Πώς να επιλέξετε το καλύτερο φορητό υπολογιστή για τις ανάγκες σας

Πρώτα βήματα για να αποφασίσετε ποιο φορητό υπολογιστή να αγοράσετε

Το να αποφασίσετε ποιο φορητό υπολογιστή να αγοράσετε μπορεί να είναι σκληρό, με εκατοντάδες μοντέλα φορητών υπολογιστών να επιλέξουν από και τιμές που κυμαίνονται από κάτω από $ 200 για Chromebooks σε πάνω από 2.000 δολάρια για laptops high-end. Εκτός από τον προϋπολογισμό σας, το είδος εργασίας και παιχνιδιού που σχεδιάζετε να κάνετε στον φορητό υπολογιστή σας θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την πραγματοποίηση μιας σοφής αγοράς φορητού υπολογιστή.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο φορητό υπολογιστή για τις ανάγκες σας

1. Εξετάστε το λειτουργικό σας σύστημα. Έχετε περισσότερες επιλογές με φορητούς υπολογιστές των Windows, αλλά οι φορητοί υπολογιστές MacBook Pro της Apple και MacBook Air μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν Windows, γεγονός που καθιστά τους φορητούς υπολογιστές ελκυστικούς για την ευελιξία τους. Ωστόσο, οι φορητοί υπολογιστές της Apple είναι πολύ ακριβότεροι. Εάν εξετάζετε αυτήν την ηλικιακή συζήτηση μεταξύ φορητού υπολογιστή Mac ή PC, σκεφτείτε πόσα πραγματικά θέλετε να περάσετε (δείτε παρακάτω) και εάν χρειάζεστε ένα φορητό υπολογιστή με λειτουργίες (Blu-Ray, οθόνη αφής, δέκτες τηλεόρασης κ.λπ.) δεν είναι διαθέσιμη στις λίγες παραλλαγές που προσφέρει η Apple.

2. Ξεκινήστε από τον προϋπολογισμό σας.

Μάθετε περισσότερα για τους τύπους φορητών υπολογιστών .

3. Κάντε μια λίστα ελέγχου για το τι είναι πιο σημαντικό για εσάς στο επόμενο laptop σας. Σκεφτείτε πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το φορητό υπολογιστή σας για να ταξινομήσετε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε στον επόμενο φορητό σας υπολογιστή :

4. Διαβάστε τις κριτικές. Μόλις έχετε τη λίστα ελέγχου σας, ήρθε η ώρα να βρείτε τους φορητούς υπολογιστές που ταιριάζουν στο λογαριασμό. Ελέγξτε τις ιστοσελίδες παρακολούθησης αναθεώρησης όπως το ConsumerSearch για να δείτε τα πιο συνιστώμενα φορητούς υπολογιστές και, στη συνέχεια, να συγκρίνετε τις λειτουργίες με τη λίστα ελέγχου. Λάβετε υπόψη ότι πολλοί κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, όπως η Dell και η HP, σας επιτρέπουν επίσης να διαμορφώνετε φορητούς υπολογιστές σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας - για παράδειγμα, ρυθμίστε την ποσότητα μνήμης RAM ή επιλέξτε έναν διαφορετικό σκληρό δίσκο.

5. Συγκρίνετε φορητούς υπολογιστές. Τέλος, μου αρέσει να κάνω ένα τραπέζι που συγκρίνει τις κορυφαίες επιλογές. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο και να αναφέρετε τις προδιαγραφές (επεξεργαστή, μνήμη, σκληρό δίσκο , κάρτα γραφικών κλπ.) Καθώς και τιμή για κάθε φορητό υπολογιστή για να κάνετε την τελική επιλογή σας. Αυτός ο διαδραστικός διάγραμμα φορητού υπολογιστή μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές, φιλτράροντας τους διαθέσιμους φορητούς υπολογιστές σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους.

Πριν αγοράσετε, βεβαιωθείτε επίσης ότι επωφεληθείτε από πιθανές οικονομίες για το φορητό υπολογιστή σας.