Η καθαρή ουδετερότητα εξηγείται

Είναι το διαδίκτυο μας. Μπορείτε ακόμα να πολεμήσετε για να το κρατήσετε δωρεάν.

Σημείωση του συντάκτη: Το άρθρο αυτό έχει ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει την απόφαση της FCC στις 14 Δεκεμβρίου 2017 και να ενημερώσει τους αναγνώστες για το πώς μπορούν να καταπολεμήσουν την απόφαση αυτή.

Internet ή Net Neutrality εξ ορισμού σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με την πρόσβαση στο περιεχόμενο στον Ιστό, περιορισμούς λήψεων ή μεταφορτώσεων και περιορισμοί στις μεθόδους επικοινωνίας (email, chat, IM κ.λπ.)

Σημαίνει επίσης ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν θα μπλοκαριστεί, θα επιβραδυνθεί ή θα επιταχυνθεί ανάλογα με το πού βασίζεται η πρόσβαση ή ποιος κατέχει το σημείο πρόσβασης. Στην ουσία, το διαδίκτυο είναι ανοικτό σε όλους.

Τι σημαίνει ένα ανοικτό διαδίκτυο για τον μέσο χρήστη του διαδικτύου;

Όταν μπαίνουμε στον Ιστό, είμαστε σε θέση να έχουμε πρόσβαση σε ολόκληρο τον ιστό: αυτό σημαίνει οποιαδήποτε ιστοσελίδα, οποιοδήποτε βίντεο, οποιαδήποτε λήψη, οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιούμε τον Ιστό για να επικοινωνούμε με τους άλλους, να πηγαίνουμε στο σχολείο, να κάνουμε τις δουλειές μας και να επικοινωνούμε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όταν η δικτυακή ουδετερότητα διέπει τον Ιστό, η πρόσβαση αυτή παρέχεται χωρίς περιορισμούς.

Γιατί είναι σημαντική η ουδετερότητα δικτύου;

Ανάπτυξη : Η ουδετερότητα δικτύου είναι ο λόγος που ο ιστός έχει αυξηθεί με τέτοιο φαινομενικό ρυθμό από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το 1991 από τον Sir Tim Berners-Lee (βλ. Επίσης Ιστορία του Παγκόσμιου Ιστού ).

Δημιουργικότητα : Η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η αχαλίνωτη εφευρετικότητα μας έδωσαν τη Wikipedia , το YouTube , το Google , το I Can Has Cheezburger , τα torrents , το Hulu , την Βάση δεδομένων ταινιών Internet και πολλά άλλα.

Επικοινωνία : Η ουδετερότητα δικτύου μας έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε ελεύθερα με τους ανθρώπους σε προσωπική βάση: κυβερνητικοί ηγέτες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διασημότητες, συναδέλφους εργασίας, ιατρικό προσωπικό, οικογένεια κ.λπ., χωρίς περιορισμούς.

Πρέπει να διατηρηθούν ισχυροί κανόνες ουδετερότητας του δικτύου για να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα πράγματα υπάρχουν και ευδοκιμούν. Με τους κανόνες Net Neutrality που έχουν τώρα εγκριθεί για την κατάργηση από την Αμερικανική Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ, όλοι όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο αναμένεται να χάσουν αυτές τις ελευθερίες.

Τι είναι οι γρήγορες λωρίδες διαδικτύου & # 34 ;; Πώς σχετίζονται με την καθαρή ουδετερότητα;

Οι "γρήγορες λωρίδες διαδικτύου" είναι ειδικές προσφορές και κανάλια που θα δώσουν σε ορισμένες εταιρείες εξαιρετική μεταχείριση όσον αφορά την ευρυζωνική πρόσβαση και την διαδικτυακή κυκλοφορία. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό θα παραβίαζε την έννοια της δικτυακής ουδετερότητας.

Οι γρήγορες λωρίδες διαδικτύου θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα επειδή αντί να απαιτείται από τους παρόχους Διαδικτύου να παρέχουν την ίδια υπηρεσία σε όλους τους συνδρομητές ανεξάρτητα από το μέγεθος / την εταιρία / επιρροή τους, θα μπορούσαν να κάνουν συμφωνίες με ορισμένες εταιρείες που θα τους προσέφεραν την προτιμώμενη πρόσβαση. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να εμποδίσει την ανάπτυξη, να ενισχύσει τα παράνομα μονοπώλια και να κοστίσει τον καταναλωτή.

Επιπλέον, ένα ανοιχτό διαδίκτυο είναι απαραίτητο για τη συνεχή ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών - μια ιδέα βασικού πεδίου που ιδρύθηκε από το World Wide Web.

Είναι η καθαρή ουδετερότητα διαθέσιμη παγκοσμίως;

Όχι. Υπάρχουν χώρες - τώρα συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών - των οποίων οι κυβερνήσεις επιθυμούν ή έχουν περιορίσει την πρόσβαση των πολιτών τους στον Παγκόσμιο Ιστό για πολιτικούς λόγους. Το Vimeo έχει ένα εξαιρετικό βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα, το οποίο εξηγεί πώς ο περιορισμός της πρόσβασης στο Διαδίκτυο μπορεί να επηρεάσει όλους σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, οι κανόνες του FCC του 2015 είχαν ως στόχο να παρέχουν στους καταναλωτές ισότιμη πρόσβαση στο περιεχόμενο του διαδικτύου και να εμποδίζουν τους παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών να ευνοούν το δικό τους περιεχόμενο. Με την ψήφο της FCC για την κατάργηση της ουδετερότητας του δικτύου στις 14 Δεκεμβρίου 2017, οι πρακτικές αυτές θα επιτραπούν τώρα εφόσον κοινολογηθούν.

Είναι η καθαρή ουδετερότητα σε κίνδυνο;

Ναι, όπως αποδεικνύεται από την ψήφο της FCC του 2017 για την κατάργηση των κανονισμών Net Neutrality. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν συμφέρον να διασφαλίσουν ότι η πρόσβαση στον Ιστό δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμη. Αυτές οι εταιρείες έχουν ήδη την ευθύνη για την πλειοψηφία των υποδομών του Ιστού και βλέπουν το δυνητικό κέρδος για να καταστήσουν το Web "πληρώσει για το παιχνίδι".

Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα περιορισμούς σε όσους χρήστες του Διαδικτύου είναι σε θέση να αναζητήσουν, να κατεβάσουν ή να διαβάσουν. Μερικοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ακόμη ότι οι αλλαγές από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αρνητική ουδέτερη απόφαση.

Μπορείτε ακόμα να αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας

Στη μάχη για το μέλλον της μάχης για το Net Neutrality, εξακολουθείτε να μπορείτε να στείλετε μια επιστολή απευθείας στην FCC και το Κογκρέσο και να τους ενημερώσετε για το πώς αισθάνεστε. Μπορείτε ακόμα να πάρετε το Κογκρέσο να σταματήσει την κατάργηση της Net Neutrality - βοηθώντας να περάσει ένα "Ψήφισμα της Disapproval" για να ανατρέψει την ψηφοφορία FCC. Επισκεφθείτε την τοποθεσία Μάχης για να μάθετε περισσότερα.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε ένα έγγραφο στην επίσημη διαδικασία της FCC για να ενημερώσετε τους υπαλλήλους εάν θέλετε ή όχι να αλλάξουν ή να παραμείνουν σε ισχύ οι κανονισμοί Net Neutrality. Είναι μια σούπερ κερδοφόρα μορφή με μερικά παράξενα πράγματα (hey, αυτή είναι η κυβέρνηση!) Γι 'αυτό ακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες:

  1. Επισκεφθείτε το ECFS Express στην ιστοσελίδα της FCC.
  2. Πληκτρολογήστε 17-108 στο πλαίσιο " Πρακτικά ". Πατήστε Enter για να μετατρέψετε τον αριθμό σε κίτρινο / πορτοκαλί πλαίσιο.
  3. Πληκτρολογήστε το όνομα και το επώνυμό σας στο πεδίο Όνομα (ονόματα) του πλαισίου Φάκελων . Πατήστε Enter για να μετατρέψετε το όνομά σας σε κίτρινο / πορτοκαλί πλαίσιο.
  4. Συμπληρώστε το υπόλοιπο της φόρμας όπως κανονικά θα συμπληρώσετε ένα έντυπο διαδικτύου.
  5. Επιλέξτε το πλαίσιο Επιβεβαίωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
  6. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Continue to review screen .
  7. Στην επόμενη σελίδα, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή .

Αυτό είναι! Έχετε κάνει γνωστά τα συναισθήματά σας.

Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η καθαρή ουδετερότητα περιορίζεται ή καταργείται;

Η ουδετερότητα δικτύου είναι το θεμέλιο της ελευθερίας που απολαμβάνουμε στον Ιστό. Η απώλεια αυτής της ελευθερίας μπορεί να έχει συνέπειες όπως η περιορισμένη πρόσβαση σε ιστότοπους και τα μειωμένα δικαιώματα λήψης, καθώς και η ελεγχόμενη δημιουργικότητα και οι υπηρεσίες που διέπονται από τις επιχειρήσεις. Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν το σενάριο αυτό το «τέλος του διαδικτύου».

Η κατώτατη γραμμή: Η καθαρή ουδετερότητα είναι σημαντική για όλους μας

Η ουδετερότητα δικτύου στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Ιστού είναι κάπως νέα, αλλά η έννοια των ουδέτερων, προσβάσιμων στο κοινό πληροφοριών και της μεταφοράς αυτών των πληροφοριών ήταν γύρω από τις ημέρες του Alexander Graham Bell. Οι βασικές δημόσιες υποδομές, όπως οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι, τα λεωφορεία, οι τηλεφωνικές εταιρείες κ.λπ., δεν επιτρέπεται να κάνουν διακρίσεις, να περιορίσουν ή να διαφοροποιήσουν την κοινή πρόσβαση, και αυτή είναι και η βασική ιδέα της καθαρής ουδετερότητας.

Για όσους από εμάς εκτιμούμε τον ιστό και θέλουμε να διατηρήσουμε την ελευθερία που μας έχει δώσει η εκπληκτική αυτή εφεύρεση για την ανταλλαγή πληροφοριών, η ουδετερότητα του δικτύου είναι μια βασική ιδέα που πρέπει να εργαστούμε για τη διατήρηση.