Φορητοί φορητοί υπολογιστές χαμηλού κόστους έναντι δισκίων

Ποια προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία κινητής υπολογιστικής;

Πριν από πολλά χρόνια, το netbook ήταν ο βασιλιάς των φορητών υπολογιστών χαμηλού κόστους. Με την άνοδο των δισκίων και το αυξανόμενο κόστος των netbooks, οι περισσότεροι καταναλωτές επέλεξαν να χρησιμοποιούν δισκία. Τώρα μια νέα τάξη φορητών υπολογιστών χαμηλού κόστους που εκτελούν πλήρεις εκδόσεις των Windows είναι διαθέσιμο για περίπου $ 200. Αυτό καθιστά την απόφαση της οποίας θα ήταν καλύτερη για λίγο πιο δύσκολη. Αυτό το άρθρο εξετάζει τις δύο διαφορετικές πλατφόρμες και το πώς συγκρίνουν από άποψη χρήσης για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να αποφασίσουν ποια από τις δύο θα ήταν καλύτερα προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

Τιμολόγηση

Η νέα πλατφόρμα υπολογιστών χαμηλού κόστους είναι δισκία αυτές τις μέρες. Είναι εύκολο να βρείτε ένα δισκίο για κάτω από $ 100 τους καθιστούν το μισό κόστος ακόμη και το λιγότερο ακριβό φορητό υπολογιστή Windows. Ακόμη και το τελευταίο Compute Stick της Intel , το οποίο δεν είναι πραγματικά μια κινητή συσκευή, είναι τρεις φορές το κόστος του tablet Amazon Fire . Έτσι, εάν είστε σε έναν πολύ σφιχτό προϋπολογισμό, το tablet είναι ακόμα βασιλιάς υπολογιστών χαμηλού κόστους σε σύγκριση με τα πιο φθηνά φορητούς υπολογιστές Windows.

Μέγεθος

Για άλλη μια φορά, τα δισκία τείνουν να προσφέρουν μικρότερο συνολικό μέγεθος από τους φορητούς υπολογιστές χαμηλού κόστους των Windows. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τα δισκία τείνουν να χρησιμοποιούν οθόνες 8 ιντσών ή μικρότερες σε σύγκριση με το μέγεθος οθόνης 11 ιντσών που βρίσκετε στα φορητούς υπολογιστές χαμηλού κόστους των Windows. Αυτή η μικρότερη οθόνη σημαίνει ότι δεν απαιτούν εξίσου μεγάλη ισχύ για τις οθόνες τους, επιτρέποντάς τους να μειώσουν το μέγεθος των μπαταριών επίσης. Το αποτέλεσμα, μια συσκευή που είναι λεπτότερη, μικρότερη και τελικά ελαφρύτερη. Το μέσο βάρος του δισκίου είναι περίπου μία λίβρα ή λιγότερο, ενώ οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές εξακολουθούν να ζυγίζουν σε δύο κιλά ή περισσότερα .

Εκτέλεση

Αυτή η κατηγορία είναι πολύ πιο δύσκολο να ταξινομηθεί, καθώς οι συσκευές μπορεί να διαφέρουν σημαντικά στην απόδοση και τα περισσότερα tablet έχουν διαφορετικό λογισμικό από ένα φορητό υπολογιστή με Windows. Ως επί το πλείστον όσον αφορά την ακατέργαστη απόδοση, οι φορητοί υπολογιστές των Windows τείνουν να έχουν καλύτερους επεξεργαστές και δυνατότητες. Το πρόβλημα είναι ότι ανάλογα με το τι κάνεις, ένα tablet με λιγότερα μπορεί ακόμα να αποδίδει καλύτερα επειδή το λογισμικό είναι πιο εξορθολογισμένο από το φορητό υπολογιστή. Ως αποτέλεσμα, αυτό είναι πραγματικά μια πετά πάνω ποια είναι καλύτερη. Αυτό απαιτεί πραγματικά μια σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Με τους εξαιρετικά αποδοτικούς επεξεργαστές, τις μικρότερες οθόνες και γενικά τις μεγαλύτερες μπαταρίες, τα δισκία τείνουν να δίνουν περισσότερο χρόνο λειτουργίας από τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές Windows. Η διαφορά μεταξύ των δύο συνεχίζει να γίνεται μικρότερη όσο περνάει ο καιρός. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα νέα δισκία με μικρότερο μέγεθος έχουν μικρότερο χρόνο λειτουργίας από ότι τα μεγαλύτερα δισκία πριν από λίγα χρόνια. Αντίθετα, η αποτελεσματικότητα συνεχίζει να βελτιώνεται από τους φορητούς υπολογιστές που κινούν το χρόνο λειτουργίας τους. Παρόλα αυτά, μπορείτε γενικά να περιμένετε περισσότερες από έξι ώρες παρακολούθησης βίντεο με ένα tablet σε σύγκριση με λιγότερο από αυτό για ένα φορητό υπολογιστή με Windows. Απλά θυμηθείτε, όλες οι συσκευές τείνουν να απαιτούν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από ό, τι πραγματικά .

Λογισμικό

Πριν από χρόνια, ήταν εύκολο να πούμε ότι ένας φορητός υπολογιστής που βασίζεται στα Windows απολάμβανε μια μεγαλύτερη γενική επιλογή επιλογών εφαρμογής σε σύγκριση με ένα tablet. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ με τα χρόνια. Για παράδειγμα, τα περισσότερα tablet προσφέρουν μια μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών ψυχαγωγίας όσον αφορά τα παιχνίδια από έναν φορητό υπολογιστή με Windows. Επιπλέον, οι επιλογές του λογισμικού παραγωγικότητας έχουν βελτιωθεί για τα tablet που τους καθιστούν πολύ πιο κοντά στο λογισμικό των Windows από ό, τι στο παρελθόν. Η απόφαση εδώ εξαρτάται πραγματικά από το τι σκοπεύετε να κάνετε με τη συσκευή. Αν ψάχνετε να το χρησιμοποιήσετε ως επί το πλείστον για να περιηγηθείτε στον ιστό, να διαβάζετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να παίζετε παιχνίδια, ένα tablet έχει το σαφές πλεονέκτημα αυτές τις μέρες. Εάν χρειάζεται να εκτελείτε συγκεκριμένα προγράμματα των Windows ή να χρησιμοποιείτε λογισμικό παραγωγικότητας, οι φορητοί υπολογιστές των Windows εξακολουθούν να έχουν ένα πλεονέκτημα. Φυσικά, υπάρχουν επίσης τα Windows που βασίζονται δισκία, καθώς και ποιο είδος straddle τις δύο κατηγορίες, αν χρειάζεστε αυτή την ευελιξία.

Επέκταση

Τα tablet μπορεί να έχουν πολλά αξεσουάρ για αυτά, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν προσθέτουν πρόσθετες δυνατότητες. Μπορείτε πιθανότατα να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο εάν έχει υποδοχή κάρτας miniSD αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο πέρα ​​από αυτό. Από την άλλη μεριά, οι φορητοί υπολογιστές των Windows διαθέτουν τουλάχιστον χαρακτηριστικά όπως το USB 3.0 που σας επιτρέπουν να προσθέτετε καλύτερα πληκτρολόγια, ποντίκια, αποθηκευτικούς χώρους και ακόμη και να εμφανίζετε στο φορητό υπολογιστή για να τα κάνετε πιο λειτουργικά.

Ευχρηστία

Αυτή είναι μια κατηγορία όπου κάθε μία από τις συσκευές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έναντι του άλλου. Μετά από όλα, τα δισκία είναι όλες οι συσκευές αφής. Αυτό καθιστά εξαιρετικά εύκολο στη χρήση με ένα μόνο χέρι και για γρήγορη πλοήγηση σε σελίδες και εφαρμογές με απλές χειρονομίες. Από την άλλη πλευρά, η οθόνη αφής και ο φορητός υπολογιστής ενός πληκτρολογίου τους καθιστά πολύ πιο δύσκολο να εισάγουν πολλά κείμενα. Έτσι, εάν γράφετε πολλά έγγραφα, παίζετε με υπολογιστικά φύλλα ή απλά προσπαθείτε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ο φορητός υπολογιστής με το πληκτρολόγιο είναι ίσως η καλύτερη γενική επιλογή.

Τι είναι σωστό για εσάς;

Κάθε άτομο θα χρειαστεί κάτι λίγο διαφορετικό από τον υπολογισμό του. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η σύγκριση των διαφορετικών πτυχών μεταξύ των δισκίων και των φορητών υπολογιστών χαμηλού κόστους των Windows βοήθησε να περιορίσετε την απόφασή σας. Για μένα, οι φορητοί υπολογιστές των Windows εξακολουθούν να είναι λίγο πολύ περιορισμένοι σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές που ένα tablet ικανοποιεί τις ανάγκες μου καλύτερα από ένα φορητό υπολογιστή αξίας $ 200. Αυτό δεν ισχύει για πολλούς συλλέκτες μου που προτιμούν την πρόσβαση σε ένα πληκτρολόγιο για να κάνουν το γράψιμό τους έτσι ώστε να επιλέξουν το φορητό υπολογιστή πάνω από το tablet.