Τι ακριβώς μπορεί να κάνει το πρόγραμμα λογισμικού iTunes;

Ανακαλύψτε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes για μουσική, βίντεο, εφαρμογές και πολλά άλλα.

Δεν είναι iTunes απλώς ένα Media Player;

Αν είστε νέοι στο πρόγραμμα λογισμικού iTunes τότε ίσως να αναρωτιέστε τι μπορεί να γίνει με αυτό. Αρχικά αναπτύχθηκε το 2001 (γνωστό ως SoundJam MP εκείνη τη στιγμή), ώστε οι χρήστες να μπορούν να αγοράζουν τραγούδια από το iTunes Store και να συγχρονίζουν τις αγορές τους στο iPod.

Με την πρώτη ματιά είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει, ειδικά όταν το πρόγραμμα εμφανίζει το iTunes Store και όλους τους διαφορετικούς τύπους προϊόντων ψηφιακών μέσων που μπορούν να αγοραστούν από αυτό.

Ωστόσο, έχει ωριμάσει σε ένα πλήρες πρόγραμμα λογισμικού που μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτό.

Ποιες είναι οι κύριες χρήσεις του;

Αν και ο κύριος σκοπός της εξακολουθεί να είναι ένα media player λογισμικού και ένα μπροστινό μέρος για το iTunes Store της Apple, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα εξής:

Συμβατότητα με φορητές συσκευές πολυμέσων

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό iTunes είναι αν έχετε ήδη ένα από τα προϊόντα υλικού της Apple ή σκοπεύετε να αγοράσετε ένα. Όπως μπορείτε να περιμένετε, συσκευές όπως το iPhone, το iPad και το iPod Touch διαθέτουν πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες που λειτουργούν άψογα με το iTunes και τελικά το iTunes Store.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πολλές μη-συσκευές Apple που είναι εξίσου ικανές με αναπαραγωγή ψηφιακής μουσικής και βίντεο, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το λογισμικό iTunes. Η εταιρεία έχει επικριθεί έντονα για αυτή την έλλειψη συμβατότητας (φέρεται να πωλεί περισσότερα από τα προϊόντα hardware της).

Υπάρχουν εναλλακτικά προγράμματα λογισμικού iTunes που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγχρονισμό αρχείων πολυμέσων στις φορητές συσκευές της Apple, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί στο iTunes Store.

Τι μορφές ήχου υποστηρίζει το iTunes;

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iTunes ως κύριο μέσο αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού, τότε είναι καλή ιδέα να μάθετε ποια μορφές ήχου μπορούν να παίξουν. Αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για την αναπαραγωγή υπαρχόντων αρχείων ήχου, αλλά και αν θέλετε να μετατρέψετε και μεταξύ μορφών.

Οι μορφές ήχου που υποστηρίζει το iTunes είναι: