Τρόπος επίλυσης του D3dx9_32.dll Δεν βρέθηκε ή λείπει σφάλματα

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα D3dx9_32.dll

Σε αντίθεση με πολλά άλλα σφάλματα DLL που μπορεί να έχουν περίπλοκες αιτίες και επιδιορθώσεις, τα ζητήματα d3dx9_32.dll προκαλούνται με έναν ή τον άλλο τρόπο από ένα μόνο ζήτημα - κάποιο πρόβλημα με το Microsoft DirectX.

Το αρχείο d3dx9_32.dll είναι ένα από τα πολλά αρχεία που περιέχονται στη συλλογή λογισμικού DirectX. Δεδομένου ότι το DirectX χρησιμοποιείται από τα περισσότερα παιχνίδια με Windows και προχωρημένα προγράμματα γραφικών, τα σφάλματα d3dx9_32.dll εμφανίζονται συνήθως μόνο όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προγράμματα.

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα σφάλματα d3dx9_32.dll ενδέχεται να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας. Μερικά από τα πιο κοινά μηνύματα λάθους d3dx9_32.dll παρατίθενται παρακάτω.

Το αρχείο d3dx9_32.dll δεν βρέθηκε Το αρχείο d3dx9_32.dll λείπει D3DX9_32.DLL λείπει. Αντικαταστήστε το αρχείο D3DX9_32.DLL και προσπαθήστε ξανά D3dx9_32.dll δεν βρέθηκε. Η επανεγκατάσταση ενδέχεται να σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτό το στοιχείο που λείπει d3dx9_32.dll

Τα σφάλματα D3dx9_32.dll εμφανίζονται συνήθως όταν ένα πρόγραμμα λογισμικού, συνήθως ένα παιχνίδι, ξεκινά. Περιστασιακά, τα σφάλματα d3dx9_32.dll θα εμφανιστούν μετά από φόρτωση ενός παιχνιδιού, αλλά ακριβώς πριν αρχίσει το παιχνίδι.

Σε εφαρμογές που δεν ανήκουν σε παιχνίδια, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα σφάλμα d3dx9_32.dll πριν χρησιμοποιηθούν ορισμένα προηγμένα χαρακτηριστικά γραφικών του προγράμματος.

Μερικά κοινά παιχνίδια και προγράμματα γραφικών που είναι γνωστό ότι δημιουργούν σφάλματα d3dx9_32.dll περιλαμβάνουν FPS Creator, Civilization IV, Geometry Wars, Virtual Tennis 3, NoLimits Fairground, FIBA ​​Basketball Manager, Barbie ως Νησί Princess, Autodesk 3ds Max, Silent Hunter 4 : Λύκοι του Ειρηνικού, FEAR Perseus Mandate, VGMTrans και πολλά άλλα.

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft από τα Windows 98 μπορεί να επηρεαστεί από d3dx9_32.dll και άλλα ζητήματα DirectX. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP και τα Windows 2000.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα D3dx9_32.dll

Σημαντική σημείωση: Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου DLL d3dx9_32.dll ξεχωριστά από οποιαδήποτε τοποθεσία λήψης αρχείων DLL. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η λήψη των αρχείων DLL από αυτές τις τοποθεσίες δεν είναι ποτέ καλή ιδέα .

Σημείωση: Αν έχετε ήδη κατεβάσει το d3dx9_32.dll από έναν από αυτούς τους δικτυακούς τόπους λήψης αρχείων DLL, αφαιρέστε το από όπου και να το βάζετε και συνεχίστε με τα παρακάτω βήματα.

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ακόμη.
    1. Το σφάλμα d3dx9_32.dll μπορεί να είναι ένα πρόβλημα ή ένα μόνο ζήτημα και μια απλή επανεκκίνηση θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει πλήρως. Είναι απίθανο ότι αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα, αλλά η επανεκκίνηση είναι πάντα ένα καλό πρώτο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.
  2. Εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft DirectX . Οι πιθανότητες είναι ότι η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX θα διορθώσει το σφάλμα d3dx9_32.dll που δεν βρέθηκε.
    1. Σημείωση: Η Microsoft συχνά εκδίδει ενημερώσεις στο DirectX χωρίς να ενημερώνει τον αριθμό έκδοσης ή την επιστολή, οπότε φροντίστε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση, ακόμη και αν η εκδοχή σας είναι τεχνικά η ίδια.
    2. Σημείωση: Το ίδιο πρόγραμμα εγκατάστασης DirectX λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10, 8, 7, Vista και XP. Θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε αρχείο DirectX 11, DirectX 10 ή DirectX 9 που λείπει.
  3. Υποθέτοντας ότι η πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX από τη Microsoft δεν διορθώνει το σφάλμα d3dx9_32.dll που λαμβάνετε, αναζητήστε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης του DirectX στο CD ή DVD του παιχνιδιού ή του CD της εφαρμογής. Συνήθως, εάν ένα παιχνίδι ή άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιεί το DirectX, οι προγραμματιστές του λογισμικού θα περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο του DirectX στο δίσκο εγκατάστασης.
    1. Μερικές φορές, αν και όχι συχνά, η έκδοση του DirectX που περιλαμβάνεται στο δίσκο είναι καλύτερη για το πρόγραμμα από την τελευταία έκδοση διαθέσιμη στο διαδίκτυο.
  1. Καταργήστε την εγκατάσταση του παιχνιδιού ή του προγράμματος λογισμικού και στη συνέχεια επανεγκαταστήστε ξανά . Κάτι μπορεί να έχει συμβεί στα αρχεία του προγράμματος που λειτουργούν με d3dx9_32.dll και μια επανεγκατάσταση θα μπορούσε να κάνει το τέχνασμα.
  2. Επαναφέρετε το αρχείο d3dx9_32.dll από το πιο πρόσφατο πακέτο DirectX . Εάν τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων δεν λειτούργησαν για να επιλύσετε το σφάλμα d3dx9_32.dll, δοκιμάστε να εξαγάγετε το αρχείο d3dx9_32.dll ξεχωριστά από το πακέτο DirectX.
  3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας . Παρόλο που δεν είναι η πιο κοινή λύση, σε ορισμένες περιπτώσεις, η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης για την κάρτα γραφικών στον υπολογιστή σας θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το ζήτημα του DirectX.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου πείτε το ακριβές μήνυμα σφάλματος d3dx9_32.dll που λαμβάνετε και ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να τα επιλύσετε.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.