Πώς να επαναφέρετε ένα iPad σε εργοστασιακή προεπιλογή Χρησιμοποιώντας το iTunes

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το κιβώτιο και τραβάτε το iPad σας, περνάτε μια σειρά από βήματα και ερωτήσεις για να το ρυθμίσετε για πρώτη φορά. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αργότερα, αποκαθιστώντας το iPad σε "εργοστασιακή προεπιλογή", που σημαίνει την κατάσταση του iPad όταν έφυγε από το εργοστάσιο. Αυτή η διαδικασία σκουπίζει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις από το iPad πριν την επαναφορά στην εργοστασιακή προεπιλογή, γεγονός που το καθιστά ένα μεγάλο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επαναφέρετε το iPad στις εργοστασιακές προεπιλογές, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς του, χωρίς καν να το συνδέσετε στο iTunes . Μπορείτε επίσης να το αποκαταστήσετε από το απομακρυσμένο χρησιμοποιώντας το Find My iPad , το οποίο είναι χρήσιμο αν έχετε καταφέρει να κλειδώσετε τον εαυτό σας από το iPad σας. Θα επικεντρωθούμε στην αποκατάσταση του παλιομοδίτικου τρόπου με τη χρήση του iTunes.

Πριν να επαναφέρετε το iPad σας

Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε πριν αποκαταστήσετε το iPad σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας του iPad σας . Το iPad σας θα πρέπει να δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud όταν το αφήνετε να φορτιστεί, εφόσον είναι συνδεδεμένο με το Wi-Fi εκείνη τη στιγμή. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPad σας ξεκινώντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" .
  2. Πατήστε το κουμπί Apple ID / iCloud . Αυτή είναι η κορυφαία επιλογή στο αριστερό μενού και θα πρέπει να εμφανίζει το όνομά σας.
  3. Στις ρυθμίσεις ID της Apple, πατήστε iCloud .
  4. Η οθόνη iCloud θα δείξει πόση αποθήκευση έχετε χρησιμοποιήσει και θα περιέχει τις διάφορες επιλογές για το iCloud. Επιλέξτε iCloud Backup για να ελέγξετε το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.
  5. Στις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί με τίτλο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα. Ακριβώς κάτω από αυτό το κουμπί είναι η τελευταία ημερομηνία και ώρα αντιγράφου. Αν δεν είναι εντός της τελευταίας ημέρας, πρέπει να πατήσετε το κουμπί Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Θα χρειαστεί επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση iPad μου, για να μπορέσετε να επαναφέρετε το iPad στις εργοστασιακές προεπιλογές. Βρείτε το iPad μου παρακολουθεί την τοποθεσία του iPad και σας επιτρέπει να κλειδώσετε το iPad από απόσταση ή να παίξετε έναν ήχο για να τον εντοπίσετε. Οι ρυθμίσεις Find my iPad βρίσκονται επίσης στις ρυθμίσεις ID της Apple.

  1. Αρχικά, ενεργοποιήστε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις", αν δεν την έχετε ακόμα ανοιχτή.
  2. Πατήστε το κουμπί Apple ID / iCloud στο επάνω μέρος του αριστερού μενού.
  3. Επιλέξτε iCloud από την οθόνη ρυθμίσεων της Apple ID.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εύρεση iPad για να εμφανίσετε τις ρυθμίσεις.
  5. Εάν το στοιχείο Εύρεση iPad μου είναι ενεργοποιημένο (το ρυθμιστικό on-off είναι πράσινο), πατήστε το για να το απενεργοποιήσετε.

Επαναφέρετε ένα iPad στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes

Τώρα που διαθέτουμε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας και απενεργοποιήσαμε το Find My iPad, είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPad. Θυμηθείτε, αυτό σβήνει τα πάντα στο iPad και βάζει ένα νέο αντίγραφο του λειτουργικού συστήματος, το οποίο καθιστά ένα μεγάλο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων για το iPad . Το αντίγραφο ασφαλείας θα πρέπει να επαναφέρει όλες τις εφαρμογές, τη μουσική, τις ταινίες, τις φωτογραφίες και τα δεδομένα σας.

  1. Συνδέστε το iPad στον υπολογιστή σας ή στο Mac χρησιμοποιώντας το καλώδιο Lightning ή 30 ακίδων που συνοδεύει το iPad σας.
  2. Εκκινήστε το iTunes στον υπολογιστή σας. (Μπορεί να ανοίξει αυτόματα όταν συνδέετε το iPad στον υπολογιστή σας ή στο Mac.)
  3. Το iPad θα εμφανιστεί κάτω από την καρτέλα συσκευών στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το iPad αναγνωρίζεται.
  4. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Θα χρειαστεί να επιλέξετε τη συσκευή για να δείτε τις ρυθμίσεις, αλλά δεν μπορείτε να την επιλέξετε από το μενού. Αντ 'αυτού, κοιτάξτε πάνω από το αριστερό μενού όπου βλέπετε ένα ζευγάρι κουμπιά με πιέσεις μεγαλύτερες από (<) και λιγότερες από (>). Στα δεξιά της σελίδας υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε Μουσική, Ταινίες κλπ. Και στα δεξιά θα πρέπει να είναι ένα κουμπί της συσκευής. Μοιάζει με ένα πολύ μικρό iPad. Πατήστε αυτό το κουμπί για να επιλέξετε το iPad.
  5. Θα πρέπει να δείτε πληροφορίες σχετικά με την χωρητικότητα του iPad και την τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Το κουμπί Επαναφορά iPad βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος.
  6. Το iTunes μπορεί να σας ζητήσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το iPad σας. Εάν δεν έχετε ήδη εξασφαλίσει ότι έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας, είναι καλή ιδέα να το κάνετε τώρα.
  1. το iTunes θα επιβεβαιώσει ότι θέλετε να το επαναφέρετε στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις. Επιλέξτε "Επαναφορά και ενημέρωση".
  2. Η διαδικασία θα διαρκέσει μερικά λεπτά κατά την οποία το iPad θα επανεκκινήσει. Μόλις τελειώσει, το iPad θα εμφανιστεί το ίδιο όπως και όταν το λάβατε για πρώτη φορά. Τα δεδομένα έχουν διαγραφεί και δεν συνδέονται πλέον με το λογαριασμό σας στο iTunes. Εάν εκτελείτε την επαναφορά ως βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων, μπορείτε τώρα να ρυθμίσετε το iPad για χρήση .

Τι είναι το επόμενο μετά την επαναφορά του iPad;

Θα έχετε μερικές επιλογές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Το μεγαλύτερο είναι αν θα αποκατασταθεί ή όχι το iPad χρησιμοποιώντας το αντίγραφο ασφαλείας που εκτελείται στο iCloud. Γιατί δεν θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας; Οι επαφές σας, οι πληροφορίες ημερολογίου και άλλες παρόμοιες πληροφορίες αποθηκεύονται στο iCloud. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη δωρεάν εφαρμογών που έχετε αγοράσει προηγουμένως.

Αν έχετε έγγραφα που έχετε δημιουργήσει ή / και αποθηκεύσετε στο iPad, σίγουρα θα θέλετε να επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας. Αλλά αν έχετε χρησιμοποιήσει κυρίως το iPad για περιήγηση στο Web, email, Facebook και streaming από το Netflix και αισθάνεστε ότι το iPad σας έχει γεμίσει, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε αποτελεσματικά με ένα καθαρό iPad επιλέγοντας να αποκαταστήσετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας.