Διατηρήστε την οθόνη Mac, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι καθαρό

Συμβουλές και τεχνικές για τον καθαρισμό ποντικιών, πληκτρολογίων και οθονών

Η διατήρηση του καθαρού ποντικιού, του πληκτρολογίου και της οθόνης του Mac σας είναι ένα βασικό καθήκον που όλοι οι χρήστες Mac θα πρέπει να εκτελούν. Για μερικούς, ένας καλός καθαρισμός πρέπει να εκτελείται μόνο μερικές φορές το χρόνο. Για άλλους, ένα πιο συχνό πρόγραμμα καθαρισμού μπορεί να είναι εντάξει. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά καθαρίζετε το Mac και τα περιφερειακά του, φροντίστε να τα καθαρίσετε με τον σωστό τρόπο.

Έψαξα όλους τους ιστότοπους του καναλιού Σχετικά με την τεχνολογία για συμβουλές καθαρισμού υπολογιστή. Έτσι, εδώ είναι, συγκεντρωμένοι σε ένα εύχρηστο μέρος.

Δημοσιεύθηκε: 10/8/2010

Ενημερώθηκε: 12/5/2015

Καθαρισμός πληκτρολογίου και ποντικιού του Mac σας

Ευγενική προσφορά της Apple

Ο καθαρισμός του ποντικιού, του πληκτρολογίου και του trackpad του Mac είναι μια εργασία που πρέπει να εκτελέσετε σε ένα πρόγραμμα ρουτίνας. Για τους περισσότερους χρήστες, ένα μηνιαίο πρόγραμμα θα λειτουργούσε καλά, παρόλο που ο καθαρισμός λίγο πολύ συχνά είναι ωραία, ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το Mac σας.

Ο τακτικός καθαρισμός θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα περιφερειακά σας, αλλά ακόμη και αν έχετε την τάση να περιμένετε έως ότου ένα αντικείμενο χρειάζεται καθαρισμό, ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα πρέπει να μπορείτε να χειριστείτε ακόμα και την πιο σκληρή γούρνα.

Αλλά πρώτα, βάλτε αυτό το μπουκάλι γυαλί καθαρότερο κάτω. Ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα συγκεκριμένα σημεία και με μεγάλη προσοχή, είναι γενικά ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για καθαρισμό ρουτίνας. Εάν έχετε μια πολύ σκληρή εργασία καθαρισμού, δοκιμάστε τις λύσεις μυστικής καθαρισμού που περιγράφονται στην τελευταία συμβουλή. Περισσότερο "

Καθαρισμός της οθόνης Mac σας

Ευγενική προσφορά της Apple

Ο καθαρισμός της οθόνης του Mac είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία, με λίγα μόνο όρια, αλλά πολλά που πρέπει να εξετάσετε. Θα μιλήσουμε ειδικά για τις οθόνες της Apple, αλλά αυτές οι οδηγίες καθαρισμού θα πρέπει να λειτουργούν για τις περισσότερες οθόνες LCD.

Οι περισσότερες οθόνες έρχονται σε μία από τις δύο μορφές: γυμνές οθόνες LCD και οθόνες LCD που καλύπτονται από γυαλί. Είναι εύκολο να προσδιορίσετε τον τύπο που έχετε και πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά, καθώς οι μέθοδοι καθαρισμού είναι τελείως διαφορετικές.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει επίσης τρόπους για να καθαρίσετε το πίσω μέρος ενός γυάλινου πίνακα σε μια οθόνη Mac, εάν βρείτε τυχόν ακαθαρσίες και μουτζούρες στο εσωτερικό του πίνακα ελέγχου. Περισσότερο "

Πώς να καθαρίσετε τα παλαιότερα ποντίκια κυλίνδρων μπάλα

Ευγενική προσφορά του Feureau

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που χρησιμοποίησα ένα ποντίκι στυλ μπάλα κυλίνδρου. Αυτή η παλαιότερη τεχνολογία χρησιμοποίησε μια μπάλα που θα μπορούσε να προκαλέσει την περιστροφή δύο κυλίνδρων, ένας στον άξονα x και ένας στον άξονα y. Η μέτρηση του αριθμού περιστροφών σε κάθε άξονα παρήγαγε συντεταγμένες σχετικά με τη σχετική θέση του ποντικιού.

Τώρα, σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί ως τρόπος ποντίκι γύρω, η τεχνολογία εξακολουθεί να εμφανίζεται σε παλαιότερα ποντίκια, και στο Apple Mighty Mouse, ως μπάλα κύλισης που λειτουργεί ως υποκατάστατο για ένα τροχό κύλισης.

Αν έχετε ένα ποντίκι με σφαιρίδια, ο Tim Fisher, Expert PC Support για το PC, παρέχει οδηγίες για τον καθαρισμό του. Περισσότερο "

Πώς να καθαρίσετε μια οθόνη επίπεδης οθόνης

Ευγενική προσφορά της Apple

Αν αναρωτιέστε γιατί συμπεριλαμβάνω έναν δεύτερο οδηγό για τον καθαρισμό της οθόνης σας, γιατί ο οδηγός του Tim Fisher δεν περιλαμβάνει μόνο συμβουλές καθαρισμού για παλαιότερες οθόνες LCD CRT και πρώιμης γενιάς LCD, αλλά και τη συνταγή για την πολύ μυστική και σπάνια κοινή εμφάνισή του, διάλυμα καθαρισμού.

Έχω χρησιμοποιήσει το διάλυμα καθαρισμού του Tim για χρόνια σε διάφορους φορητούς υπολογιστές Mac, iMacs, ακόμα και σε οθόνες της Dell και έχει σκουπίσει πάντα το σκούπισμα χωρίς να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη.

Χρησιμοποιώ επίσης την λύση καθαρισμού του για τις επιφάνειες αφής Magic Mouse και Magic Trackpad. Το μόνο μέρος που δεν χρησιμοποιώ τη μυστική λύση καθαρισμού είναι σε πληκτρολόγια, λόγω του ότι ένα από τα συστατικά είναι ήπια όξινο. Εάν μπήκε στο κύκλωμα, θα μπορούσε να προκαλέσει μερικά προβλήματα. Περισσότερο "