Μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Σχόλια στο Microsoft Word

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία σχολίων για να συνεργαστείτε με άλλους σε έγγραφα που βασίζονται σε σύννεφο

Η δυνατότητα προσθήκης σχολίων ή σχολιασμών στα έγγραφα του Microsoft Word είναι μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του προγράμματος. Σε περιβάλλοντα πολλών χρηστών, παρέχει έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας και σχολιασμού των σχεδίων εγγράφων. Τα σχόλια είναι ιδιαίτερα βολικά όταν η συνεργασία πραγματοποιείται μέσω του cloud, αλλά ακόμη και οι μεμονωμένοι χρήστες βρίσκουν τη λειτουργία εύχρηστη, παρέχοντας τη δυνατότητα να προσθέσετε σημειώσεις και υπενθυμίσεις.

Οι σημειώσεις που έχουν εισαχθεί χρησιμοποιώντας τη λειτουργία σχολίων μπορούν να αποκρύπτονται, να διαγράφονται ή να εκτυπώνονται. Όταν τα σχόλια εμφανίζονται στην οθόνη, μπορείτε να δείτε εύκολα τα σχόλια, μεταβαίνοντας στο έγγραφο ή ανοίγοντας το παράθυρο αναθεώρησης .

Πώς να εισαγάγετε ένα νέο σχόλιο

  1. Επισημάνετε το κείμενο στο οποίο θέλετε να σχολιάσετε.
  2. Ανοίξτε την κορδέλα αναθεώρησης και επιλέξτε Νέο σχόλιο.
  3. Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας στο μπαλόνι που εμφανίζεται στο δεξιό περιθώριο . Περιέχει το όνομά σας και μια σφραγίδα ώρας που είναι ορατή σε άλλους θεατές του εγγράφου.
  4. Εάν πρέπει να επεξεργαστείτε το σχόλιό σας, απλά κάντε κλικ στο πλαίσιο σχολίων και κάντε την αλλαγή.
  5. Κάντε κλικ οπουδήποτε στο έγγραφο για να συνεχίσετε την επεξεργασία του εγγράφου.

Το σχόλιο έχει ένα πλαίσιο που το περιβάλλει και μια διακεκομμένη γραμμή το συνδέει με το επισημασμένο κείμενο στο οποίο σχολιάζετε.

Διαγραφή ενός σχολίου

Για να διαγράψετε ένα σχόλιο, κάντε δεξί κλικ στο μπαλόνι και επιλέξτε Διαγραφή σχολίου .

Απόκρυψη όλων των σχολίων

Για να αποκρύψετε τα σχόλια, χρησιμοποιήστε την αναπτυσσόμενη καρτέλα " Μαρκάρισμα " και επιλέξτε " Όχι" .

Απαντώντας στα σχόλια

Εάν θέλετε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας το σχόλιο στο οποίο θέλετε να απαντήσετε και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Απάντηση στο πλαίσιο σχολίου ή κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Απάντηση στο σχόλιο .

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο ανασκόπησης

Μερικές φορές όταν υπάρχουν πολλά σχόλια σε ένα έγγραφο, δεν μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σχόλιο στο πλαίσιο σχολίων. Όταν συμβεί αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Επανεξέταση στη κορδέλα για να δείτε ένα πλαίσιο σύνοψης σχολίων στα αριστερά του εγγράφου.

Το παράθυρο "Ανασκόπηση" περιέχει το πλήρες περιεχόμενο όλων των σχολίων, μαζί με πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό εισαγωγών και διαγραφών.

Εκτύπωση του εγγράφου με σχόλια

Για να εκτυπώσετε το έγγραφο με σχόλια, επιλέξτε Εμφάνιση σχολίων στην καρτέλα Επανεξέταση . Στη συνέχεια, επιλέξτε Αρχείο και Εκτύπωση . Θα πρέπει να δείτε τα σχόλια στην οθόνη μικρογραφιών.