Στόχευση συνδέσμων σε IFrames HTML και πλαίσια

Ανοίξτε τους συνδέσμους όπου θέλετε

Όταν δημιουργείτε ένα έγγραφο για να βρίσκεται μέσα σε ένα IFRAME, οι σύνδεσμοι αυτού του πλαισίου ανοίγουν αυτόματα στο ίδιο πλαίσιο. Αλλά με το χαρακτηριστικό στο σύνδεσμο (το στοιχείο ή το στοιχείο) μπορείτε να αποφασίσετε πού πρέπει να ανοίξουν οι σύνδεσμοι σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να δώσετε στα iframes σας ένα μοναδικό όνομα με το χαρακτηριστικό και, στη συνέχεια, να ορίσετε τους συνδέσμους σας σε αυτό το πλαίσιο με το αναγνωριστικό ως την τιμή του χαρακτηριστικού στόχου:

id = "σελίδα">
target = "page">

Εάν προσθέσετε έναν στόχο σε ένα αναγνωριστικό που δεν υπάρχει στην τρέχουσα περίοδο λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης, αυτό θα ανοίξει το σύνδεσμο σε ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης με αυτό το όνομα. Μετά την πρώτη φορά, θα ανοίξουν στο ίδιο νέο παράθυρο όποιες συνδέσεις που οδηγούν σε αυτό το όνομα.

Αλλά αν δεν θέλετε να ονομάσετε κάθε παράθυρο ή κάθε πλαίσιο με αναγνωριστικό, μπορείτε ακόμα να στοχεύσετε μερικά συγκεκριμένα παράθυρα χωρίς να χρειάζεστε ένα όνομα παράθυρο ή πλαίσιο. Αυτοί ονομάζονται τυπικοί στόχοι.

Οι τέσσερις λέξεις-στόχοι

Υπάρχουν τέσσερις λέξεις-κλειδιά προορισμού που δεν απαιτούν όνομα πλαισίου. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά σάς επιτρέπουν να ανοίξετε συνδέσμους σε συγκεκριμένες περιοχές του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης στο Web, οι οποίες ενδέχεται να μην έχουν συσχετιστεί με αναγνωριστικό. Αυτοί είναι στόχοι που αναγνωρίζουν τα προγράμματα περιήγησης ιστού:

Πώς να επιλέξετε τα ονόματα των πλαισίων σας

Όταν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα με iframes, είναι καλή ιδέα να δώσετε σε κάθε ένα ένα συγκεκριμένο όνομα. Αυτό σας βοηθά να θυμάστε τι είναι για και σας επιτρέπει να στείλετε συνδέσμους σε αυτά τα συγκεκριμένα πλαίσια.

Μου αρέσει να ονομάζω iframes μου για το τι είναι για. Για παράδειγμα:

id = "συνδέσεις">
id = "εξωτερικό έγγραφο">

Χρήση πλαισίων HTML με στόχους

Το HTML5 κάνει τα πλαίσια και τα σύνολα πλαισίων παρωχημένα, αλλά αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το HTML 4.01, μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένα πλαίσια με τον ίδιο τρόπο που στοχεύετε σε iframes. Δίνετε τα ονόματα των πλαισίων με το χαρακτηριστικό id:

id = "myFrame">

Στη συνέχεια, όταν ένας σύνδεσμος σε άλλο πλαίσιο (ή παράθυρο) έχει τον ίδιο στόχο, ο σύνδεσμος θα ανοίξει σε αυτό το πλαίσιο:

target = "myFrame">

Οι τέσσερις λέξεις-κλειδιά προορίζονται επίσης με πλαίσια. Ο γονέας ανοίγει στο πλαίσιο που περικλείει, ο ίδιος ανοίγει στο ίδιο πλαίσιο, το _top ανοίγει στο ίδιο παράθυρο, αλλά έξω από το πλαίσιο, και το _blank ανοίγει σε νέο παράθυρο ή καρτέλα (ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης).

Ορισμός προεπιλεγμένου στόχου

Μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν προεπιλεγμένο στόχο στις ιστοσελίδες σας χρησιμοποιώντας το στοιχείο. Ορίσατε το χαρακτηριστικό στόχο στο όνομα του iframe (ή πλαισίου σε HTML 4.01) που θέλετε να ανοίξουν όλοι οι σύνδεσμοι. Μπορείτε επίσης να ορίσετε προεπιλεγμένους στόχους μιας από τις τέσσερις λέξεις-κλειδιά προορισμού.

Δείτε πώς μπορείτε να γράψετε έναν προεπιλεγμένο στόχο για μια σελίδα:

Το στοιχείο ανήκει στο HEAD του εγγράφου σας. Είναι ένα κενό στοιχείο, οπότε στην XHTML, θα συμπεριλάβατε την περικοπή κλεισίματος:

/>