Επιστροφή στο Arkham: Κατάταξη των Αγώνων στο Καλύτερο Franchise Batman ποτέ

Με την κυκλοφορία του Return to Arkham τον Οκτώβρη του 2016 - τις εξαιρετικά μεταμορφωμένες εκδόσεις του PS3 με το Arkham Asylum και το Arkham City για το PS4 - μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω σε αυτό το απίστευτο franchise, τώρα σχεδόν μια δεκαετία παλιά και ακόμα ισχυρή. Τέσσερα παιχνίδια αποτελούν τη βασική σειρά Arkham , μία κάθε άλλη χρονιά από τότε που η RockSteady κατέστρεψε τις προσδοκίες με το 2009 Arkham Asylum . Υπάρχουν επίσης παιχνίδια για το PlayStation Vita ( Batman: Arkham Origins Blackgate ), το iOS ( Batman: Arkham Underworld ) και το PlayStation VR ( Batman: Arkham VR ).

01 από 04

Μπάτμαν: Άρχαμ Σίτι

Playstation

Ακριβώς όπως η δεύτερη ταινία στην τριλογία του Christopher Nolan ( The Dark Knight ) είναι η καλύτερη της σειράς, το δεύτερο σεμινάριο για τους Bruce Wayne και The Joker στο Arkham City του 2011 είναι το καλύτερο παιχνίδι της παρτίδας. Στην πραγματικότητα, είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για το καλύτερο παιχνίδι superhero όλων των εποχών. Γιατί; Οι προγραμματιστές δεν επαναλάμβαναν απλώς ό, τι λειτούργησε στο πρώτο παιχνίδι, έχτισαν το ίδρυμα αυτού του τίτλου, πήραν το στυλ μάχης και την υπέροχη καλλιτεχνική κατεύθυνση και το εφάρμοσαν σε έναν πολύ μεγαλύτερο κόσμο με μια πιο φιλόδοξη ιστορία.

Από την πρώτη σκηνή, στην οποία παίζετε Catwoman, συνειδητοποιείτε ότι αυτό το παιχνίδι πρόκειται να γυρίσει αυτό που ξέρετε για το θρύλο του Dark Knight. Αυτό που ξετυλίγει είναι το μεγαλύτερο χτύπημα των κακοποιών του Batman, όπως ο Τζόκερ, ο Harley Quinn, ο Πιγκουίνος, ο κ. Freeze και πολλά άλλα - όλοι όμορφα καταγεγραμμένοι και εκφρασμένοι, και όλα σε ένα υπέροχα σχεδιασμένο περιβάλλον ανοιχτού κόσμου. Το Arkham City αναπαριστά την πίεση του να είναι superhero καλύτερα από οποιοδήποτε παιχνίδι μέχρι σήμερα, δίνοντάς σας τον έλεγχο. Ποιος σώζεις; Πότε τα αποθηκεύετε; Καθώς στέκεστε σε μια στέγη ψηλά πάνω από την πόλη και δείτε όλα τα μέρη στα οποία χρειάζεται η βοήθειά σας, το παιχνίδι αυτό βάζει σε κάτι μεγαλύτερο για τον ηρωισμό από ό, τι έχουμε δει πριν ή από τότε.

02 από 04

Μπάτμαν: Αρκάμ Ιππότης

Playstation

Πολλοί άνθρωποι απολύουν το πιο πρόσφατο παιχνίδι του Arkham , κυρίως λόγω της υπερβολικής εξάρτησης από τις αποστολές του Batmobile στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού και του πόσο επαναλαμβανόμενες έφτασαν στην τελική πράξη του παιχνιδιού. Τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν στο Batmobile, αλλά υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα υλικά εκτός αυτού του παιχνιδιού που είναι απογοητευτικό πόσο από την κριτική του παιχνιδιού έρχεται πίσω σε αυτό. Τι γίνεται με το λαμπρό γράψιμο του Τζόκερ, που ξανασκεφτόταν ως ο διάβολος στον ώμο του Μπάτμαν; Πολλοί συγγραφείς κόμικς Batman έχουν παρατηρήσει πως οι ομοιότητες μεταξύ του Joker και του Batman είναι πιο ενδιαφέρουσες από τις διαφορές τους, αλλά αυτό είναι ένα από τα καλύτερα. Το περιβάλλον του Arkham Knight είναι επίσης το καλύτερο από το δεύτερο παιχνίδι, καθιστώντας το ένα σύμπαν που αξίζει να ξαναεπισκεφτείτε.

03 του 04

Μπάτμαν: Άσυλο του Άρκαμ

Playstation

Ακριβώς όπως οι νεαροί κινηματογράφοι πιθανότατα δεν καταλαβαίνουν πόσο φοβερές ταινίες superhero ήταν πριν ο Bryan Singer και ο Christopher Nolan και η MCU το άλλαξαν (και τα blockbusters) για πάντα, οι νεαροί παίκτες μπορεί να μην πάρουν τι παιχνίδια superhero ήταν σαν. Ήταν τρομακτικές εδώ και δεκαετίες, συχνά συνδέονταν με τις κακές ταινίες που προήγαγαν ή τίτλους που έκαναν άνθρωποι που ποτέ δεν διαβάζουν τα κόμικς στα οποία βασίζονταν. Το Arkham Asylum άλλαξε όλα αυτά, φέρνοντάς μας στον κόσμο αυτών των εικονικών χαρακτήρων και εισάγοντας ένα στυλ μάχης που θα αντιγραφούσε σχεδόν αμέσως. Παίζοντας ξανά στο PS4 στην ανανεωμένη έκδοση του, μπορεί κανείς να εκτιμήσει πόσο από τα βασικά έργα τέθηκε σε αυτό το εξαιρετικό παιχνίδι.

04 του 04

Batman: Arkham Origins

Playstation

Η μόνη πραγματική αποτυχία για αυτό το franchise ήρθε το 2013, και είναι το μόνο παιχνίδι σε αυτή τη σειρά που μπορείτε ουσιαστικά να παραλείψετε απλά. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για το Arkham Origins είναι ότι δεν παραπαίει με το σπάσιμο του καλουπιού - τα στοιχεία παιχνιδιού και σχεδιασμού είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια - αλλά δεν κάνει τίποτα νέο ή ενδιαφέρον από την άποψη της αφήγησης. Κάθε σειρά κόμικς έχει μερικά θέματα που αισθάνονται επαναλαμβανόμενα ή σαν παραλλαγές σε θέματα που γίνονται καλύτερα σε άλλα θέματα. Αυτό συμβαίνει με αυτό το prequel, ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σε μια σειρά από υπέροχα παιχνίδια. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Rocksteady πήδηξε αυτό το τίτλο - πηγαίνοντας από την πόλη σε Knight - και ότι τόσο ο Mark Hamill (ως φωνή του Joker) όσο και ο Kevin Conway (ως φωνή του Batman) και ο μεγάλος συγγραφέας Paul Dini έφυγαν από τη σειρά πριν από αυτό ένας.