Τι είναι το Dark Web;

Ο Deep Web - γνωστός και ως Αόρατος Ιστό - είναι λίγο διαφορετικός από τον ιστό στον οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση (επίσης γνωστός ως "επιφανειακός ιστός") μέσω μηχανής αναζήτησης ή άμεσης διεύθυνσης URL . Αυτός ο αόρατος ιστός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ιστό που γνωρίζουμε - οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι τουλάχιστον 500 φορές μεγαλύτεροι από τον μετρήσιμο ιστό και αυξάνονται εκθετικά.

Υπάρχουν μέρη του Deep Web που μπορούμε να φτάσουμε μέσω εφευρετικών αναζητήσεων στο Web (δείτε Τι είναι ο αόρατος ιστός;

και ο τελευταίος οδηγός για τον αόρατο ιστό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό). Αυτές οι τοποθεσίες είναι όλες προσβάσιμες από το κοινό και οι μηχανές αναζήτησης προσθέτουν συνεχώς αυτούς τους συνδέσμους στους δείκτες τους. Ορισμένοι ιστότοποι προτιμούν να μην περιλαμβάνονται στη λίστα μηχανών αναζήτησης, αλλά αν γνωρίζετε την άμεση διεύθυνση URL ή τη διεύθυνση IP τους , μπορείτε να τις επισκεφθείτε ούτως ή άλλως.

Τι είναι το Dark Web;

Υπάρχουν επίσης τμήματα του Deep / Invisible Web που είναι προσβάσιμα μόνο μέσω εξειδικευμένου λογισμικού και αυτό είναι γνωστό ως Dark Web ή DarkNet. Το Dark Web μπορεί καλύτερα να περιγραφεί ως το "κακό υπογάστριο" του Ιστού. οι σκιεροί συναλλαγές και οι παρανομίες μπορούν να βρεθούν εδώ, αλλά επίσης γίνονται ένα καταφύγιο για τους δημοσιογράφους και τους σφυγμομετρητές, όπως ο Edward Snowden:

"Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας, ο Edward Snowden χρησιμοποίησε το δίκτυο Tor για να στείλει πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης PRISM τόσο στην Washington Post όσο και στο The Guardian τον Ιούνιο 2013.

"Χωρίς να περιπλέξουμε τη ζωή μας, είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε ένα διακομιστή στον οποίο τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν σε κρυπτογραφημένη μορφή. Ο έλεγχος ταυτότητας θα μπορούσε να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας, για παράδειγμα, είναι δυνατή η πρόσβαση ο χρήστης μόνο εάν κατέχει ψηφιακό πιστοποιητικό στη μηχανή του.

Όλα τα αρχεία θα μπορούσαν να κρυπτογραφηθούν και το πιστοποιητικό θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως δοχείο για να κρατήσει τα κλειδιά για να αποκρυπτογραφήσει τις πληροφορίες.

"Αν ο σαφής ιστός φαίνεται να μην έχει πλέον μυστικό για τις υπηρεσίες πληροφοριών, το Deep Web είναι τελείως διαφορετικό από αυτό". - Πώς ο Edward Snowden προστατεύει τις πληροφορίες και τη ζωή του

Πώς μπορώ να φτάσω στο Dark Web;

Για να επισκεφθείτε το Dark Web, οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν ειδικό λογισμικό που ανώνυμα τις συνδέσεις του δικτύου τους. Το πιο δημοφιλές είναι ένα αποκλειστικό πρόγραμμα περιήγησης που ονομάζεται Tor:

"Το Tor είναι ένα ελεύθερο λογισμικό και ένα ανοιχτό δίκτυο που σας βοηθά να υπερασπιστείτε την ανάλυση κυκλοφορίας, μια μορφή επιτήρησης δικτύου που απειλεί την προσωπική ελευθερία και ιδιωτικότητα, εμπιστευτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και σχέσεις και την κρατική ασφάλεια".

Μόλις κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το Tor, η ανωνυμία περιήγησης σας είναι ασφαλής, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επίσκεψη σε οποιοδήποτε μέρος του Dark Web. Λόγω της ανωνυμίας της εμπειρίας περιήγησης στο Dark Web - τα κομμάτια σας καλύπτονται πλήρως - πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που είναι ημι-νόμιμες ή παράνομες. τα ναρκωτικά, τα όπλα και η πορνογραφία είναι κοινά εδώ.

Έχω ακούσει για κάτι που ονομάζεται "Road Silk". Τι ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

Ο Δρόμος του Μεταξιού ήταν μια μεγάλη αγορά στο Dark Web, ως επί το πλείστον κακόφημη για την αγορά και πώληση παράνομων ναρκωτικών, αλλά και για μια μεγάλη ποικιλία άλλων προϊόντων προς πώληση.

Οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν μόνο αγαθά εδώ χρησιμοποιώντας το Bitcoins . εικονικό νόμισμα που είναι κρυμμένο μέσα στα ανώνυμα δίκτυα που απαρτίζουν το Dark Web. Αυτή η αγορά έκλεισε το 2013 και βρίσκεται υπό διερεύνηση. σύμφωνα με διάφορες πηγές, υπήρχαν εμπορεύματα αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου, τα οποία πωλήθηκαν πριν από τη λήψη τους εκτός σύνδεσης.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Dark Web;

Η απόφαση αυτή αφήνεται εξ ολοκλήρου στον αναγνώστη. Η χρήση του Tor (ή άλλων παρόμοιων υπηρεσιών ανωνυμοποίησης) σίγουρα θα αποκρύψει τα κομμάτια σας και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερο απόρρητο στις αναζητήσεις σας στο Web, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για πολλούς ανθρώπους.

Η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο μπορεί ακόμα να ακολουθηθεί, αλλά δεν μπορούν να εξακριβωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Dark Web μόνο για λόγους περιέργειας, πιθανότατα δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Ωστόσο, εάν οι στόχοι σας είναι πιο φρικτές, ενημερώστε ότι αυτή η δραστηριότητα πιθανότατα θα παρακολουθείται και θα παρακολουθείται από κάποιον. Περισσότερα για αυτό από τη Fast Company:

"Ενώ το Deep Web στεγάζει το λιανικό εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και παράνομης erotica, υπάρχουν επίσης χρήσιμα εργαλεία για δημοσιογράφους, ερευνητές ή άτομα που αναζητούν συγκίνηση. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η απλή πρόσβαση μέσω του Tor δεν είναι παράνομη, αλλά μπορεί να προκαλέσει υποψίες με το νόμο Οι παράνομες συναλλαγές συνήθως ξεκινούν από το Deep Web, αλλά οι συναλλαγές αυτές συχνά κατευθύνονται αλλού για λιανικό, ιδιωτικό διάλογο ή προσωπικές συναντήσεις · έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι πιάνονται από αξιωματούχους της επιβολής του νόμου ».

Βασικά, εξαρτάται από εσάς αν θέλετε να πάρετε αυτό το ταξίδι - και η διακριτική ευχέρεια του αναγνώστη σίγουρα σας συμβουλεύει. Το Dark Web έχει γίνει καταφύγιο για κάθε είδους διαφορετικές δραστηριότητες. όχι όλοι αυστηρά πάνω από το σκάφος. Είναι ένα σημαντικό μέρος του ιστού που παρακολουθεί προσεκτικά, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής μεγαλώνουν σημαντικά για την κοινωνία γενικότερα.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα συναρπαστικά θέματα; Θα θελήσετε να διαβάσετε Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Invisible Web και του Dark Web; , ή Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web .