Τα 3 πράγματα που χρειάζονται όλα τα κινητά παιχνίδια για πολλούς παίκτες

Γιατί κάποια παιχνίδια πολλών παικτών αποτυγχάνουν και άλλοι γίνονται mega-hits

Το Clash Royale ήταν ένα σηματοδότη όταν ξεκίνησε μαλακά την πρώτη Δευτέρα του 2016: πρόκειται να είναι η χρονιά παιχνιδιών για πολλούς παίκτες στο κινητό. Τα ζωντανά παιχνίδια για πολλούς παίκτες θα πάρουν τελικά μια μεγάλη θέση στο κινητό τοπίο, με το Clash Royale, το Critical Ops , το Armajet και ακόμη και τα casual παιχνίδια όπως το Agar.io και το τρέχον Slither.io, όλα αυτά έτοιμοι να φέρουν multiplayer που μπορεί να γίνει καλά στο κινητό. Αλλά τι κάνει αυτά τα παιχνίδια τόσο υπέροχα για κινητά για πολλούς παίκτες; Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες στο παιχνίδι.

01 από 03

Το μήκος συνεδρίας πρέπει να είναι φιλικό προς το κινητό

Supercell

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές παντού, και μερικές φορές έχουν πράγματα στη ζωή τους που είναι πιο σημαντικά από την εφαρμογή που χρησιμοποιούν εκείνη τη στιγμή και εκεί. Μπορεί να πάρει από ένα λεωφορείο, ή να πρέπει να απαντήσει σε ένα κείμενο, αλλά τα καλύτερα κινητά παιχνίδια ταιριάζουν με τους παίκτες και τη ζωή τους. Τα κινητά παιχνίδια για πολλούς παίκτες, για να το κάνουν καλά, πρέπει να είναι και αυτό.

Ένα από τα προβλήματα που σκέφτομαι ο Vainglory ήταν ότι τα βασικά του παιχνίδια μπορούν να διαρκέσουν έως και μισή ώρα. Η Hearthstone μπορεί να έχει και παιχνίδια μισής ώρας, αν και κάνει καλύτερα. Αλλά ο λόγος για τον οποίο κάτι σαν το Clash Royale λειτουργεί τόσο καλά είναι ότι η χρονική δέσμευση σε αυτό είναι 4 λεπτά, κορυφές. Αυτό αρκεί για να μην φοβάσαι να μπείτε και να παίξετε σε οποιοδήποτε σημείο επειδή υπάρχει ελάχιστη δέσμευση. Είναι δύσκολο να παίξεις ένα MOBA πλήρους μήκους στο λεωφορείο γιατί μπορεί να τελειώσει να χρειάζεται να φύγεις σε κρίσιμη στιγμή και ίσως να βγάλεις την ομάδα σου. Το ωραίο πράγμα για ένα παιχνίδι 5 λεπτών είναι ότι είναι λιγότερο ανησυχητικό. Αν πρέπει να σταματήσετε στο μισό μέρος ενός αγώνα Clash Royale επειδή λαμβάνετε ένα τηλεφώνημα, αυτό δεν είναι μια τεράστια διαπραγμάτευση. Θα χάσετε κάποια τρόπαια, αλλά δεν είναι το χειρότερο επειδή μπορείτε να τα κερδίσετε πίσω σε λίγα λεπτά.

Ακόμα και ένα παιχνίδι όπως το Agar.io, το οποίο δεν έχει μόνιμη στατιστική παίκτη ή εξέλιξη, παρότι ενθαρρύνει τους παίκτες να παραμείνουν ζωντανοί όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν έχει ακόμα πραγματική τιμωρία για την αποχώρηση. Σίγουρα, το φίδι σας είναι νεκρό, και αν ήσαστε ψηλά στους κορυφαίους πίνακες, αυτό δεν είναι καλό να χάσετε, αλλά είναι ένα προσωρινό πράγμα. Αντιπροσωπεύει τον τρόπο που κάνετε εκείνη την στιγμή. Αν κλείσετε, το παιχνίδι δεν πεθαίνει, συνεχίζει. Αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πηδήσετε ξανά σε κάθε περίπτωση. Το παιχνίδι είναι πάντα εκεί, και υπάρχει μηδενική δέσμευση. Το να είσαι σε θέση να απολαμβάνεις ένα κινητό παιχνίδι για πολλούς παίκτες χωρίς ενοχή είναι το κλειδί γιατί τα κινητά παιχνίδια πρέπει να ταιριάζουν στη ζωή του παίκτη.

02 του 03

Τα παιχνίδια πρέπει να είναι προσιτά σε όλους τους παίκτες, όχι μόνο στο hardcore

Τα στοιχεία ελέγχου της οθόνης και η γενική δράση της Armajet. Super Bit Machine

Με προσιτό εννοώ, ότι τα κινητά παιχνίδια έχουν δημιουργήσει αυτή την κουλτούρα γύρω από το ότι είναι εύκολο να μάθει κανείς και να είναι δύσκολο να το μάθει. Τα MOBA μπορεί να μην λειτουργούν καλά ως ένα μέγα-δημοφιλές είδος στο κινητό επειδή είναι πολύπλοκα στον πυρήνα τους, με πολλές περιπλοκές που πρέπει να μάθουν και όχι να διδάσκονται. Ένα παιχνίδι Clash Royale έχει ένα φιλικό φροντιστήριο, και σκοπίμως κρατά τα πράγματα απλά με λίγες μόνο δεκάδες κάρτες και μια τράπουλα των 8 φύλλων. Η στρατηγική και η πολυπλοκότητα είναι αναδυόμενες, όχι απαραίτητα εγγυημένο μέρος της εμπειρίας.

Εν τω μεταξύ, ένα παιχνίδι όπως το Agar.io ή το Slither.io προορίζεται να είναι μια εγγενώς ανόητη εμπειρία, όπου οι έλεγχοι και η μάθηση να παίζεις το παιχνίδι είναι σκόπιμα λίγο νικηφόροι και άγριοι. Αλλά είναι κάτι που μαθαίνετε γρήγορα τους κανόνες και τους μηχανικούς και στη συνέχεια απολαμβάνετε το παιχνίδι και τον ανταγωνισμό. Είναι προφανές ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από τα άλλα παιχνίδια, αλλά εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικό και περιστασιακό για οποιονδήποτε να πάρει και να δει.

Αυτές είναι μόνο δύο προσεγγίσεις για κινητά παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Αλλά το θέμα είναι ότι για το κινητό κοινό, ένα παιχνίδι πρέπει να είναι προσβάσιμο, ή θα αποτύχει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα περίπλοκα παιχνίδια δεν έχουν κοινό. Το Vainglory προφανώς παρέμεινε στη ζωή. Και η Hearthstone είναι ένα κορυφαίο κινητό παιχνίδι παιχνιδιών και είναι ένα πλήρες συλλεκτικό παιχνίδι καρτών. Αλλά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους αυτά τα δύο παιχνίδια είναι αυτά που είναι. Η Vainglory πραγματοποίησε μια τεράστια εκστρατεία μάρκετινγκ στο iOS κατά την εκτόξευση και έχει έναν τόνο χρηματοδότησης πίσω από αυτό. Παιχνίδια χωρίς τους ίδιους αυτούς παράγοντες έχουν συρρικνωθεί σε σύγκριση. Και η Hearthstone ξεκίνησε ως επιτραπέζιο παιχνίδι - κανένα άλλο CCG δεν έχει φθάσει στα ύψη.

03 του 03

Το παιχνίδι πρέπει να κερδηθεί καλά.

Super Evil Megacorp

Αυτό είναι το βίαιο μέρος της εξίσωσης για τους παίκτες, λόγω της δυαδικότητας της κατάστασης. Τα παιχνίδια που είναι φιλικά προς τους παίκτες δεν είναι απαραίτητα χρήσιμα από τους παίκτες, και τα παιχνίδια για πολλούς παίκτες, ειδικότερα, πρέπει να κερδίσουν χρήματα επειδή βρίσκονται σε συνεχή προϊόντα. Και για τους προγραμματιστές, είναι μια πρόκληση επειδή είναι δυνατό να πάρει οτιδήποτε άλλο για ένα κινητό παιχνίδι για πολλούς παίκτες, αλλά αν δεν κάνει χρήματα, τότε δεν έχει μακροπρόθεσμο μέλλον. Η κλήση των Πρωταθλητριών απέτυχε να κάνει πολλά χρήματα, παρά το γεγονός ότι έχει ένα παιχνίδι που κάνει εξαιρετική δουλειά στο να είναι μια κινητή προσαρμογή ενός MOBA. Ένα σύγχρονο VIP σύστημα είναι μέρος αυτού που καταδικάστηκε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν ήταν εξαιτίας του ίδιου του παιχνιδιού, ή τουλάχιστον δεν έπρεπε να ήταν.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι άλλα παιχνίδια στο μέλλον κάνουν. Το Critical Ops έχει μετατραπεί σε ένα χτύπημα για να παρακολουθήσετε υπηρεσίες όπως το Mobcrush και το Kamcord μεταξύ των φορέων κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποιεί μια ενδιαφέρουσα στρατηγική δημιουργίας εσόδων όπου μόνο προσαρμογές είναι προς πώληση. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει - τα δέρματα και τα παρόμοια βοηθούν τα παιχνίδια δύναμης όπως η Dota 2 , αν και τα ξεκλειδώματα χαρακτήρα είναι ένα μεγάλο μέρος της εξίσωσης επίσης. Αλλά η ιδέα δεν έχει ακόμη απογειωθεί στο κινητό, είτε εξαιτίας της έλλειψης παικτών hardcore που απαιτούν τη δημιουργία εσόδων είτε επειδή η κερδοφορία "κερδίζω με κέρδος" παραμένει η ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική επιλογή για κινητά.

Το Slither.io, το οποίο δεν διαθέτει ακόμα πελάτη Android, δεν ωθεί απαραίτητα για σκληρή δημιουργία εσόδων, αλλά έχει επιθετικές διαφημίσεις (οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν πραγματικά καλά για ένα δημοφιλές παιχνίδι) και ένα IAP απομάκρυνσης διαφημίσεων $ 3,99 που δεν είναι ακριβό αλλά δεν είναι $ 0.99. Είναι η τιμή που χρησιμοποιεί το Nitrome για τα παιχνίδια τους και μένουν στην επιφάνεια του κινητού κόσμου. Το Clash Royale είναι ξεδιάντροπο με τη νομισματοποίησή του, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα καρτών όπου θα πρέπει να κρατάτε ξεκλείδωμα στο στήθος για να κάνετε διπλότυπα για να συνεχίσετε να παίζετε στο παιχνίδι. Είναι πολύ καλά για αυτούς μέχρι τώρα. Μην εκπλαγείτε να βλέπετε όχι μόνο τους κλώνους Clash Royale, αλλά και τα παιχνίδια που εκφράζουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. 2D shooter πολλαπλών παικτών Armajet το κάνει ήδη στο alpha του .