Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό iTunes (Deauthorize)

Καταργήστε γρήγορα υπολογιστές που δεν έχετε πλέον από το αναγνωριστικό της Apple σας

Όταν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση όπου οι υπολογιστές που κάποτε χρησιμοποιούσατε με το λογαριασμό σας στο iTunes δεν είναι πλέον προσβάσιμοι (π.χ. εάν είναι νεκροί ή πωλημένοι), ίσως να πιστεύετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να εγκρίνετε νέες. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των συνδεδεμένων με το αναγνωριστικό της Apple σας οποιαδήποτε στιγμή - αυτό είναι σήμερα 5. Μετά από αυτό δεν θα μπορούν πλέον να συσχετιστούν οι υπολογιστές με το λογαριασμό σας και συνεπώς δεν θα έχουν πρόσβαση το iTunes Store.

Αλλά τι συμβαίνει εάν υπάρχουν υπολογιστές συνδεδεμένοι με το λογαριασμό σας στο iTunes που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα για να τους εξουσιοδοτήσετε;

Κανονικά, ο μόνος τρόπος να εξουσιοδοτηθούν οι υπολογιστές είναι να λειτουργούν σε κάθε ένα από το εγκατεστημένο λογισμικό iTunes . Ωστόσο, για εκείνους που δεν έχετε πρόσβαση σε σας προφανώς δεν θα έχει αυτή την πολυτέλεια. Σε αυτήν την περίπτωση, ο μόνος τρόπος να τους απαξιώσετε είναι να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας και στη συνέχεια να προσθέσετε ξανά τα στοιχεία που έχετε στην κατοχή σας.

Ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό θα μάθετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε όλους τους υπολογιστές σε μια κίνηση που σχετίζονται με το αναγνωριστικό σας Apple χρησιμοποιώντας το λογισμικό iTunes. Ωστόσο, προτού προχωρήσετε, λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για έσχατη λύση και μπορεί να γίνει μόνο μία φορά το χρόνο.

Κατάργηση εξουσιοδότησης παλαιών ή νεκρών υπολογιστών

Εκκινήστε την έκδοση του iTunes εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας και εφαρμόστε τυχόν ενημερώσεις εάν είναι απαραίτητο. Τώρα επιλέξτε την έκδοση που ισχύει για εσάς και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

iTunes 12:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο iTunes κάνοντας κλικ στο κουμπί σύνδεσης (εικόνα του κεφαλιού και των ώμων). Πληκτρολογήστε τις πληροφορίες ασφαλείας (αναγνωριστικό και κωδικό πρόσβασης) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση .
  2. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο εικονίδιο κεφαλής και ώμων και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Πληροφορίες λογαριασμού .
  3. Τώρα πληκτρολογήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες.
  4. Ανατρέξτε στην ενότητα περίληψης αναγνωριστικού της Apple.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Deauthorize All . Αυτό θα είναι διαθέσιμο μόνο εάν έχετε τουλάχιστον 2 υπολογιστές συνδεδεμένους στο λογαριασμό σας.
  6. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί ένα μήνυμα ότι έχουν καταργηθεί όλοι οι υπολογιστές.

iTunes 11:

  1. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο του iTunes Store στο παράθυρο αριστερού παραθύρου (στην ενότητα Store).
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση κοντά στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Πληκτρολογήστε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας στα σχετικά πεδία και πατήστε Σύνδεση .
  3. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο όνομα αναγνωριστικού της Apple (πάνω δεξιά στην οθόνη όπως και πριν) και επιλέξτε την επιλογή Λογαριασμός .
  4. Στην οθόνη "Πληροφορίες λογαριασμού", ανατρέξτε στην ενότητα Περίληψη της ταυτότητας της Apple για τις εξουσιοδοτήσεις υπολογιστή . Αν έχετε 2 ή περισσότερους εξουσιοδοτημένους υπολογιστές, θα πρέπει να εμφανιστεί ένα κουμπί Deauthorize All - κάντε κλικ σε αυτό για να συνεχίσετε.
  5. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου στην οθόνη, με το ερώτημα εάν θέλετε να καταργήσετε όλους τους υπολογιστές που σχετίζονται με το αναγνωριστικό της Apple σας. Για να προχωρήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Deauthorize All Computers .
  6. Τέλος, θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί ένα μήνυμα που να επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξουσιοδότησης. Κάντε κλικ στο OK για να ολοκληρωθεί.

Επαναδιορίστε όλους τους υπάρχοντες υπολογιστές σας

Θα πρέπει τώρα να επανασυνδέσετε τους υπάρχοντες υπολογιστές σας με το λογαριασμό σας Apple ID χρησιμοποιώντας την επιλογή Εξουσιοδότηση αυτού του υπολογιστή . Αυτό βρίσκεται στο μενού Αποθήκευση στην κορυφή της οθόνης iTunes.

Περισσότερα για την Εξουσιοδότηση iTunes της Apple

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το τι είναι η εξουσιοδότηση στο iTunes, τότε στην επόμενη ενότητα εξηγούνται σύντομα τα περικόχλια και τα μπουλόνια αυτής της λειτουργίας χωρίς να εισάγετε υπερβολικά τεχνικές λεπτομέρειες.

Για να χρησιμοποιήσετε το iTunes Store και το περιεχόμενο που αγοράσατε από αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι εξουσιοδοτημένος μέσω της εφαρμογής λογισμικού iTunes. Η ιδέα πίσω από την εξουσιοδότηση στο iTunes είναι να βεβαιωθείτε ότι τα ψηφιακά προϊόντα που έχουν ληφθεί από το iTunes Store είναι προσβάσιμα μόνο από τους χρήστες που το αγόρασαν νόμιμα - αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα μεταφοράς της βιβλιοθήκης iTunes σε νέο υπολογιστή κλπ. Αυτό το σύστημα DRM, όπως αναφέρεται συχνά, έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει τη μη εξουσιοδοτημένη διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Για να έχετε πρόσβαση και να διαχειριστείτε το περιεχόμενο που έχετε αγοράσει από το iTunes Store , το αναγνωριστικό σας Apple πρέπει να συνδεθεί με κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να αναπαράγετε περιεχόμενο πολυμέσων όπως μουσική, ηχητικά βιβλία και ταινίες. Άλλοι τύποι περιεχομένου, όπως τα ibooks, apps κ.λπ., μπορούν να διαχειρίζονται μόνο μέσω εξουσιοδοτημένου υπολογιστή. Αν σκοπεύετε να συγχρονίσετε όλες τις αγορές του iTunes Store με το iPod , το iPhone κ.λπ., τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής στον οποίο εργάζεστε είναι εξουσιοδοτημένος.