Τι είναι ένα αρχείο MDA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MDA

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MDA είναι ένα αρχείο πρόσθετου της Microsoft Access που χρησιμοποιείται για την επέκταση της λειτουργικότητας του προγράμματος, όπως για την προσθήκη νέων λειτουργιών και ερωτημάτων. Ορισμένες πρώτες εκδόσεις της Microsoft Access χρησιμοποιούσαν αρχεία MDA ως αρχεία χώρου εργασίας.

Το ACCDA αντικαθιστά τη μορφή MDA στις πιο πρόσφατες εκδόσεις της Microsoft Access.

Ορισμένα αρχεία MDA δεν χρησιμοποιούνται καθόλου στην Access, αλλά μπορούν να συσχετιστούν με το πιάνο Clavinova της Yamaha ή το λογισμικό MicroDesign της Creative Technology ως αρχείο μορφής περιοχής. Ακόμα άλλα αρχεία MDA ενδέχεται να μην σχετίζονται και να αποθηκεύονται ως αρχεία δεδομένων Meridian Slingshot ή αρχεία δεδομένων Rays Media, ή ίσως να χρησιμοποιηθούν με εργαλεία λογισμικού που ονομάζονται EPICS.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MDA

Η συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων MDA που θα συναντήσετε θα είναι Access Πρόσθετα αρχεία, που σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν με τη Microsoft Access.

Σημείωση: Η Microsoft Access χρησιμοποιεί άλλες μορφές παρόμοιες με το MDA, όπως MDB , MDE , MDT και MDW . Όλες αυτές οι μορφές θα ανοίξουν και στην Access, αλλά εάν το συγκεκριμένο αρχείο σας δεν το κάνει, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης και δεν είναι πραγματικά ένα που μοιάζει με ένα αρχείο .MDA, όπως MDC, MDS ή MDX αρχείο.

Εάν το αρχείο σας χρησιμοποιεί οριστικά την επέκταση αρχείου .MDA, αλλά δεν ανοίγει με τη Microsoft Access, μπορεί να είναι ένας τύπος αρχείου ήχου που αφορά το πιάνο Clavinova της Yamaha. Ο παίκτης προγράμματος YAM θα ​​πρέπει να είναι σε θέση να ανοίξει αυτή τη μορφή.

Για τα αρχεία MicroDesign Area, το μόνο που έχω είναι ένας σύνδεσμος προς την ιστοσελίδα Creative Technology, αλλά δεν ξέρω πού (ή αν ) μπορείτε να κατεβάσετε το λογισμικό MicroDesign. Φαίνεται ότι αυτή η μορφή μπορεί να είναι ένας τύπος αρχείου εικόνας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να το μετονομάσετε σε .JPG ή .PNG και να το ανοίξετε με οποιοδήποτε πρόγραμμα προβολής εικόνων.

Επίσης, δεν έχω πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία δεδομένων Meridian Slingshot εκτός από το ότι χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από το λογισμικό Slingshot του Meridian Data. Η εταιρεία εξαγοράστηκε αργότερα από την Quantum Corporation, η οποία στη συνέχεια αγοράστηκε από την Adaptec το 2004.

Δεν έχω πληροφορίες για αρχεία MDA που είναι αρχεία δεδομένων Rays Media.

Το EPICS αντιπροσωπεύει το Πειραματικό Σύστημα Φυσικής και Βιομηχανικού Ελέγχου και το σχετικό λογισμικό χρησιμοποιεί επίσης αρχεία MDA.

Συμβουλή: Δεδομένου ότι υπάρχουν μερικές διαφορετικές δυνατές μορφές που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .MDA, ίσως έχετε την τύχη να ανοίξει το αρχείο με πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου ή πρόγραμμα HxD. Αυτές οι εφαρμογές ανοίγουν οποιοδήποτε αρχείο σαν έγγραφο κειμένου , οπότε αν το άνοιγμα του αρχείου MDA εμφανίζει κάποιες αναγνωρίσιμες πληροφορίες (όπως κάποιο κείμενο κεφαλίδας στο πάνω μέρος του αρχείου), μπορεί να σας δείχνει προς την κατεύθυνση του προγράμματος που ήταν χρησιμοποιείται για να το δημιουργήσει.

Σε ένα αντίστροφο πρόβλημα των ειδών, ενδέχεται να έχετε εγκαταστήσει περισσότερα από ένα προγράμματα που ανοίγουν τα αρχεία MDA. Αν αυτό είναι αλήθεια, και αυτό που τα ανοίγει από προεπιλογή (όταν κάνετε διπλό κλικ σε ένα) δεν είναι αυτό που θέλετε να τα ανοίξετε, αυτό είναι εύκολο να αλλάξετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για οδηγίες.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MDA

Παρόλο που υπάρχουν πολλές μοναδικές χρήσεις για αρχεία MDA, δεν γνωρίζω κανένα εργαλείο μετατροπής αρχείων που μπορεί να αλλάξει ένα σε διαφορετικό, παρόμοιο σχήμα.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ανοίξετε το αρχείο MDA στο κατάλληλο πρόγραμμα και να δείτε ποιες επιλογές σας δίνει. Το λογισμικό που υποστηρίζει τις μετατροπές αρχείων γενικά το επιτρέπει μέσω κάποιου είδους επιλογής Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή .