Ο φθηνός εκτυπωτής κατηγορίας λέιζερ E310dw E310dw της Dell

Αξιοπρεπής ποιότητα εκτύπωσης και CPP από εκτυπωτή βασικού επιπέδου

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί η Dell προσφέρει τόσους πολλούς εκτυπωτές μικρών ή προσωπικών μεγεθών μονόχρωμης εκτυπωτή λέιζερ (σίγουρα, ένα από αυτά τα πράγματα που μελετάμε συχνά), μπορώ να προσφέρω μια εκπαιδευμένη εικασία. Η Dell εξυπηρετεί πολλές μικρές επιχειρήσεις και ομάδες εργασίας - πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούν (μερικοί απαιτούν ακόμη και) εκτυπωτή λέιζερ ασπρόμαυρου εκτυπωτή. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει μια έτοιμη πελατεία για αυτούς τους τύπους των φθηνών εκτυπωτών (και τόσες πολλές ευκαιρίες για up-πώληση).

Το τελευταίο μηχάνημα κλάσης λέιζερ που εξέτασα από την Dell ήταν ο μοναδικός εκτυπωτής MSRP S2810dn της εταιρείας Smart Mono, ο οποίος κατά το χρόνο της αναθεώρησης κοστίζει $ 100 λιγότερο από τη σημερινή μηχανή μονής λειτουργίας, το $ 129.99 MSRP E310dw. Επιπλέον, το βρήκαμε (το E310dw) στο διαδίκτυο στο dell.com και σε άλλους ιστότοπους με $ 40 "Instant Savings", το οποίο έδωσε αυτό το αντίγραφο σε $ 89.99, έναν εκτυπωτή κατηγορίας λέιζερ κάτω των $ 100.

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Ας ξεκινήσουμε με αυτό το "λέιζερ-class" mumbo-jumbo. Πολύ απλά, δεδομένου ότι, όπως πολλοί άλλοι μηχανισμοί εισόδου-επιπέδου της συσκευής του, αναπτύσσει σταθερές λυχνίες LED , αντί για σάρωση λέιζερ, για να κάψει την εικόνα της σελίδας στο τύμπανο απεικόνισης, το οποίο με τη σειρά του μεταφέρει τον γραφίτη στο χαρτί. Οι συστοιχίες LED συμβάλλουν σε φθηνότερους και λιγότερο δαπανηρούς για χρήση εκτυπωτές σε στιλ λέιζερ.

Εκτός από αυτό, σε 14 ίντσες σε όλη, 14,2 ίντσες από μπροστά στην πλάτη, μόνο 7,3 ίντσες ψηλό, και ζυγίζει μόλις 12,8 λίβρες. Όχι μόνο το E310dw έχει σχεδόν τέλειο τετραγωνικό αποτύπωμα, αλλά είναι επίσης αρκετά μικρό και ελαφρύ, λαμβάνοντας πολύ λίγο χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας.

Δεδομένου ότι το μόνο που κάνει είναι η εκτύπωση, δεν έχει κανένα πίνακα ελέγχου για να μιλήσει για μερικά κουμπιά και μια μονόχρωμη ψηφιακή οθόνη LCD ανάγνωσης, που χρησιμοποιείται κυρίως για τη διαμόρφωση του εκτυπωτή. Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας περιλαμβάνουν το Google Cloud Print, το Apple AirPrint, το Hub του ίδιου του Dell, το οποίο βοηθά στη σύνδεση των iOS (iPhone, iPad) Android και Windows Phone (ή Windows 10 ή ό, τι καλούν τώρα).

Το E310dw υποστηρίζει επίσης το Wi-Fi Direct , ένα πρωτόκολλο για τη σύνδεση του εκτυπωτή και της κινητής συσκευής χωρίς να βρίσκεται σε δίκτυο. Δεν υποστηρίζεται, ωστόσο, το πρωτόκολλο αφής-εκτύπωσης, η επικοινωνία κοντά στο πεδίο ή το NFC . Για μια περιγραφή των τελευταίων επιλογών συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο του Google.com " Εκτύπωση από το κινητό σας συσκευή " άρθρο.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Η Dell υπολογίζει το E310dw σε 27 σελίδες ανά λεπτό ή σε ppm ή την ταχύτητα που μπορεί να αποκτήσει ο εκτυπωτής όταν εκτυπώνει όλο το κείμενο που αποτελείται από προεπιλεγμένες γραμματοσειρές (γραμματοσειρές που έχουν ήδη μεταφορτωθεί στον εκτυπωτή) και χωρίς γραφικά, φωτογραφίες ή ειδική μορφοποίηση. Καθώς προσθέτετε αυτές τις λειτουργίες στις σελίδες σας, το E310dw φυσικά θα αρχίσει να επιβραδύνεται.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, τα οποία βέβαια αποτελούνταν από πιο σύνθετα έγγραφα, το E310dw πήρε λίγο κάτω από 10ppm-αρκετά καλό για τον εκτυπωτή αυτό το μικρό και φθηνό. Όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης, συνολικά ήταν καλό, καθώς τα επιχειρηματικά γραφικά και οι φωτογραφίες έρχονται περίπου όπως θα περίμενε κανείς από έναν μονόχρωμο εκτυπωτή. Το κείμενο φαινόταν καλό, εκτός από το πότε τα μεγέθη των γραμματοσειρών έφτασαν κάτω από 8 μονάδες, κάτι που είναι κάπως κοινό για τα έντυπα. Κυρίως, η ποιότητα εκτύπωσης ήταν αυτό που θα περιμένατε από έναν μονόχρωμο εκτυπωτή.

Το E310dw διαθέτει κασέτα εισόδου 250 σελίδων που ολισθαίνει στο κάτω μέρος του πλαισίου. Πάνω από αυτό, θα βρείτε ένα δίσκο παρακάμψεως για την εκτύπωση ενός φακέλου ενός φύλλου ή άλλων ειδικών σελίδων χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε τον εκτυπωτή. Οι εκτυπωμένες σελίδες προσγειώνονται στο επάνω μέρος του μηχανήματος, το οποίο διπλασιάζεται ως δίσκος εξόδου 100 σελίδων. (Αρκετά μικρό για να σας κρατάει το χτύπημα σε έναν πολυάσχολο εκτυπωτή, σίγουρα.)

Κόστος ανά σελίδα

Ένα πρόβλημα με αυτούς τους μικρούς εκτυπωτές χαμηλού όγκου είναι ότι το κόστος χρήσης μελάνης ανά σελίδα είναι συνήθως υπερβολικά υψηλό, καθιστώντας έτσι αυτά τα μικρά παιδιά να χρησιμοποιούν εκτυπωτές περιστασιακής χρήσης. Εδώ, όταν αγοράζετε την κασέτα με την υψηλότερη απόδοση (2.600 εκτυπώσεις για $ 69.99), το κόστος ανά σελίδα έρχεται σε περίπου 2,6 σεντς, το οποίο, αν δεν εκτυπώνετε περισσότερες από μερικές εκατοντάδες, πείτε 300-400 σελίδες κάθε μήνα, δεν είναι κακό. Εκεί όπου αρχίζει να τραυματίζεται είναι εάν εκτυπώνετε πολύ πέρα ​​από αυτό. Όσο περισσότερο εκτυπώνετε, τόσο περισσότερο κοστίζει.

Για μια λεπτομερή εξήγηση για το πώς η χρήση του λάθος εκτυπωτή (σε βάση CPP) μπορεί να σας κοστίσει άφθονο, ελέγξτε έξω αυτό About.com " Όταν ένα $ 150 εκτυπωτή μπορεί να σας κοστίσει Χιλιάδες " άρθρο.

Το τέλος

Το Dell E310dw κάνει έναν αξιοπρεπή προσωπικό εκτυπωτή, αρκεί να μην εκτυπώνετε πάρα πολύ. Αν η αίτησή σας απαιτεί έξοδο κλάσης λέιζερ σε μέτρια κλίμακα, αυτή η μικρή Dell μπορεί να το κάνει αυτό.