Οι ασύρματοι δρομολογητές υποστηρίζουν τα υβριδικά δίκτυα;

Ένα υβριδικό δίκτυο είναι ένα τοπικό δίκτυο (LAN) που περιέχει ένα συνδυασμό τόσο ενσύρματων όσο και ασύρματων συσκευών πελάτη. Στα οικιακά δίκτυα, οι ενσύρματοι υπολογιστές και άλλες συσκευές συνδέονται γενικά με καλώδια Ethernet , ενώ οι ασύρματες συσκευές συνήθως χρησιμοποιούν τεχνολογία WiFi . Οι ασύρματες δρομολογητές καταναλωτών υποστηρίζουν προφανώς πελάτες WiFi, αλλά υποστηρίζουν επίσης τα ενσύρματα δίκτυα Ethernet; Αν ναι, πώς;

Επαληθεύστε τον δρομολογητή σας

Οι περισσότεροι (αλλά όχι όλοι) καταναλωτές ασύρματων δρομολογητών WiFi υποστηρίζουν υβριδικά δίκτυα που περιλαμβάνουν πελάτες Ethernet. Οι παραδοσιακοί ευρυζωνικοί δρομολογητές που δεν διαθέτουν δυνατότητα WiFi, ωστόσο, δεν το κάνουν.

Για να επαληθεύσετε αν ένα συγκεκριμένο μοντέλο ασύρματου δρομολογητή υποστηρίζει ένα υβριδικό δίκτυο, αναζητήστε τις ακόλουθες προδιαγραφές για αυτά τα προϊόντα:

Μία αναφορά σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω προδιαγραφές (και μικρές παραλλαγές σε αυτές) δείχνει την ικανότητα υβριδικού δικτύου.

Σύνδεση συσκευών

Η πλειοψηφία των δρομολογητών υβριδικών δικτύων επιτρέπει τη σύνδεση έως και τεσσάρων (4) ενσύρματων συσκευών. Αυτά μπορεί να είναι 4 υπολογιστές ή οποιοσδήποτε συνδυασμός υπολογιστών και άλλων συσκευών Ethernet. Η σύνδεση ενός διανομέα Ethernet σε μία από τις θύρες του δρομολογητή επιτρέπει την σύνδεση περισσότερων από 4 ενσύρματων συσκευών στο τοπικό δίκτυο μέσω της μεθόδου αλυσιδωτής σύνδεσης.

Τέλος, σημειώστε ότι οι ασύρματες δρομολογητές που προσφέρουν μόνο μία θύρα Ethernet είναι γενικά ανίκανοι για υβριδική δικτύωση. Αυτή η μία θύρα συνήθως θα προορίζεται για χρήση από το ευρυζωνικό μόντεμ και τη σύνδεση στο δίκτυο ευρείας περιοχής (WAN) .