Τι είναι η σήμανση και γιατί πρέπει να το κάνουμε;

Μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια δεδομένων στις ιστοσελίδες σας

Τι είναι οι ετικέτες; Εν ολίγοις, είναι απλά κομμάτια δεδομένων (συνήθως όχι περισσότερες από μία έως τρεις λέξεις) που περιγράφουν πληροφορίες σε μια ιστοσελίδα. Οι ετικέτες παρέχουν λεπτομέρειες για το στοιχείο καθώς και διευκολύνουν την προβολή σχετικών στοιχείων (που έχουν την ίδια ετικέτα).

Γιατί να χρησιμοποιήσω ετικέτες;

Μερικοί άνθρωποι αντιτίθενται σε ετικέτες επειδή δεν κατανοούν τη διαφορά μεταξύ ετικετών και κατηγοριών. Σε τελική ανάλυση, τι χρειάζεστε για μια ετικέτα αν έχετε το στοιχείο με ετικέτα σε μια κατηγορία;

Οι ετικέτες όμως είναι διαφορετικές από τις κατηγορίες. Αρχικά άρχισα να το καταλαβαίνω όταν ψάχνα για ένα κομμάτι χαρτί στο γραφείο μου. Ψάχνα για την κάρτα αγώνα για το άλογο μου Rambler. Ήξερα ότι έχω αυτό το έγγραφο και υποθέτω ότι θα ήταν εύκολο να το βρούμε. Πήγα στο γραφείο μου και κοίταξα το "R" για το Rambler. Ενώ υπήρχε φάκελος γι 'αυτόν εκεί, η κάρτα αγώνα δεν ήταν μέσα σε αυτό. Ελέγξαμε για να δούμε αν έχω φάκελο "αγώνα" (δεν το έχω), έτσι έμοιαζα κάτω από το "P" για τα κατοικίδια ζώα. Τίποτα. Στη συνέχεια κοίταξα κάτω από το "H" για άλογο. Τίποτα. Τελικά το βρήκα κάτω από το "G" για το "Gray Rambler" που ήταν το όνομα του αγώνα.

Εάν η κάρτα του αγωνιστικού ήταν στον υπολογιστή μου, θα μπορούσα να της δώσω ετικέτες που αντιστοιχούσαν σε όλα εκείνα τα πράγματα που έψαχνα: Rambler, φυλή, κατοικίδια ζώα, άλογο κλπ. Στη συνέχεια, την επόμενη φορά που έπρεπε να βρω αυτή την κάρτα, αυτό κάτω από οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα και το βρήκε στην πρώτη δοκιμή.

Τα αρχεία αρχείων απαιτούν να ταξινομήσετε τα αρχεία σας - χρησιμοποιώντας μία κατηγορία ανά σύστημα αρχείων. Οι ετικέτες εκμεταλλεύονται τους υπολογιστές και δεν σας αναγκάζουν να θυμάστε ακριβώς τι σκεφτόσαστε κατά την πρώτη ταυτοποίηση του στοιχείου.

Ετικέτες διαφέρουν από τις λέξεις Meta

Τα tag δεν είναι λέξεις-κλειδιά. Λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο, αλλά δεν είναι τα ίδια με τις λέξεις-κλειδιά που είναι γραμμένες σε μια ετικέτα . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ετικέτες εκτίθενται στον αναγνώστη. Είναι ορατά και συχνά μπορούν να χειραγωγούνται από τον αναγνώστη. Σε αντίθεση, οι μετα-ετικέτες (λέξεις-κλειδιά) γράφονται μόνο από τον συντάκτη του εγγράφου και δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Ένα πλεονέκτημα των ετικετών στις ιστοσελίδες είναι ότι οι αναγνώστες μπορούν συχνά να παρέχουν πρόσθετες ετικέτες τις οποίες ο συντάκτης μπορεί να μην έχει εξετάσει. Ακριβώς όπως μπορείτε να σκεφτείτε διαφορετικά πράγματα κάθε φορά που προσπαθείτε να αναζητήσετε ένα στοιχείο στο σύστημα αρχειοθέτησης, οι πελάτες σας μπορεί να σκεφτούν διαφορετικούς τρόπους για να φτάσετε στο ίδιο πράγμα. Τα ισχυρά συστήματα επισήμανσης τους επιτρέπουν να επισημαίνουν τα ίδια τα έγγραφα έτσι ώστε η σήμανση να γίνεται πιο εξατομικευμένη σε όλους όσους το χρησιμοποιούν.

Πότε να χρησιμοποιείτε ετικέτες

Οι ετικέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε ψηφιακό αντικείμενο - με άλλα λόγια, οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να αποθηκευτεί ή να αναφερθεί σε έναν υπολογιστή μπορεί να επισημανθεί με ετικέτα. Η ετικέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα εξής:

Πώς να χρησιμοποιήσετε ετικέτες

Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης ετικετών σε έναν ιστότοπο είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό που το υποστηρίζει. Υπάρχουν πολλά εργαλεία blog που υποστηρίζουν ετικέτες. Και κάποιο λογισμικό CMS ενσωματώνει ετικέτες στα συστήματά τους. Χειροκίνητα δημιουργώντας ετικέτες μπορεί να γίνει, αλλά θα χρειαζόταν πολλή δουλειά.