Μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα κανάλι YouTube;

Ορίστε έναν λογαριασμό επωνυμίας και το διαχειριστείτε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμό YouTube. Μπορεί να θέλετε να διαχωρίσετε την επιχείρησή σας από τον προσωπικό σας λογαριασμό ή να δημιουργήσετε μια μάρκα χωριστά. Μπορεί να θέλετε ένα κανάλι για οικογένεια και ένα διαφορετικό για τους φίλους σας ή ένα για κάθε ιστότοπο που διαχειρίζεστε. Το YouTube έχει μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πραγματοποιήσετε περισσότερα από ένα κανάλια.

Οι επιλογές σας για πολλά κανάλια

Εάν θέλετε να κρατήσετε μόνο τα οικογενειακά βίντεο εκτός δημόσιου προσώπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κανονικό λογαριασμό YouTube και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου για μεμονωμένα βίντεο. Ωστόσο, αν έχετε δύο διαφορετικά είδη κοινού για το περιεχόμενό σας, είναι πιθανό ότι είναι πιο έξυπνο να δημιουργήσετε διαφορετικά κανάλια.

Στο παρελθόν, θα δημιουργούσατε ξεχωριστό λογαριασμό YouTube για κάθε κοινό. Αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να λειτουργεί. Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό Gmail για κάθε κανάλι YouTube που θέλετε να δημιουργήσετε.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη - ή αναγκαστικά η καλύτερη επιλογή. Ο άλλος τρόπος για να έχετε πολλαπλά κανάλια στο YouTube είναι να δημιουργήσετε λογαριασμούς επωνυμίας.

Τι είναι οι λογαριασμοί επωνυμίας

Οι λογαριασμοί επωνυμίας μοιάζουν λίγο με τις σελίδες Facebook . Αυτοί είναι ξεχωριστοί λογαριασμοί που διαχειρίζονται μέσω διακομιστή μεσολάβησης από τον προσωπικό σας λογαριασμό - συνήθως για επιχειρηματικούς ή εμπορικούς σκοπούς. Η σύνδεση με τον προσωπικό σας λογαριασμό Google δεν εμφανίζεται. Μπορείτε να μοιραστείτε τη διαχείριση ενός λογαριασμού επωνυμίας ή να το διαχειριστείτε μόνοι σας.

Υπηρεσίες συμβατών με τις υπηρεσίες Google

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις υπηρεσίες της Google με το λογαριασμό επωνυμίας σας, όπως:

Αν έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό επωνυμίας σε οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες και έχετε δώσει στον προσωπικό σας λογαριασμό Google τη δυνατότητα να το διαχειριστείτε, μπορείτε να έχετε ήδη πρόσβαση στο λογαριασμό επωνυμίας στο YouTube.

Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επωνυμίας

Για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό επωνυμίας στο YouTube:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας YouTube σε έναν υπολογιστή ή μια κινητή συσκευή.
  2. Μεταβείτε στη λίστα καναλιών σας.
  3. Κάντε κλικ στο Δημιουργία νέου καναλιού. (Εάν ήδη διαθέτετε ένα κανάλι YouTube που διαχειρίζεστε, θα το δείτε στη λίστα καναλιών σας και απλά πρέπει να μεταβείτε σε αυτό. Εάν έχετε ήδη ένα λογαριασμό επωνυμίας αλλά δεν το έχετε ορίσει ως κανάλι YouTube, θα δείτε το όνομα που παρατίθεται ξεχωριστά στον "Λογαριασμό επωνυμίας". Απλά επιλέξτε το.)
  4. Δώστε στο νέο σας λογαριασμό ένα όνομα και επαληθεύστε τον λογαριασμό σας.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος για να δημιουργήσετε το νέο εμπορικό σήμα.

Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα "Έχετε προσθέσει ένα κανάλι στο λογαριασμό σας!" και θα πρέπει να συνδεθείτε σε αυτό το νέο κανάλι. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το νέο κανάλι YouTube ακριβώς όπως και ο προσωπικός σας λογαριασμός. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις κάνετε σχετικά με τα βίντεο από αυτόν τον λογαριασμό, εμφανίζονται σαν να προέρχονται από το λογαριασμό επωνυμίας σας και όχι από τον προσωπικό σας λογαριασμό.

Συμβουλή: Προσθέστε διαφορετικά εικονίδια καναλιού - το προφίλ χρήστη του χρήστη στο YouTube - για να διακρίνετε εύκολα ποιο λογαριασμό χρησιμοποιείτε.

Κάντε εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών χρησιμοποιώντας τον Διακόπτη καναλιών ή κάνοντας κλικ στην εικόνα προφίλ χρήστη.