Τμήματα μιας ιστοσελίδας

Οι περισσότερες ιστοσελίδες περιλαμβάνουν όλα αυτά τα στοιχεία

Οι ιστοσελίδες είναι όπως κάθε άλλο έγγραφο, που σημαίνει ότι αποτελούνται από μια σειρά βασικών μερών που συμβάλλουν στο μεγαλύτερο σύνολο. Για ιστοσελίδες, αυτά τα μέρη περιλαμβάνουν: εικόνες / βίντεο, τίτλους, περιεχόμενο σώματος, πλοήγηση και πιστώσεις. Οι περισσότερες ιστοσελίδες περιέχουν τουλάχιστον τρία από αυτά τα στοιχεία και πολλά περιέχουν και τα πέντε. Ορισμένοι μπορεί να περιέχουν και άλλες περιοχές, αλλά αυτές οι πέντε είναι οι πιο συνηθισμένες που θα δείτε.

Εικόνες και Βίντεο

Οι εικόνες είναι ένα οπτικό στοιχείο σχεδόν κάθε ιστοσελίδας. Τρέχουν το μάτι και βοηθούν τους αναγνώστες σε συγκεκριμένα μέρη της σελίδας. Μπορούν να βοηθήσουν στην απεικόνιση ενός σημείου και να παράσχουν πρόσθετο πλαίσιο σε ό, τι αφορά το υπόλοιπο της σελίδας. Τα βίντεο μπορούν να κάνουν το ίδιο, προσθέτοντας ένα στοιχείο κίνησης και ήχου στην παρουσίαση.

Τελικά, οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν σήμερα αρκετές εικόνες υψηλής ποιότητας και βίντεο για να διακοσμήσουν και να ενημερώσουν τη σελίδα.

Τίτλοι

Μετά τις εικόνες, οι τίτλοι ή οι τίτλοι είναι το επόμενο πιο σημαντικό στοιχείο στις περισσότερες ιστοσελίδες. Οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων χρησιμοποιούν κάποια μορφή τυπογραφίας για να δημιουργήσουν πρωτοσέλιδα που είναι μεγαλύτερα και πιο εμφανή από το περιβάλλον κείμενο. Επιπλέον, καλό SEO απαιτεί να χρησιμοποιείτε τις επικεφαλίδες HTML

έως

για να αναπαριστάτε τους τίτλους στο HTML καθώς και οπτικά.

Ο καλά σχεδιασμένος τίτλος βοηθά στη διάσπαση του κειμένου μιας σελίδας, διευκολύνοντας την ανάγνωση και επεξεργασία του περιεχομένου.

Περιεχόμενο σώματος

Το περιεχόμενο του σώματος είναι το κείμενο που αποτελεί την πλειοψηφία της ιστοσελίδας σας. Υπάρχει ένα ρητό στο σχεδιασμό ιστοσελίδων ότι "το περιεχόμενο είναι βασιλιάς". Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες έρχονται στην ιστοσελίδα σας και η διάταξη αυτού του περιεχομένου μπορεί να τους βοηθήσει να τα διαβάσουν πιο αποτελεσματικά. Η χρήση στοιχείων όπως οι παράγραφοι μαζί με τις προαναφερόμενες κεφαλίδες μπορεί να κάνει μια ιστοσελίδα ευκολότερη στην ανάγνωση, ενώ στοιχεία όπως οι λίστες και οι σύνδεσμοι καθιστούν το κείμενο ευκολότερο να απομακρυνθεί. Όλα αυτά τα μέρη ταιριάζουν μαζί για να δημιουργήσουν περιεχόμενο σελίδας που οι αναγνώστες σας θα κατανοήσουν και θα απολαύσουν.

Πλοήγηση

Οι περισσότερες ιστοσελίδες δεν είναι αυτόνομες σελίδες, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης δομής - η ιστοσελίδα ως σύνολο. Έτσι, η πλοήγηση παίζει καθοριστικό ρόλο στις περισσότερες ιστοσελίδες για να κρατούν τους πελάτες στην περιοχή και να διαβάζουν άλλες σελίδες.

Οι ιστοσελίδες μπορούν επίσης να έχουν εσωτερική πλοήγηση, ειδικά μεγάλες σελίδες με μεγάλο περιεχόμενο. Η πλοήγηση βοηθά τους αναγνώστες σας να παραμείνουν προσανατολισμένοι και να τους επιτρέπουν να βρουν το δρόμο τους γύρω από τη σελίδα και τον ιστότοπο ως σύνολο.

Πιστώσεις

Οι πιστώσεις σε μια ιστοσελίδα είναι τα πληροφοριακά στοιχεία μιας σελίδας που δεν είναι περιεχόμενο ή πλοήγηση, αλλά παρέχουν λεπτομέρειες για τη σελίδα. Περιλαμβάνουν πράγματα όπως: ημερομηνία δημοσίευσης, πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων, σύνδεσμοι πολιτικής απορρήτου και άλλες πληροφορίες σχετικά με τους σχεδιαστές, τους συγγραφείς ή τους κατόχους της ιστοσελίδας. Οι περισσότερες ιστοσελίδες περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες στο κάτω μέρος, αλλά μπορείτε επίσης να τις συμπεριλάβετε σε μια πλαϊνή μπάρα ή ακόμα και στην κορυφή αν ταιριάζει με το σχέδιό σας.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 3/2/17