Πώς να αντιγράψετε αρχεία από ένα iPad σε ένα Mac ή έναν υπολογιστή

Ναι, μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας το AirDrop

Είναι υπέροχο το γεγονός ότι το iPad γίνεται όλο και πιο έμπειρο στη δημιουργία περιεχομένου, αλλά τι κάνετε με αυτό το περιεχόμενο μόλις δημιουργηθεί; Και τι εάν έχετε ξεκινήσει κάποια εργασία στον υπολογιστή σας, αλλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή στο iPad σας για να την ολοκληρώσετε; Με το AirDrop της Apple, η διαδικασία είναι πολύ εύκολη.

Πολλές εφαρμογές έχουν ενσωματωμένες επιλογές αποθήκευσης νέφους στην εφαρμογή και πέρα ​​από τις ενσωματωμένες υπηρεσίες cloud, υπάρχουν πολλές επιλογές για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ του iPad και του υπολογιστή σας.

Μεταφορά αρχείων προς και από υπολογιστές Mac χρησιμοποιώντας το AirDrop

Εάν διαθέτετε υπολογιστή Mac, έχετε πρόσβαση σε έναν εύκολο τρόπο μεταφοράς αρχείων μεταξύ του iPad και του υπολογιστή σας χωρίς την ανάγκη για αποθήκευση καλωδίων ή σύννεφο. Το AirDrop έχει σχεδιαστεί ειδικά για την κοινή χρήση αρχείων και όταν λειτουργεί, το κάνει πολύ καλά. Δυστυχώς, μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο λεπτό.

Στο Mac, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο Finder και μεταβείτε στο φάκελο AirDrop . Αυτό θα ενεργοποιήσει το AirDrop και θα επιτρέψει στο Mac να μεταφέρει αρχεία σε ένα κοντινό iPad ή iPhone ή να μπορεί να εντοπιστεί από άλλες συσκευές.

Για να μεταφέρετε ένα αρχείο στο iPad, απλά μεταφέρετε και τοποθετήστε το στο εικονίδιο του iPad στο φάκελο AirDrop.

Για να μεταφέρετε ένα αρχείο από το iPad στο Mac, μεταβείτε στο αρχείο, πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση και επιλέξτε το εικονίδιο του Mac στην ενότητα AirDrop.

Γενικά θα πρέπει να βρίσκεστε σε απόσταση λίγων μέτρων για να μεταφέρετε αρχεία με τον τρόπο αυτό. Θα χρειαστείτε και το Mac Air και το AirDrop του iPad που έχουν οριστεί ως "Μόνο Επαφές" ή "Όλοι" για να μπορούν να εντοπιστούν.

Αντιγράψτε αρχεία απευθείας από ή από υπολογιστή χρησιμοποιώντας το βρόχο (ή 30 ακίδων)

Εάν διαθέτετε υπολογιστή με Windows ή έχετε προβλήματα με τη χρήση της δυνατότητας AirDrop του Mac - και είπα ότι θα μπορούσε να είναι φαινομενικά κατά περιόδους - μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία με τον παλιό τρόπο: με ένα καλώδιο. Ή, σε αυτήν την περίπτωση, με την υποδοχή Lightning (ή 30 ακίδων) που συνοδεύει το iPad σας. Για να μεταφέρετε αρχεία με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστείτε το πιο πρόσφατο αντίγραφο του iTunes στον υπολογιστή σας. (Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση, θα πρέπει να σας ζητηθεί να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση όταν ξεκινάτε το iTunes.)

Όταν ξεκινάτε το iTunes με το iPad συνδεδεμένο, μπορεί να σας ρωτήσω αν θέλετε ή όχι να "εμπιστευτείτε" τον υπολογιστή μόλις φορτώνει το iTunes. Θα χρειαστεί να εμπιστευτείτε τον υπολογιστή για να μεταφέρετε αρχεία.

Μέσα στο iTunes, κάντε κλικ στο κουμπί iPad. Αυτό το εικονίδιο θα βρίσκεται στο τέλος μιας σειράς κουμπιών ακριβώς κάτω από το μενού File-Edit στο επάνω μέρος του iTunes. Όταν κάνετε κλικ στο iPad σας, στην οθόνη θα εμφανιστούν συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με το iPad σας.

Κάντε κλικ στη ρύθμιση Εφαρμογές ακριβώς κάτω από το Περίληψη στο αριστερό μενού. Αυτό θα φέρει την οθόνη apps. Θα πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω σε αυτήν τη σελίδα για να δείτε τις επιλογές κοινής χρήσης αρχείων. Μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία μόνο από και προς τις εφαρμογές που αναφέρονται, οπότε αν η εφαρμογή σας δεν εμφανίζεται, δεν υποστηρίζει την κοινή χρήση εγγράφων μέσω του iTunes. Πολλές εφαρμογές για επιχειρήσεις, όπως η σουίτα iWork , το Microsoft Office κ.λπ., θα πρέπει να υποστηρίζουν την κοινή χρήση αρχείων.

Κάντε κλικ σε μια εφαρμογή για να δείτε τα διαθέσιμα αρχεία για κοινή χρήση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το drag-and-drop για να σύρετε το αρχείο στο φάκελο της επιλογής σας ή για να σύρετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας και να το αφήσετε στο χώρο που είναι αφιερωμένο στην συγκεκριμένη εφαρμογή.

Για τις περισσότερες εφαρμογές, το αρχείο θα εμφανιστεί απλά στη λίστα των εγγράφων της εφαρμογής. Για εφαρμογές που υποστηρίζουν υπηρεσίες cloud όπως το Word, θα πρέπει να επιλέξετε το iPad ως τοποθεσία.

Οι Σελίδες, οι Αριθμοί και το Keynote είναι λίγο περίεργο, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν χέρι-χέρι με το iCloud Drive , πράγμα που σημαίνει ότι τα έγγραφα δεν αποθηκεύονται στην iPad. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να αντιγράψετε ένα αρχείο από το iPad στον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί πρώτα να πατήσετε το κουμπί κοινής χρήσης σε Σελίδες, Αριθμοί ή Keynote, να επιλέξετε "Αποστολή αντιγράφου", να επιλέξετε μια μορφή αρχείου και μετά να πατήσετε "iTunes" από τη λίστα. Αυτό αποθηκεύει ένα αντίγραφο του εγγράφου στο iPad αντί του iCloud Drive. Για να αντιγράψετε από έναν υπολογιστή στο iPad, θα χρησιμοποιήσετε πρώτα την παραπάνω μέθοδο και, στη συνέχεια, για να ανοίξετε το πρόσφατα αντιγραφόμενο έγγραφο, πατήστε το πλήκτρο υπογραφής συν στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής και επιλέξτε "Αντιγραφή από το iTunes".

Ευτυχώς, οι περισσότερες εφαρμογές είναι πολύ πιο εύχρηστες κατά τη μεταφορά αρχείων.

Αντιγραφή αρχείων με χρήση του Cloud Storage

Αν η εφαρμογή δεν υποστηρίζει την αντιγραφή μέσω του iTunes, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Συνολικά, αυτή είναι μια πολύ καλύτερη λύση από τη χρήση του καλωδίου. Ωστόσο, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε πρώτα την υπηρεσία στον υπολογιστή σας και στο iPad σας, προτού τη χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε αρχεία.

Το iPad έρχεται με το iCloud Drive, το οποίο είναι καλό για την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ προϊόντων της Apple, αλλά δυστυχώς, το iCloud Drive είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας σε σύγκριση με άλλες λύσεις αποθήκευσης cloud. Αυτός είναι ένας τομέας όπου η Apple έχει αποτύχει άθλια για να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό.

Μία από τις πιο απλές λύσεις που χρησιμοποιείτε είναι η Dropbox. Θα λάβετε επίσης 2 GB ελεύθερου χώρου, αν και αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, ίσως χρειαστεί να πηδήσετε στην έκδοση Pro. Έχω λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης και χρήσης του Dropbox , αλλά αν είστε εξοικειωμένοι με την εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή σας και τη δημιουργία λογαριασμών, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στην εγγραφή για λογαριασμό Dropbox. Ο σύνδεσμος λήψης για το λογισμικό PC βρίσκεται στην κορυφή αυτής της οθόνης. Μετά τη ρύθμιση του λογαριασμού σας, απλά πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Dropbox και να συνδεθείτε στο λογαριασμό.

Σταματήστε το κυνήγι για εφαρμογές: Ο γρηγορότερος τρόπος για να βρείτε και να ξεκινήσετε μια εφαρμογή στο iPad σας

Μεταφορά αρχείων προς και από το σύννεφο

Αφού ολοκληρώσετε τη βασική ρύθμιση, είναι πραγματικά εύκολο να μεταφέρετε αρχεία στο νέφος. Αλλά ο τρόπος που το κάνετε αυτό είναι κρυφό μέχρι να το ενεργοποιήσετε. Θα χρησιμοποιήσουμε μια φωτογραφία ως καλό παράδειγμα μεταφοράς ενός αρχείου. Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, μεταβείτε σε μια μεμονωμένη φωτογραφία και πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση , το οποίο είναι το εικονίδιο ορθογωνίου με το βέλος να δείχνει έξω από αυτό. Αυτό θα φέρει το μενού μετοχών.

Το μενού κοινής χρήσης περιέχει δύο σειρές κουμπιών. Η πρώτη σειρά έχει επιλογές κοινής χρήσης όπως η αποστολή της φωτογραφίας ως μήνυμα κειμένου ή σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η δεύτερη σειρά έχει ενέργειες όπως η εκτύπωση της φωτογραφίας ή η χρήση της ως ταπετσαρία. Πατήστε το κουμπί "Περισσότερα" στη δεύτερη σειρά κουμπιών. (Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε στη λίστα για να βρείτε το κουμπί Περισσότερα.)

Στο κάτω μέρος αυτής της λίστας, θα δείτε την επιλογή αποθήκευσης στην υπηρεσία σύννεφων. Θα χρειαστεί να γυρίσετε τον διακόπτη δίπλα του αν είναι απενεργοποιημένος. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε την επιλογή στην αρχή της λίστας πιέζοντας το δάχτυλό σας στις τρεις οριζόντιες γραμμές και μετακινώντας το δάχτυλό σας πάνω ή κάτω από τη λίστα. Το στοιχείο της λίστας θα μετακινηθεί με το δάχτυλό σας.

Πατήστε "Τέλος" και η επιλογή αποθήκευσης στο cloud storage θα εμφανιστεί σε αυτήν τη λίστα. Μπορείτε να πατήσετε απλά το κουμπί για να επιλέξετε μια θέση και να αποθηκεύσετε το αρχείο. Για υπηρεσίες όπως το Dropbox, το αρχείο θα μεταφερθεί αυτόματα σε όλες τις συσκευές που έχετε ρυθμίσει στο Dropbox.

Αυτή η διαδικασία είναι ως επί το πλείστον η ίδια σε άλλες εφαρμογές. Οι επιλογές αποθήκευσης νέφους είναι σχεδόν πάντα προσπελάσιμες μέσω του μενού κοινής χρήσης.

Πώς να φτάσετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιήσετε στο iPad σας; Πολλά από αυτά εξαρτώνται από την ακριβή υπηρεσία αποθήκευσης cloud που χρησιμοποιείτε. Για το Dropbox, θα αντιγράψατε το αρχείο σε έναν από τους φακέλους Dropbox ακριβώς όπως είναι οποιοσδήποτε άλλος φάκελος στον υπολογιστή σας, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι. Το Dropbox απλά συγχρονίζει ένα σύνολο καταλόγων στον υπολογιστή σας.

Αφού το αρχείο βρίσκεται στο Dropbox, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Dropbox στο iPad σας και να επιλέξετε "Αρχεία" από το μενού στο κάτω μέρος της οθόνης. Περιηγηθείτε στους φακέλους για να επιλέξετε το αρχείο σας. Το Dropbox έχει τη δυνατότητα προεπισκόπησης αρχείων κειμένου, εικόνων, αρχείων PDF και άλλων τύπων αρχείων. Αν θέλετε να επεξεργαστείτε το αρχείο, πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης και επιλέξτε "Άνοιγμα σε ..." για να το αντιγράψετε σε μια εφαρμογή. Θυμηθείτε, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή ικανή να επεξεργαστεί το έγγραφο για να την επεξεργαστείτε, οπότε αν πρόκειται για υπολογιστικό φύλλο Excel, θα χρειαστείτε το Excel εγκατεστημένο.

Μην αφήστε το αφεντικό του iPad σας γύρω σας!