Πώς να αφαιρέσετε επιπλέον χώρους μεταξύ των προτάσεων και των άρθρων

Σε σχέση με το συχνά ζεστό θέμα ενός διαστήματος ή δύο διαστημάτων μετά τη στίξη, ένας αναγνώστης γράφει: "Το μόνο που θέλω να ξέρω είναι πώς να μετατρέψεις το διπλό χώρο σε ένα χώρο σε ένα έγγραφο όπως απαιτείται από έναν εκδότη. η πιο συχνά προσφερόμενη λύση είναι να γίνει μια αναζήτηση και αντικατάσταση - που ονομάζεται επίσης εύρεση και αντικατάσταση. Αυτό είναι εύκολο και μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά (ανάλογα με το μήκος του εγγράφου)

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Αναζήτηση και αντικατάσταση

Αναζητήστε το έγγραφό σας για περιστατικά δύο διαστημάτων και αντικαταστήστε αυτά με ένα μόνο κενό . Ανάλογα με το λογισμικό σας, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε ειδικούς χαρακτήρες που θα χρησιμοποιηθούν στο πεδίο αναζήτησης / αντικατάστασης. Το άλλο λογισμικό απλά θα σας επιτρέψει να πληκτρολογήσετε ένα διάστημα σαν να γράφετε σε οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα ή λέξη. Παρόλο που μπορεί να γίνει σε κάποιο λογισμικό έκδοσης desktop, το λογισμικό επεξεργασίας κειμένου μπορεί να προσφέρει περισσότερες επιλογές για τη λειτουργία αναζήτησης και αντικατάστασης.

Μερικές επιλογές (χρησιμοποιήστε τους χαρακτήρες, όχι τις λέξεις):

Μάθετε πώς να κάνετε αναζήτηση και αντικατάσταση

Αυτά τα σεμινάρια είναι για WordPerfect, Microsoft Word και Adobe InDesign. Ελέγξτε τα αρχεία βοήθειας του λογισμικού σας. Όλα τα καλά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου και λογισμικού διάταξης σελίδας προσφέρουν κάποιο είδος αναζήτησης και αντικατάστασης.

Κατάργηση επιπλέον διαστημάτων σε ιστοσελίδες

Κανονικά, τα επιπλέον κενά δεν θα εμφανίζονται σε ιστοσελίδες, ακόμη και αν πληκτρολογήσετε HTML με δύο ή περισσότερα κενά. Ωστόσο, αν σας έχει δοθεί κείμενο με κωδικό HTML που περιλαμβάνει τον μη διαχωριστικό χαρακτήρα διαστήματος (ο οποίος θα εμφανίζεται ως πρόσθετοι χώροι σε ιστοσελίδες), θα πρέπει να καταργήσετε αυτούς τους χαρακτήρες αν θέλετε να έχετε μόνο ένα κενό μετά από περιόδους και άλλες στίχους. Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση και την αντικατάσταση, αλλά θα πρέπει να καθορίσετε τον μη διαχωριστικό χαρακτήρα χώρου ως χώρο για την κατάργηση. Προσέξτε, όμως. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μη διαστήματα χαρακτήρες διαστήματος σε άλλους χώρους όπου θέλετε τον επιπλέον χώρο.

Δημιουργήστε μια μακροεντολή

Εάν η κατάργηση πρόσθετων διαστημάτων είναι κάτι που πρέπει να κάνετε τακτικά, δημιουργήστε μια μακροεντολή για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία. Αυτή η τεχνική λειτουργεί επίσης για την εξάλειψη πρόσθετων αποδόσεων μεταξύ των παραγράφων.

Διορθώνω τυπογραφικά δοκίμια

Είτε κάνετε αναζήτηση / αντικατάσταση χειροκίνητα είτε με μακροεντολή, πάντα να διορθώνετε το κείμενό σας ξανά αφού αφαιρέσετε τους χώρους για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφαιρέσει πάρα πολλά κενά, να διαγράψετε σημεία στίξης ή να χάσετε σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν τρεις επιπλέον χώροι αντί για δύο , για παράδειγμα. Πάντα διόρθωση μετά από κάθε είδους ενέργειες, ειδικά αυτοματοποιημένες ενέργειες, στο κείμενο σας.

Συμβουλές