Πώς το Cloud Computing θα αλλάξει μέχρι το 2020

Σήμερα, είμαστε σίγουρα συνηθισμένοι στο cloud computing, αλλά από τεχνολογική άποψη, είμαστε ακόμα στις πρώτες μέρες της εποχής του cloud computing, και πολλές μεγάλες εταιρίες λαμβάνουν βήματα μωρών για την αποδοχή του cloud computing.

Μέχρι το 2020, όμως, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο διευθετημένα και οργανωμένα, καθώς το σύννεφο θα γίνει η μόνιμη λύση στον κόσμο των υπολογιστικών υποδομών. 6-7 χρόνια από τώρα, θα μπορούσαμε να δούμε νέα είδη επεξεργαστών χαμηλής ισχύος που θα έδιωναν μαζικούς φόρτους εργασίας στο σύννεφο, που στεγάζετο σε πολύ εξελιγμένα και εξαιρετικά αυτοματοποιημένα κέντρα δεδομένων . Αυτά θα υποστηρίξουν από κοινού την μαζική κλιμάκωση και την ομοσπονδιακή αρχιτεκτονική λογισμικού.

Οι ειδικοί της βιομηχανίας λένε ότι η βιομηχανία σύννεφων θα αυξηθεί σημαντικά από 35 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα σε περίπου 150 δολάρια μέχρι το 2020, επειδή μέχρι τότε θα είναι το κλειδί για τις περισσότερες υποδομές IT της μεγάλης εταιρείας.

Διατηρώντας αυτές τις αλλαγές και εξελίξεις και αυξανόμενη ζήτηση για υπολογιστική σύννεφο, εδώ είναι λίγοι τρόποι με τους οποίους το cloud computing μπορεί να αλλάξει ριζικά τα πράγματα μέχρι το 2020.

Αφηρημένη υποδομή

Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό θα απέχει πολύ από το υλικό και όλο και περισσότερες τεχνολογίες θα καταναλώνονται μάλλον ως υπηρεσία. Διευθυντής του Εργαστηρίου Αυτοματοποιημένων Υποδομών της HP, John Manley, λέει: "Το Cloud computing είναι ο τελικός τρόπος με τον οποίο ο υπολογιστής γίνεται αόρατος."

Λογισμικό θα είναι Κοινωνική Media Εμπνευσμένο

Merril ισχυρίζεται ότι το λογισμικό θα υιοθετήσει λίγα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που εμφανίζονται σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook. Με άλλα λόγια, το λογισμικό και η υποδομή θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με την απαίτηση και δεν θα είναι πια το αντίθετο. Στην περίπτωση αυτή, οι προγραμματιστές δεν θα ανησυχούν πλέον για την προσφορά παροχών όπως server, switch και storage.

Τσιπ χαμηλής ισχύος ARM

Πολύ σύντομα, θα δούμε χαμηλής ισχύος μάρκες ARM που πλημμυρίζουν την αγορά. Αυτά θα έχουν δυνατότητα 64 bit και μόλις αυτό συμβεί, το λογισμικό σε επίπεδο επιχείρησης θα αναπτυχθεί μόνο για μάρκες RISC. Όλα αυτά θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να εξοικονομήσουν πολλά στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τους. Έως το 2020, αυτή η νέα γενιά μάρκες ARM είναι πιθανό να δει παντού.

Τα οικοσυστήματα όπως τα κέντρα δεδομένων

Τα κέντρα δεδομένων θα λειτουργούν πολύ παρόμοια με τα οικοσυστήματα, το υλικό Commodified και το λογισμικό απόσπασης είναι πιθανό να συνδυάσουν και να διαμορφώσουν ένα κέντρο δεδομένων που θα είναι πολύ παρόμοιο με το οικοσύστημα όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Θα πάρει μια βιολογική μορφή όπου η διόρθωση των δεδομένων και οι αλλαγές θα συμβούν αυτόματα.

Γενετική μετατόπιση

Μέχρι το 2020, μια νέα γενιά CIOs θα έρθει σε οργανισμούς. θα χρησιμοποιηθούν για σύννεφο ως υπηρεσία και θα έχουν τις προσδοκίες να έχουν τα πράγματα ως υπηρεσία. Αυτή η γενιά των CIO θα κλονίσει σημαντικά τα πράγματα στη βιομηχανία και η συνολική εικόνα θα μεταβληθεί πλήρως μέχρι το 2020.

Expo 2020

Υπάρχουν πολλά άλλα συναρπαστικά πράγματα για το 2020, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ακίνητης έκθεσης 2020 στη Μέση Ανατολή, η οποία φυσικά δεν μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στη βιομηχανία φιλοξενίας, αλλά θεωρείται ότι θα οδηγούσε την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο όλους τους τομείς της περιοχής. Και επειδή η βιομηχανία ακινήτων θα χρειαζόταν επίσης τομείς, φιλοξενώντας χώρους και λύσεις σύννεφων για ανάγκες πληροφορικής, θα είχε έμμεσα θετικό αντίκτυπο στη βιομηχανία φιλοξενίας στην Ασία-Ειρηνικό και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία εξακολουθεί να αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή .

Ας περιμένουμε λοιπόν να παρακολουθήσουμε τα πράγματα μέχρι το 2020, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι το cloud computing είναι το μέλλον της βιομηχανίας φιλοξενίας και σίγουρα θα μεταμορφώσει τον κόσμο τα επόμενα 5 χρόνια.