Οικογένεια Ασφάλεια της Microsoft: Πώς να ρυθμίσετε τους γονικούς ελέγχους στα Windows

Ελέγξτε και παρακολουθήστε τη χρήση του υπολογιστή του παιδιού σας με το γονικό έλεγχο

Η Microsoft προσφέρει γονικούς ελέγχους για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή όταν χρησιμοποιούν τον οικογενειακό υπολογιστή. Υπάρχουν επιλογές για να περιορίσετε τι είδους εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ποιες ιστοσελίδες επιτρέπεται να επισκεφθούν και πόσο χρόνο μπορούν να ξοδέψουν στον υπολογιστή και σε άλλες συσκευές που βασίζονται στα Windows. Μόλις οριστούν οι γονικοί έλεγχοι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τη δραστηριότητά τους.

Σημείωση: Οι γονικοί έλεγχοι, όπως περιγράφονται εδώ, ισχύουν μόνο όταν το παιδί συνδεθεί σε μια συσκευή των Windows χρησιμοποιώντας τον δικό του λογαριασμό Microsoft. Αυτές οι ρυθμίσεις δεν εμποδίζουν αυτό που κάνουν στους υπολογιστές των φίλων τους, στους σχολικούς υπολογιστές ή στις συσκευές Apple ή Android, ή όταν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μέσω λογαριασμού κάποιου άλλου (ακόμα και του λογαριασμού σας).

Ενεργοποιήστε τα γονικά στοιχεία ελέγχου των Windows 10

Για να χρησιμοποιήσετε τις πιο πρόσφατες λειτουργίες γονικού ελέγχου των Windows και τη Microsoft Family Safety, τόσο εσείς όσο και το παιδί σας χρειάζεστε έναν λογαριασμό Microsoft (όχι έναν τοπικό ). Παρόλο που μπορείτε να αποκτήσετε λογαριασμό Microsoft για το παιδί σας πριν να διαμορφώσετε τους διαθέσιμους γονικούς ελέγχους στα Windows 10, είναι απλούστερο και πιο εύκολο να αποκτήσετε το λογαριασμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαμόρφωσης. Ό, τι αποφασίσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη> Ρυθμίσεις . (Το εικονίδιο Ρυθμίσεις μοιάζει με γρανάζι.)
  2. Στις Ρυθμίσεις των Windows , κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί .
  3. Στο αριστερό παράθυρο , κάντε κλικ στην επιλογή Οικογένεια και άλλα άτομα .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη μέλους οικογένειας .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη παιδιού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο Το άτομο που θέλω να προσθέσω δεν έχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. (Εάν έχουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληκτρολογήστε το. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 6. )
  6. Στο παράθυρο διαλόγου " Δημιουργία λογαριασμού ", πληκτρολογήστε τις απαιτούμενες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του κωδικού πρόσβασης, της χώρας και της ημερομηνίας γέννησης.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιβεβαίωση αν σας ζητηθεί.
  8. Διαβάστε τις προσφερόμενες πληροφορίες (αυτό που βλέπετε εξαρτάται από αυτό που επιλέξατε στο Βήμα 5) και κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .

Αν αποκτήσατε έναν λογαριασμό Microsoft για το παιδί σας κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας, θα παρατηρήσετε ότι το παιδί έχει προστεθεί στη λίστα των μελών της οικογένειάς σας στις Ρυθμίσεις των Windows και ότι η κατάσταση είναι Child. Τα γονικά στοιχεία ελέγχου έχουν ήδη ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας τις πιο κοινές ρυθμίσεις και ο λογαριασμός είναι έτοιμος για χρήση. Το παιδί πρέπει να συνδεθεί στο λογαριασμό του ενώ είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Εάν εισάγετε έναν υπάρχοντα λογαριασμό Microsoft κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο συγκεκριμένο λογαριασμό και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στο μήνυμα πρόσκλησης. Σε αυτήν την περίπτωση, η κατάσταση του λογαριασμού θα λέει Παιδί, Σε εκκρεμότητα . Το παιδί θα χρειαστεί να συνδεθεί ενώ είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο για να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγκατάστασης. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις οικογενειακής ασφάλειας με το χέρι, αλλά αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Διαβάστε την επόμενη ενότητα για να μάθετε πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν έχουν ρυθμιστεί ή όχι τα στοιχεία ελέγχου.

Εύρεση, αλλαγή, ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση γονικού ελέγχου (Windows 10)

Υπάρχει μια δίκαιη πιθανότητα ότι τα προεπιλεγμένα στοιχεία ελέγχου της οικογένειας ασφαλείας των Windows είναι ήδη ενεργοποιημένα για το λογαριασμό του παιδιού σας, αλλά είναι καλή πρακτική να επαληθεύσετε αυτό το ζήτημα και να δείτε αν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Για να ελέγξετε τη ρύθμιση, να διαμορφώσετε, να την αλλάξετε, να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε ή για να ενεργοποιήσετε την αναφορά για έναν λογαριασμό Microsoft:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη> Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί> Οικογένεια & άλλα άτομα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση ρυθμίσεων οικογένειας στο διαδίκτυο .
  2. Συνδεθείτε εάν σας ζητηθεί και, στη συνέχεια, εντοπίστε τον παιδικό λογαριασμό από τη λίστα λογαριασμών που περιλαμβάνεται στην οικογένειά σας.
  3. Ενεργοποίηση ορισμού ορίων Όταν το παιδί μου μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συσκευές για να κάνει αλλαγές στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ώρας οθόνης χρησιμοποιώντας τις αναπτυσσόμενες λίστες και τις ημερήσιες προθεσμίες . Απενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση, αν θέλετε.
  4. Στο αριστερό παράθυρο , κάντε κλικ στο στοιχείο Περιήγηση στο Web.
  5. Ενεργοποίηση αποκλεισμού ακατάλληλων ιστότοπων. Διαβάστε τους τύπους περιεχομένου που έχουν αποκλειστεί και σημειώστε ότι η Ασφαλής Αναζήτηση είναι ενεργοποιημένη. Απενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση, αν θέλετε.
  6. Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογές, Παιχνίδια και Μέσα. Παρατηρήστε ότι είναι ήδη ενεργοποιημένη η Αποκλεισμός ακατάλληλων εφαρμογών και παιχνιδιών . Απενεργοποιήστε εάν θέλετε.
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναφορά δραστηριοτήτων . Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση αναφορών δραστηριοτήτων για να λαμβάνετε εβδομαδιαίες αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητες του παιδιού σας ενώ βρίσκεστε στο διαδίκτυο. Σημειώστε ότι το παιδί πρέπει να χρησιμοποιεί Edge ή Internet Explorer και ότι μπορείτε να αποκλείσετε άλλα προγράμματα περιήγησης.
  8. Συνεχίστε να αναζητάτε άλλες ρυθμίσεις όπως θέλετε.

Windows 8 και 8.1 Γονικός έλεγχος

Για να ενεργοποιήσετε το γονικό έλεγχο στα Windows 8 και 8.1, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό για το παιδί σας. Το κάνετε αυτό στις Ρυθμίσεις PC. Στη συνέχεια, από τον Πίνακα Ελέγχου, ρυθμίζετε τις επιθυμητές ρυθμίσεις για αυτόν τον παιδικό λογαριασμό.

Για να δημιουργήσετε ένα δευτερεύον λογαριασμό στα Windows 8 ή 8.1:

  1. Από το πληκτρολόγιο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows και πατήστε C.
  2. 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί, κάντε κλικ στην επιλογή Άλλοι λογαριασμοί, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού παιδιού.
  5. Ακολουθήστε τις υποδείξεις για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, επιλέγοντας να δημιουργήσετε έναν Λογαριασμό της Microsoft μέσω ενός τοπικού λογαριασμού, αν είναι δυνατόν .

Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του γονικού ελέγχου:

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου . Μπορείτε να το αναζητήσετε από την οθόνη Έναρξη ή από την επιφάνεια εργασίας .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών και ασφάλεια οικογένειας και, στη συνέχεια , κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση γονικού ελέγχου για οποιονδήποτε χρήστη.
  3. Κάντε κλικ στον λογαριασμό του παιδιού .
  4. Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση, Εφαρμογή τρέχουσας ρύθμισης .
  5. Στην περιοχή Αναφορά δραστηριοτήτων, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση, Συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του υπολογιστή .
  6. Κάντε κλικ στους συνδέσμους που παρέχονται για τις ακόλουθες επιλογές και διαμορφώστε όπως επιθυμείτε :

Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη σελίδα σύνδεσης της Οικογενειακής ασφάλειας της Microsoft και τι διατίθεται εκεί. Εάν χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό Microsoft για το παιδί σας, θα μπορείτε να προβάλετε τις αναφορές δραστηριότητας και να κάνετε αλλαγές online, από οποιονδήποτε υπολογιστή.

Γονικός έλεγχος των Windows 7

Ρυθμίζετε το Γονικό Έλεγχο στα Windows 7 από τον Πίνακα Ελέγχου, με τρόπο παρόμοιο με αυτό που περιγράφεται παραπάνω για τα Windows 8 και 8.1. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα παιδικό λογαριασμό για το παιδί στον Πίνακα Ελέγχου> Λογαριασμοί χρηστών> Δώστε πρόσβαση σε άλλους χρήστες σε αυτόν τον υπολογιστή . Εργαστείτε στη διαδικασία όπως σας ζητηθεί.

Με αυτό που έγινε:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και πληκτρολογήστε Γονικός έλεγχος στο παράθυρο " Αναζήτηση" .
  2. Κάντε κλικ στο στοιχείο Γονικός έλεγχος στα αποτελέσματα.
  3. Κάντε κλικ στο δευτερεύον λογαριασμό .
  4. Εάν σας ζητηθεί, δημιουργήστε κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς διαχειριστή .
  5. Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, επιλέξτε Ενεργοποίηση, Τρέχουσες ρυθμίσεις .
  6. Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους και ρυθμίστε τις παραμέτρους των ρυθμίσεων ανάλογα με την περίπτωση και, στη συνέχεια,