Πριν εγγραφείτε σε μια δωρεάν υπηρεσία Internet

Οι ελεύθεροι πάροχοι Διαδικτύου προσφέρουν δωρεάν στους συνδρομητές πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες υπηρεσίες Διαδικτύου. Οι ασύρματες επιλογές hotspot και home dial-up είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές δωρεάν διαθέσιμης πρόσβασης. Ωστόσο, ορισμένοι περιορισμοί ενδέχεται να συνοδεύουν αυτές τις δωρεάν υπηρεσίες Διαδικτύου.

Πριν από την είσοδό σας σε μια δωρεάν υπηρεσία, ελέγξτε προσεκτικά τη συμφωνία συνδρομής. Εξετάστε τις πιθανές παραθυράκια και τις λέξεις "gotchas" που αναφέρονται παρακάτω. Επίσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν υπηρεσία Internet ως αντίγραφο ασφαλείας σε έναν εμπορικό πάροχο.

Δωρεάν Όρια Όρων Διαδικτύου

Παρόλο που η δωρεάν υπηρεσία Διαδικτύου δεν μπορεί αρχικά να κοστίσει χρήματα, το πρόγραμμα εγγραφής μπορεί να προσφέρει δωρεάν υπηρεσία μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 30 ημέρες ή 3 μήνες) πριν τη χρέωση. Επιπλέον, η ακύρωση μιας υπηρεσίας πριν από το τέλος της ελεύθερης περιόδου ενδέχεται να συνεπάγεται σημαντικά τέλη.

Όρια χρόνου και εύρους ζώνης

Η δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορεί να περιοριστεί σε μικρό αριθμό (π.χ. 10) ώρες το μήνα ή να έχει ένα μικρό όριο μεταφοράς δεδομένων ( bandwidth ). Μπορεί να υπάρξουν χρεώσεις σε περίπτωση υπέρβασης αυτών των ορίων και μπορεί να είναι δική σας ευθύνη να παρακολουθείτε τη χρήση σας.

Απόδοση και αξιοπιστία του Διαδικτύου

Οι δωρεάν υπηρεσίες Διαδικτύου ενδέχεται να εκτελούνται με χαμηλή ταχύτητα ή να υποφέρουν από μειωμένες συνδέσεις . Οι δωρεάν υπηρεσίες ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουν εκτεταμένα όρια διακοπής ή συνδρομητή που θα σας εμποδίσουν να συνδεθείτε στον πάροχο για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Ένας πάροχος δωρεάν πρόσβασης μπορεί ακόμη και να διακόψει την επιχείρησή του χωρίς προειδοποίηση.

Περιορισμένη ικανότητα Διαδικτύου

Οι δωρεάν υπηρεσίες Διαδικτύου περιέχουν συχνά ενσωματωμένα διαφημιστικά banners που εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Εκτός από την οπτική ενόχληση, αυτά τα ελεύθερα πανό μπορεί να κατασκευαστούν τεχνικά για να εμποδίσουν την κάλυψη άλλων παραθύρων στην οθόνη. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητά σας να εργάζεστε με μεγάλες φωτογραφίες, βίντεο και άλλες εφαρμογές πολυμέσων στο Διαδίκτυο που κανονικά καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη.

Δωρεάν ιδιωτικό απόρρητο στο Internet

Ένας δωρεάν πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μπορεί να πουλήσει τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους. Τα αρχεία καταγραφής πρόσβασης που τεκμηριώνουν τις τοποθεσίες Web που επισκέπτεστε μπορούν επίσης να μοιραστούν. Οι πάροχοι ενδέχεται να σας ζητήσουν να δώσετε πληροφορίες πιστωτικής κάρτας, ακόμη και για δωρεάν βασική υπηρεσία.