Τρόπος εισαγωγής τελικών σημείων στο Word 2010

Οι υποσημειώσεις χρησιμοποιούνται για την αναφορά κειμένου στο έγγραφό σας. Οι υποσημειώσεις εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας, ενώ οι τελικές σημειώσεις βρίσκονται στο τέλος ενός εγγράφου. Αυτά χρησιμοποιούνται για να σχολιάσουν κείμενο στο έγγραφό σας και να εξηγήσουν αυτό το κείμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υποσημειώσεις για να δώσετε μια αναφορά, να εξηγήσετε έναν ορισμό, να εισαγάγετε ένα σχόλιο ή να αναφέρετε μια πηγή.

Ψάχνετε για πληροφορίες σχετικά με τις υποσημειώσεις; Διαβάστε τον τρόπο εισαγωγής υποσημείωσης στο Word 2010 ή το Word 2007. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε το Word 2007, διαβάστε την ενότητα "Πώς να εισαγάγετε μια σημείωση στο Word 2007".

Σχετικά με τις σημειώσεις

Endotes. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Υπάρχουν δύο μέρη σε μια σημείωση - το σημείωμα αναφοράς και το κείμενο της τελικής γραμμής. Το σημείωμα αναφοράς σημείωσης είναι ένας αριθμός που σηματοδοτεί το κείμενο σε κείμενο, ενώ το κείμενο της τελικής γραμμής είναι εκεί όπου πληκτρολογείτε τις πληροφορίες. Χρησιμοποιώντας το Microsoft Word για να εισαγάγετε τις υποσημειώσεις σας έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι έχετε το Microsoft Word να ελέγχει και τις σημειώσεις σας.

Αυτό σημαίνει ότι όταν εισάγετε μια νέα σημείωση, το Microsoft Word θα αριθμήσει αυτόματα το επιλεγμένο κείμενο στο έγγραφο. Εάν προσθέσετε μια παραπομπή σημείων μεταξύ δύο άλλων παραπομπών ή αν διαγράψετε μια παραπομπή, το Microsoft Word θα προσαρμόσει αυτόματα την αρίθμηση ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές.

Εισαγάγετε μια τελική σημείωση

Η ένδειξη υποσημείωσης βρίσκεται στην καρτέλα "Αναφορές". Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Η τοποθέτηση μιας σημείωσης είναι εύκολη υπόθεση. Με μερικά μόνο κλικ, έχετε εισαγάγει μια τελική ένδειξη στο έγγραφο.

  1. Κάντε κλικ στο τέλος της λέξης όπου θέλετε να εισαχθεί η τελική σημείωση.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Αναφορές .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή σημείου αναφοράς στην ενότητα υποσημειώσεις . Το Microsoft Word μετατοπίζει το έγγραφο στην περιοχή σημειώσεων.
  4. Πληκτρολογήστε την endnote σας στην περιοχή κειμένου Endnote .
  5. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να εισαγάγετε περισσότερες υποσημειώσεις ή δημιουργήστε μια μακροεντολή για να εκχωρήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να εισαγάγετε τις υποσημειώσεις.

Διαβάστε τις Σημειώσεις

Διαβάστε τις Σημειώσεις. Φωτογραφία © Rebecca Johnson
Δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας για να διαβάσετε μια σημείωση τέχνης. Απλώς τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από την παραπομπή αριθμών στο έγγραφο και η τελική σημείωση εμφανίζεται ως ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο, σαν μια άκρη εργαλείου.

Αλλάξτε την αρίθμηση τερματισμού

Αλλάξτε την αρίθμηση υποσημείωσης. Φωτογραφία © Rebecca Johnson
Μπορείτε να αποφασίσετε πώς θέλετε οι σημειώσεις σας να είναι αριθμημένες, ξεκινώντας από τον αριθμό 1, ένα γράμμα ή έναν λατινικό αριθμό. Το Microsoft Word έχει προεπιλεγεί σε λατινικούς αριθμούς. Μπορείτε επίσης να εμφανιστούν τερματισμοί στο τέλος μιας ενότητας στο έγγραφό σας.
  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα " Υποσημείωση & Endnote " στην καρτέλα " Αναφορές ", στην ομάδα "Υποσημειώσεις".
  2. Επιλέξτε την επιθυμητή τιμή εκκίνησης στο πλαίσιο Έναρξη στο.
  3. Επιλέξτε Τέλος εγγράφου για να εμφανιστούν οι τελικές σημειώσεις στο τέλος του εγγράφου.
  4. Επιλέξτε το τέλος της ενότητας για να εμφανιστούν οι τελικές σημειώσεις στο τέλος κάθε ενότητας.
  5. Επιλέξτε μια μορφή αριθμού από το αναπτυσσόμενο μενού " Μορφή αριθμού " για να αλλάξετε από τη μορφή αρίθμησης 1, 2, 3 σε ένα γράμμα ή ένα ρωμαϊκό στυλ αρίθμησης αριθμών.

Δημιουργία ανακοίνωσης για τη συνέχιση της σημείωσης

Δημιουργία ανακοίνωσης για τη συνέχιση της σημείωσης. Φωτογραφία © Rebecca Johnson
Εάν η endnote σας είναι μεγάλη και τρέχει σε άλλη σελίδα, μπορείτε να έχετε το Microsoft Word να εισαγάγει μια ειδοποίηση συνέχισης. Αυτή η ειδοποίηση θα επιτρέψει στους αναγνώστες να γνωρίζουν ότι συνέχισε στην επόμενη σελίδα.
  1. Κάντε κλικ στο Σχέδιο στην καρτέλα Προβολή στην ενότητα Προβολή εγγράφου . Πρέπει να είστε σε κατάσταση προβολής για να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία.
  2. Καταχωρίστε την υποσημείωση.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση σημειώσεων στην καρτέλα Αναφορές στην ενότητα Υποσημειώσεις .
  4. Επιλέξτε Σημείωση συνέχειας σημείωσης από το αναπτυσσόμενο μενού στους πίνακες σημείωσης.
  5. Πληκτρολογήστε τι θέλετε να βλέπουν οι αναγνώστες, όπως το Συνέχεια στην επόμενη σελίδα.

Διαγράψτε μια τελική σημείωση

Η διαγραφή μιας σημείωσης είναι εύκολη, αρκεί να θυμάστε να διαγράψετε την παραπομπή του σημειώματος στο έγγραφο. Η διαγραφή της ίδιας της σημείωσης θα αφήσει την αρίθμηση στο έγγραφο.
  1. Επιλέξτε την παραπομπή σημείωσης μέσα στο έγγραφο.
  2. Πατήστε Διαγραφή στο πληκτρολόγιό σας. Η τελική σημείωση διαγράφεται και οι υπόλοιπες υποσημειώσεις επαναριθμούνται.

Αλλάξτε τον Διαχωριστή Endnote

Αλλάξτε τον Διαχωριστή Endnote. Φωτογραφία © Rebecca Johnson
Όταν εισάγετε τις τελικές σημειώσεις, το Microsoft Word τοποθετεί επίσης μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ του κειμένου στο έγγραφο και της ενότητας τερματισμού. Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης αυτού του διαχωριστή ή να αφαιρέσετε τον διαχωριστή.
  1. Κάντε κλικ στο Σχέδιο στην καρτέλα Προβολή στην ενότητα Προβολή εγγράφου . Πρέπει να είστε σε κατάσταση προβολής για να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση σημειώσεων στην καρτέλα Αναφορές στην ενότητα Υποσημειώσεις .
  3. Επιλέξτε Διαχωριστικό τερματισμού από το αναπτυσσόμενο μενού στους πίνακες σημείωσης.
  4. Επιλέξτε το διαχωριστικό.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνορα και σκίαση στην καρτέλα Αρχική σελίδα στην ενότητα Παράγραφος .
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή στο μενού Ρυθμίσεις .
  7. Επιλέξτε ένα στυλ γραμμής διαχωριστή από το μενού στυλ . Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα χρώμα και ένα πλάτος.
  8. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί μόνο η κορυφαία γραμμή στην ενότητα Προεπισκόπηση . Εάν εμφανίζονται περισσότερες γραμμές, κάντε κλικ στην κάτω, αριστερή και δεξιά γραμμή για να τις απενεργοποιήσετε.
  9. Κάντε κλικ στο OK . Εμφανίζεται ο διαχωριστής υποσημείωσης που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα.

Δοκίμασε το!

Τώρα που βλέπετε πόσο εύκολη είναι η προσθήκη τελικών σημείων στο έγγραφό σας, δοκιμάστε την την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να γράψετε ένα ερευνητικό έγγραφο ή ένα μεγάλο έγγραφο!