Πώς να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις και τις προσθήκες στο Google Chrome

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε λειτουργικά συστήματα Chrome OS, Linux, Mac OS X και Windows.

Τα μικρά προγράμματα που προσφέρουν πρόσθετη λειτουργικότητα στο Chrome και συνήθως αναπτύσσονται από τρίτους, οι επεκτάσεις είναι ένας μεγάλος λόγος για τη γενική δημοτικότητα του προγράμματος περιήγησης. Ελεύθερο για λήψη και εύκολη εγκατάσταση, ίσως βρείτε την ανάγκη να απενεργοποιήσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα πρόσθετα μερικές φορές χωρίς να τα απεγκαταστήσετε. Τα πρόσθετα , εν τω μεταξύ, επιτρέπουν στο Chrome να επεξεργάζεται περιεχόμενο ιστού, όπως Flash και Java. Όπως συμβαίνει με τις επεκτάσεις, ίσως θέλετε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε αυτές τις προσθήκες από καιρό σε καιρό. Αυτό το σεμινάριο εξηγεί πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε και τις δύο επεκτάσεις και τις προσθήκες σε μερικά απλά βήματα.

Απενεργοποίηση επεκτάσεων

Για να ξεκινήσετε, πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome (γνωστό και ως το Omnibox) και πατήστε το πλήκτρο Enter : chrome: // extensions . Θα πρέπει τώρα να δείτε μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις, γνωστές και ως add-ons. Κάθε λίστα περιγράφει λεπτομερώς το όνομα, τον αριθμό έκδοσης, την περιγραφή και τους σχετικούς συνδέσμους επεκτάσεων. Περιλαμβάνεται επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου ενεργοποίησης / απενεργοποίησης μαζί με ένα κουμπί κάδου απορριμμάτων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαγραφή μιας μεμονωμένης επέκτασης. Για να απενεργοποιήσετε μια επέκταση, καταργήστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην ετικέτα Ενεργοποιημένη , κάνοντας κλικ σε αυτήν μία φορά. Η επιλεγμένη επέκταση πρέπει να απενεργοποιηθεί αμέσως. Για να το ενεργοποιήσετε ξανά αργότερα, απλά κάντε κλικ στο κενό πλαίσιο ελέγχου.

Απενεργοποίηση πρόσθετων στοιχείων

Πληκτρολογήστε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και πατήστε το πλήκτρο Enter : chrome: // plugins . Θα δείτε τώρα μια λίστα όλων των εγκατεστημένων προσθηκών. Στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας υπάρχει ένας σύνδεσμος λεπτομερειών , ο οποίος συνοδεύεται από ένα εικονίδιο συν. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο εάν θέλετε να επεκτείνετε τις αντίστοιχες ενότητες plug-in, εμφανίζοντας λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε μία από αυτές.

Εντοπίστε την προσθήκη που θέλετε να απενεργοποιήσετε. Αφού βρεθεί, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Disable . Σε αυτό το παράδειγμα, επέλεξα να απενεργοποιήσω την προσθήκη Adobe Flash Player. Η επιλεγμένη προσθήκη θα πρέπει να απενεργοποιείται αμέσως και να εμφανίζεται γκρι, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Για να το ενεργοποιήσετε ξανά αργότερα, απλώς κάντε κλικ στον σύνδεσμο Enable που τον συνοδεύει.