Οι καλύτερες εφαρμογές για την παρακολούθηση και τη διαχείριση δεδομένων

Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο των δεδομένων σας

Πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε κάθε μήνα; Ανακαλύπτετε μόνο πότε περάσατε το όριο σας; Ακόμα κι αν έχετε ένα απεριόριστο σχέδιο, μπορεί να θέλετε να μειώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή να μειώσετε την ώρα της οθόνης. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ εύκολο να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τη χρήση δεδομένων σας σε ένα smartphone Android χρησιμοποιώντας είτε την ενσωματωμένη λειτουργία είτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Αυτές οι εφαρμογές επίσης σας βοηθούν να καταλάβετε γιατί χρησιμοποιείτε τόσα πολλά δεδομένα και σας προειδοποιώ όταν πλησιάζετε το όριο σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων .

Πώς να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας

Μπορείτε να διαχειριστείτε τη χρήση δεδομένων χωρίς εφαρμογή τρίτου μέρους εάν το smartphone Android σας εκτελεί Lollipop ή αργότερα. Ανάλογα με τη συσκευή και το λειτουργικό σας σύστημα, ίσως μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στη χρήση δεδομένων από την κύρια σελίδα ρυθμίσεων ή μεταβαίνοντας στην ενότητα ασύρματων και δικτύων. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε πόσα gigabytes δεδομένων έχετε χρησιμοποιήσει τον προηγούμενο μήνα καθώς και τους προηγούμενους μήνες.

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης ώστε να ταιριάζουν με τον κύκλο χρέωσής σας. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε ποιες από τις εφαρμογές σας χρησιμοποιούν τα περισσότερα δεδομένα και πόσο; αυτό θα περιλαμβάνει παιχνίδια που προβάλλουν διαφημίσεις, εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προγράμματος περιήγησης ιστού, εφαρμογές GPS και άλλες εφαρμογές που μπορεί να λειτουργούν στο παρασκήνιο.

Αυτή η ενότητα είναι όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα κινητά δεδομένα, να περιορίσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις. Τα όρια μπορούν να ρυθμιστούν σε λιγότερο από 1 GB και τόσο υψηλά όσο θέλετε. Ο περιορισμός της χρήσης δεδομένων σας με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι τα δεδομένα σας για κινητά θα απενεργοποιηθούν μόλις φτάσετε αυτό το όριο. θα λάβετε μια προειδοποίηση pop-up με την επιλογή να την ενεργοποιήσετε ξανά. Οι ειδοποιήσεις σας ενημερώνουν, επίσης μέσω pop-up, όταν έχετε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο. Μπορείτε επίσης να ορίσετε και τις δύο προειδοποιήσεις και τα όρια εάν θέλετε να μειώσετε βαθμιαία τη χρήση.

Οι τρεις πιο σημαντικές εφαρμογές παρακολούθησης δεδομένων

Ενώ πολλοί ασύρματοι μεταφορείς προσφέρουν εφαρμογές παρακολούθησης δεδομένων, έχουμε επιλέξει να επικεντρωθούμε σε τρεις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών: Χρήση δεδομένων, Διαχείριση δεδομένων μου και Onavo Protect. Αυτές οι εφαρμογές έχουν υψηλή βαθμολογία στο Play Store και προσφέρουν δυνατότητες πέρα ​​από τις δυνατότητες που περιλαμβάνει η συσκευή σας Android.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή "Χρήση δεδομένων" (κατά oBytes) για να παρακολουθείτε τόσο τη χρήση δεδομένων όσο και τη χρήση Wi-Fi και να ορίσετε όρια σε κάθε μία. Αφού ορίσετε την ποσόστωσή σας, όπως το καλεί η εφαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα όταν πλησιάζετε ή φτάνετε στο όριο. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε έτσι ώστε όταν τα δεδομένα σας να επαναρυθμιστούν στο τέλος της περιόδου χρέωσης, η εφαρμογή θα ενεργοποιήσει αυτόματα τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Η εφαρμογή είναι επίσης μια επιλογή για τη δημιουργία ειδοποιήσεων σε τρία διαφορετικά όρια. για παράδειγμα, το 50 τοις εκατό, το 75 τοις εκατό και το 90 τοις εκατό. Η εφαρμογή έχει μια γραμμή προόδου που θα γίνει κίτρινη και στη συνέχεια κόκκινη, όσο πιο κοντά φτάσετε στο όριο σας. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να προσαρμόσετε εδώ.

Αφού επιλέξετε τις ρυθμίσεις σας, μπορείτε να δείτε στατιστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των δεδομένων (και του Wi-Fi) που έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής κάθε μήνα και του πιθανού ποσοστού να υπερβείτε το όριο και το ιστορικό χρήσης κάθε μήνα ώστε να μπορείτε να βρείτε μοτίβα. Η χρήση δεδομένων έχει μια πολύ βασική εμφάνιση, παλιά σχολική διασύνδεση, αλλά είναι εύκολο στη χρήση και μας αρέσουν όλες οι επιλογές προσαρμογής.

Ο υπεύθυνος διαχείρισης δεδομένων μου (από την τεχνολογία Mobidia) διαθέτει μια πιο σύγχρονη διεπαφή από τη χρήση δεδομένων και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ή να συμμετάσχετε σε ένα κοινό σχέδιο δεδομένων. Αυτό είναι πολύ δροσερό αν υποψιάζεστε ότι κάποιος χρησιμοποιεί περισσότερο από το δίκαιό τους μερίδιο ή θέλετε όλοι να γνωρίζουν τη χρήση τους. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε σχέδια περιαγωγής, τα οποία είναι χρήσιμα αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να ανιχνεύσει τον μεταφορέα σας και στη συνέχεια θα σας εξηγήσει πώς μπορείτε να μάθετε ποιο είναι το σχέδιό σας αν δεν το ξέρετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε κείμενο Verizon.

Στη συνέχεια, ρυθμίζετε το σχέδιό σας (συμβόλαιο ή προπληρωμένο) παρέχοντας το όριο δεδομένων και την πρώτη ημέρα του κύκλου χρέωσής σας. Ο Διαχειριστής μου δεδομένων έχει ακόμα περισσότερες προσαρμοσμένες επιλογές από τη χρήση δεδομένων. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον κύκλο χρέωσής σας μέχρι την ώρα που ξεκινάει και τελειώνει, ρυθμίστε ελεύθερα μπλοκ χρόνου χρήσης για να υπολογίσετε τις περιόδους κατά τις οποίες ο φορέας σας προσφέρει δωρεάν δεδομένα. Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, μπορείτε να επιλέξετε εφαρμογές που δεν λαμβάνουν υπόψη την κατανομή δεδομένων σας, όπως ένα κατάστημα εφαρμογών. (Αυτό ονομάζεται μηδενική βαθμολογία.) Υπάρχει επίσης μια επιλογή για την ενεργοποίηση της ανατροπής αν ο μεταφορέας σας επιτρέπει να μεταφέρετε δεδομένα που δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους προηγούμενους μήνες.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε συναγερμούς όταν φθάνετε ή πλησιάζετε το όριο σας ή εάν έχετε "απομείνει πολλά δεδομένα". Υπάρχει μια προβολή χάρτη που δείχνει πού χρησιμοποιήσατε τα δεδομένα σας και μια προβολή εφαρμογής, η οποία δείχνει πόσο καταναλώνει ο καθένας κατά φθίνουσα σειρά.

Το Onavo Protect Free VPN + Data Manager είναι μια τρίτη επιλογή και, όπως δηλώνει το όνομά του, διπλασιάζεται ως ένα VPN κινητής τηλεφωνίας για την προστασία της περιήγησης στο Web. Εκτός από την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας και τη διαφύλαξη από τους χάκερ όταν βρίσκεστε σε δημόσιο Wi-Fi, η Onavo προειδοποιεί τους χρήστες για εφαρμογές βαρέων δεδομένων, περιορίζει τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν μόνο Wi-Fi και αποτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο, -και να εκτελέσετε τη χρήση των δεδομένων σας. Σημειώστε ότι η εταιρεία ανήκει στο Facebook αν τα πράγματα σας αφορούν.

Συμβουλές για τη μείωση της κατανάλωσης δεδομένων

Είτε χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο tracker δεδομένων είτε μια ξεχωριστή εφαρμογή, μπορείτε να μειώσετε τη χρήση σας με μερικούς διαφορετικούς τρόπους:

Μερικοί μεταφορείς προσφέρουν σχέδια που δεν λαμβάνουν υπόψη τη μουσική ή την ροή βίντεο κατά της σας. Για παράδειγμα, τα προγράμματα Binge On της T-Mobile σάς επιτρέπουν να προβάλλετε το HBO NOW, το Netflix, το YouTube και πολλά άλλα, χωρίς να τρώτε τα δεδομένα σας. Το Boost Mobile προσφέρει απεριόριστη ροή μουσικής από πέντε υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Pandora και Slacker, με οποιοδήποτε μηνιαίο σχέδιο. Επικοινωνήστε με τον μεταφορέα σας για να δείτε τι προσφέρει.