Τι είναι ένα αρχείο ASL;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να δημιουργήσετε αρχεία ASL

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ASL είναι ένα αρχείο Adobe Photoshop Style. Τα αρχεία ASL είναι χρήσιμα όταν εφαρμόζετε την ίδια εμφάνιση σε πολλά αντικείμενα ή στρώματα, όπως μια συγκεκριμένη επικάλυψη χρώματος, κλίση, σκιά ή άλλο εφέ.

Δεδομένου ότι ένα αρχείο ASL μπορεί να περιέχει ένα ή περισσότερα αρχεία Adobe Photoshop Style, αυτά είναι χρήσιμα όχι μόνο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δικών σας στυλ αλλά και για την κοινή χρήση στυλ με άλλους, ώστε να μπορούν να τα εισάγουν στο Photoshop για δικά τους έργα.

Υπάρχουν ακόμη και ιστότοποι που φιλοξενούν δωρεάν αρχεία ASL που μπορείτε να κατεβάσετε. Απλά κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο για "download free asl files" και θα βρείτε πολλά από αυτά, όπως το FreePSDFiles.net.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ASL

Τα αρχεία ASL μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σύροντας το αρχείο ASL στο πρόγραμμα Photoshop ή χρησιμοποιώντας το μενού Edit> Presets> Preset Manager .... Αφού βρεθείτε εκεί, επιλέξτε τον τύπο προρύθμισης "Στυλ " και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί " Φόρτωση ... " για να εισαγάγετε το αρχείο ASL.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα εισαγόμενο αρχείο ASL στο Photoshop, απλά επιλέξτε το επίπεδο στο οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα στυλ από την Παλέτα στυλ. Αν δεν βλέπετε την Παλέτα στυλ, μπορείτε να αλλάξετε την ορατότητά της μέσω του μενού Παράθυρο> Στυλ .

Εάν έχετε κατεβάσει τα αρχεία σας ASL, μπορεί να έχουν έρθει σε μορφή αρχειοθέτησης όπως αρχεία ZIP , RAR ή 7Z . Αυτοί οι τύποι αρχείων δεν μπορούν να εισαχθούν απευθείας στο Photoshop. Αντ 'αυτού, θα πρέπει πρώτα να εξαγάγετε τα αρχεία ASL από το αρχείο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα αποσυμπίεσης αρχείων (μου αρέσει πολύ 7-Zip).

Σημείωση: Αν έχετε κάνει όλα όσα περιγράφηκαν παραπάνω, αλλά ένα στρώμα Photoshop εξακολουθεί να μην μπορεί να εφαρμοστεί, ελέγξτε ότι το επίπεδο δεν είναι κλειδωμένο. Η λειτουργία κλειδώματος μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί στην Παλέτα επιπέδων δίπλα στις επιλογές Αδιαφάνεια και πλήρωση .

Εάν κάνετε διπλό κλικ σε ένα αρχείο ASL στον υπολογιστή σας, ένα πρόγραμμα προσπαθεί να ανοίξει αυτόματα το αρχείο ASL αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή αν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αυτά τα αρχεία, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής προεπιλογής Πρόγραμμα για ένα βοήθημα για ένα συγκεκριμένο αρχείο επέκτασης .

Πώς να φτιάξετε το δικό σας αρχείο ASL

Εάν ενδιαφέρεστε να μετατρέψετε τα δικά σας στυλ σε ένα αρχείο ASL που μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω της οθόνης Layer Style του Photoshop. Εδώ είναι πώς ...

Κάντε δεξί κλικ σε ένα στρώμα και επιλέξτε Blending Options .... Κάντε τις προσαρμογές στυλ που θέλετε, επιλέξτε το κουμπί Νέο στυλ ... και στη συνέχεια ονομάστε το στυλ σας. Σε αυτό το σημείο, το στυλ σας είναι προσβάσιμο από την παλέτα στυλ, αλλά δεν αποθηκεύεται σε ένα αρχείο ASL που μπορείτε να μοιραστείτε.

Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο ASL από το προσαρμοσμένο στυλ σας, ανοίξτε το μενού Edit> Presets> Preset Manager .... Από εκεί, επιλέξτε Στυλ από το μενού Προκαθορισμένο τύπο: μεταβείτε στο κάτω μέρος της λίστας στυλ για να βρείτε το προσαρμοσμένο ύφος σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση ... για να αποθηκεύσετε το στυλ ως αρχείο ASL.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας τρόπος να μετατρέψετε ένα αρχείο Photoshop ASL σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου και να περιμένετε να κάνει τίποτα. Άλλα προηγμένα προγράμματα γραφικών έχουν παρόμοιους μηχανισμούς εξοικονόμησης στυλ, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι εναλλάξιμα.