Υπηρεσίες Web και πρόβλεψης στο Chromebook σας

01 του 06

Ρυθμίσεις Chrome

Getty Images # 88616885 Πιστωθεί: Stephen Swintek.

Το άρθρο αυτό ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 28 Μαρτίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome .

Μερικά από τα πιο εύχρηστα χαρακτηριστικά γνωρίσματα πίσω από τα σκηνικά στο Chrome οδηγούνται από υπηρεσίες ιστού και πρόβλεψης, οι οποίες βελτιώνουν τις δυνατότητες του προγράμματος περιήγησης με πολλούς τρόπους, όπως η χρήση ανάλυσης πρόβλεψης για την επιτάχυνση των χρόνων φόρτωσης και την παροχή εναλλακτικών λύσεων σε έναν ιστότοπο που μπορεί να μην είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Αν και αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν ένα επίπεδο ευκολίας, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν μικρές ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα για ορισμένους χρήστες του Chromebook.

Ανεξάρτητα από την άποψή σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πλήρως τις υπηρεσίες αυτές, τις λειτουργικές τους μεθόδους καθώς και τον τρόπο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης τους. Αυτό το σεμινάριο εξετάζει σε βάθος κάθε μία από αυτές τις περιοχές.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι ήδη ανοιχτό, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome - που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν είναι ήδη ανοιχτό, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διασύνδεση Ρυθμίσεων μέσω του μενού της γραμμής εργασιών του Chrome, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

02 του 06

Επίλυση σφαλμάτων πλοήγησης

© Scott Orgera.

Το άρθρο αυτό ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 28 Μαρτίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome.

Η διεπαφή Ρυθμίσεων του Chrome OS θα πρέπει να είναι πλέον ορατή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και επιλέξτε τη σύνδεση Εμφάνιση προχωρημένων ρυθμίσεων .... Στη συνέχεια, μετακινηθείτε ξανά μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα Προστασία απορρήτου . Σε αυτή την ενότητα υπάρχουν πολλές επιλογές, κάθε μία από τις οποίες συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου. Όταν είναι ενεργοποιημένη, μια επιλογή θα έχει ένα σημάδι ελέγχου στα αριστερά του ονόματος της. Όταν απενεργοποιηθεί, το πλαίσιο ελέγχου θα είναι κενό. Κάθε λειτουργία μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο πλαίσιο ελέγχου μία φορά.

Δεν υπάρχουν όλες οι επιλογές που βρίσκονται στην ενότητα Προστασία προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με υπηρεσίες Web ή υπηρεσίες πρόβλεψης. Για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, θα επικεντρωθούμε μόνο σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι. Η πρώτη, ενεργοποιημένη από προεπιλογή και επισημαίνεται στην παραπάνω εικόνα, είναι η χρήση μιας υπηρεσίας ιστού για την επίλυση των σφαλμάτων πλοήγησης .

Όταν είναι ενεργή, αυτή η υπηρεσία Web δίνει εντολή στο Chrome να προτείνει ιστότοπους παρόμοιους με τη σελίδα που προσπαθείτε να φορτώσετε - σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος για οποιονδήποτε λόγο.

Ένας λόγος που ορισμένοι χρήστες επιλέγουν να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία είναι επειδή οι διευθύνσεις URL στις οποίες προσπαθούν να έχουν πρόσβαση αποστέλλονται στους διακομιστές της Google, έτσι ώστε η υπηρεσία Web τους να μπορεί να παρέχει εναλλακτικές προτάσεις. Εάν προτιμάτε να διατηρείτε κάπως ιδιωτικούς τους ιστότοπους στους οποίους έχετε πρόσβαση, τότε η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας μπορεί να είναι επιθυμητή.

03 του 06

Υπηρεσίες πρόβλεψης: Λέξεις-κλειδιά αναζήτησης και διευθύνσεις URL

© Scott Orgera.

Το άρθρο αυτό ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 28 Μαρτίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που θα συζητήσουμε, το οποίο επισημάνθηκε στην παραπάνω οθόνη και είναι επίσης ενεργοποιημένο από προεπιλογή, φέρει την ένδειξη Χρήση υπηρεσίας πρόβλεψης για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση των αναζητήσεων και των τύπων διευθύνσεων URL στη γραμμή διευθύνσεων ή στο πλαίσιο αναζήτησης του εργαλείου εκκίνησης εφαρμογών . Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το Chrome παρέχει μερικές φορές προτεινόμενους όρους αναζήτησης ή διευθύνσεις ιστότοπου μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε στο κύριο πλαίσιο του φυλλομετρητή του προγράμματος περιήγησης ή στο πλαίσιο αναζήτησης του εκκινητή της εφαρμογής. Πολλές από αυτές τις προτάσεις διατυπώνονται από μια υπηρεσία πρόβλεψης, μαζί με ένα συνδυασμό της προηγούμενης περιήγησης ή / και του ιστορικού αναζήτησης.

Η χρησιμότητα αυτού του χαρακτηριστικού είναι προφανής, καθώς προσφέρει σημαντικές προτάσεις και σας εξοικονομεί μερικές πληκτρολογήσεις. Με αυτό είπε, δεν επιθυμούν όλοι να έχουν αυτόματα το κείμενο που πληκτρολογούν στη γραμμή διευθύνσεων ή το πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών που αποστέλλονται αυτόματα σε έναν διακομιστή πρόβλεψης. Εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατηγορία, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε αυτήν τη συγκεκριμένη υπηρεσία πρόβλεψης αφαιρώντας το αντίστοιχο σημάδι ελέγχου.

04 του 06

Προετοιμασία πόρων

© Scott Orgera.

Το άρθρο αυτό ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 28 Μαρτίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome.

Η τρίτη λειτουργία στην ενότητα Ρυθμίσεις απορρήτου , ενεργή από προεπιλογή και επισημασμένη παραπάνω, είναι Προετοιμασία πόρων για την ταχύτερη φόρτωση των σελίδων . Μια ενδιαφέρουσα και αποφασιστικά προορατική λειτουργία, δίνει εντολή στο Chrome να αποθηκεύει μερικώς τις ιστοσελίδες με τις οποίες συνδέονται - ή μερικές φορές συνδέονται με - την τρέχουσα σελίδα που βλέπετε. Κατ 'αυτόν τον τρόπο, οι σελίδες αυτές φορτώνονται πολύ γρηγορότερα αν θέλετε να τις επισκεφθείτε αργότερα.

Υπάρχει ένα μειονέκτημα εδώ, καθώς δεν μπορείτε ποτέ να επισκεφθείτε κάποιες ή όλες αυτές τις σελίδες - και αυτή η προσωρινή αποθήκευση θα μπορούσε να επιβραδύνει τη σύνδεση σας εξαντλώντας το περιττά bandwidth. Αυτή η λειτουργία μπορεί επίσης να αποθηκεύει προσωρινά τα στοιχεία ή τις πλήρεις σελίδες των ιστότοπων που δεν θέλετε να κάνετε καθόλου, συμπεριλαμβανομένου του να έχετε αποθηκευμένο αντίγραφο στον σκληρό δίσκο του Chromebook σας. Αν κάποιο από αυτά τα δυνητικά σενάρια σας αφορά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προφόρτωση αφαιρώντας το συνοδευτικό σημάδι ελέγχου.

05 του 06

Επίλυση ορθογραφικών σφαλμάτων

© Scott Orgera.

Το άρθρο αυτό ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 28 Μαρτίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome.

Το τελικό χαρακτηριστικό που θα συζητήσουμε σε αυτό το σεμινάριο είναι με τίτλο Χρήση μιας υπηρεσίας ιστού για την επίλυση ορθογραφικών σφαλμάτων . Επισημασμένο στο παραπάνω παράδειγμα και απενεργοποιημένο από προεπιλογή, αυτό δίνει εντολή στο Chrome να ελέγχει αυτόματα τα λάθη στην ορθογραφία κάθε φορά που πληκτρολογείτε σε ένα πεδίο κειμένου. Οι καταχωρίσεις σας αναλύονται επί τόπου από μια υπηρεσία Google Web, παρέχοντας εναλλακτικές προτάσεις ορθογραφίας όπου ισχύει.

Αυτή η ρύθμιση, όπως και οι άλλοι που συζητήθηκαν μέχρι στιγμής, μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί μέσω του συνοδευτικού πλαισίου ελέγχου.

06 του 06

Σχετική ανάγνωση

Getty Images # 487701943 Πιστωθεί: Walter Zerla.

Αν βρήκατε χρήσιμο αυτό το σεμινάριο, φροντίστε να δείτε τα άλλα άρθρα του Chromebook μας.