Πώς να προσθέσετε μια δεύτερη οθόνη στα Windows

Μία οθόνη δεν κάνει το τέχνασμα για σένα; Ίσως να δίνετε μια παρουσίαση με ανθρώπους που αναζητούν τον ώμο σας σε μια οθόνη φορητού υπολογιστή 12 ιντσών, απλά δεν πρόκειται να το κόψει.

Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος που θέλετε να έχετε μια δεύτερη οθόνη συνδεδεμένη στο φορητό υπολογιστή σας, είναι εύκολο να το ολοκληρώσετε. Αυτά τα βήματα θα σας καθοδηγήσουν στο πώς να προσθέσετε μια δεύτερη οθόνη στο φορητό υπολογιστή σας.

01 από 04

Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό καλώδιο

Stefanie Sudek / Getty Images

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι έχετε το κατάλληλο καλώδιο για την εργασία. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να συνδέσετε ένα καλώδιο βίντεο από την οθόνη στο φορητό υπολογιστή και πρέπει να είναι το ίδιο είδος καλωδίου.

Οι θύρες στον υπολογιστή σας θα ταξινομηθούν ως DVI , VGA , HDMI ή Mini DisplayPort. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε το σωστό καλώδιο για να συνδέσετε τη δεύτερη οθόνη με το φορητό υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον ίδιο τύπο σύνδεσης.

Έτσι, για παράδειγμα, αν η οθόνη σας έχει VGA σύνδεση, και έτσι κάνει και ο φορητός σας υπολογιστής, χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο VGA για να συνδέσετε τα δύο. Αν χρησιμοποιείτε HDMI, χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο HDMI για να συνδέσετε την οθόνη στη θύρα HDMI του φορητού υπολογιστή. Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε θύρα και καλώδιο που μπορεί να έχετε.

Σημείωση: Είναι πιθανό ότι η υπάρχουσα οθόνη σας χρησιμοποιεί, ας πούμε, ένα καλώδιο HDMI, αλλά ο φορητός υπολογιστής σας διαθέτει μόνο μια θύρα VGA. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε έναν μετατροπέα HDMI σε VGA ο οποίος επιτρέπει στο καλώδιο HDMI να συνδεθεί στη θύρα VGA.

02 από 04

Κάντε αλλαγές στις ρυθμίσεις εμφάνισης

Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα Windows για να ρυθμίσετε πραγματικά τη νέα οθόνη, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω του Πίνακα Ελέγχου στις περισσότερες εκδόσεις των Windows.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου αν δεν είστε σίγουροι πώς να φτάσετε εκεί.

Windows 10

  1. Ρυθμίσεις πρόσβασης από το μενού Power User και επιλέξτε το εικονίδιο System .
  2. Από την ενότητα Εμφάνιση , επιλέξτε Εντοπισμός (αν το δείτε) για να καταχωρίσετε τη δεύτερη οθόνη.

Windows 8 και Windows 7

  1. Στον πίνακα ελέγχου, ανοίξτε την επιλογή Εμφάνιση και εξατομίκευση . Αυτό φαίνεται μόνο αν βλέπετε τις μικροεφαρμογές στην προβολή "Κατηγορίας" (όχι την προβολή "Κλασικό" ή εικονίδιο).
  2. Τώρα επιλέξτε Εμφάνιση και, στη συνέχεια, Ρυθμίστε την ανάλυση από τα αριστερά.
  3. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Προσδιορισμός ή ανίχνευση για να καταχωρίσετε τη δεύτερη οθόνη.

Windows Vista

  1. Από τον Πίνακα ελέγχου, μεταβείτε στην επιλογή Εμφάνιση και εξατομίκευση και, στη συνέχεια, ανοίξτε την επιλογή Προσωποποίηση και, τέλος, Ρυθμίσεις οθόνης .
  2. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Προσδιορισμός οθονών για να καταχωρίσετε τη δεύτερη οθόνη.

Windows XP

  1. Από την επιλογή "Προβολή κατηγορίας" στον Πίνακα ελέγχου των Windows XP, ανοίξτε την εμφάνιση και τα θέματα . Επιλέξτε Εμφάνιση στο κάτω μέρος και στη συνέχεια ανοίξτε την καρτέλα Ρυθμίσεις .
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε Εντοπισμός για να καταχωρήσετε τη δεύτερη οθόνη.

03 του 04

Επέκταση της επιφάνειας εργασίας στη δεύτερη οθόνη

Δίπλα στο μενού που ονομάζεται "Πολλαπλές οθόνες", επιλέξτε την επιλογή " Επέκταση αυτών των οθονών" ή " Επέκταση της επιφάνειας εργασίας" σε αυτήν την οθόνη .

Στο Vista, επιλέξτε να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας σε αυτήν την οθόνη αντί για την επέκταση της επιφάνειας εργασίας των Windows σε αυτήν την επιλογή παρακολούθησης σε XP.

Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να μετακινήσετε το ποντίκι και τα παράθυρα από την κύρια οθόνη στην δεύτερη και αντίστροφα. Είναι κυριολεκτικά επεκτείνει την οθόνη ακινήτων σε δύο οθόνες και όχι μόνο το κανονικό. Μπορείτε να το σκεφτείτε ως μια ενιαία μεγάλη οθόνη που απλά χωρίζεται σε δύο τμήματα.

Εάν οι δύο οθόνες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές αναλύσεις, μία από αυτές θα εμφανίζεται μεγαλύτερη από την άλλη στο παράθυρο προεπισκόπησης. Μπορείτε είτε να προσαρμόσετε τις αναλύσεις ώστε να είναι οι ίδιες είτε να σύρετε τις οθόνες πάνω ή κάτω στην οθόνη έτσι ώστε να ταιριάζουν στο κάτω μέρος.

Κάντε κλικ ή πατήστε Εφαρμογή για να ολοκληρώσετε το βήμα ώστε η δεύτερη οθόνη να λειτουργήσει ως επέκταση του πρώτου.

Συμβουλή: Η επιλογή με την ένδειξη "Κάνετε αυτήν την κύρια οθόνη", "Αυτή είναι η κύρια οθόνη μου" ή "Χρήση αυτής της συσκευής ως κύρια οθόνη" σάς επιτρέπει να αλλάζετε ποια οθόνη θα πρέπει να θεωρείται η κύρια οθόνη. Είναι η κύρια οθόνη που θα έχει το μενού Έναρξη, τη γραμμή εργασιών, το ρολόι κλπ.

Ωστόσο, σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, εάν κάνετε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο στη γραμμή εργασιών των Windows στο κάτω μέρος της οθόνης, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού Ιδιότητες για να επιλέξετε μια επιλογή με την οποία θα εμφανιστεί η γραμμή εργασιών σε όλες τις οθόνες, μενού, ρολογιού κ.λπ. και στις δύο οθόνες.

04 του 04

Αντιγράψτε την επιφάνεια εργασίας στη δεύτερη οθόνη

Αν προτιμάτε τη δεύτερη οθόνη να αντιγράψει την κύρια οθόνη έτσι ώστε και οι δύο οθόνες να δείχνουν το ίδιο πράγμα όλη την ώρα, επιλέξτε την επιλογή "αντίγραφο".

Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την Εφαρμογή, έτσι ώστε οι αλλαγές να κολλήσουν.