Ποιο είναι το Best Photo Editor για Mac OS X

Επιλογές επεξεργασίας φωτογραφιών για χρήστες Apple Mac

Το ερώτημα ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής φωτογραφιών βασισμένο σε εικονοστοιχεία για το Mac OS X μπορεί να ακούγεται σαν μια απλή και απλή ερώτηση, ωστόσο είναι πιο περίπλοκο από ό, τι φαίνεται αρχικά.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής φωτογραφιών και η σημασία των διαφόρων παραγόντων θα διαφέρει από χρήστη σε χρήστη. Εξαιτίας αυτού, η επιλογή μιας ενιαίας αίτησης πρέπει να περιλαμβάνει συμβιβασμούς, καθώς το σωστό για έναν χρήστη μπορεί να είναι πολύ βασικό, πολύ περίπλοκο ή πολύ ακριβό για κάποιον άλλο.

Μέχρι το τέλος αυτού του κομμάτι, θα μοιραστώ μαζί σας αυτό που θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος επεξεργαστής φωτογραφιών για Mac OS X, αλλά πρώτα, ας δούμε μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές και ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες τους.

Υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός επεξεργαστών φωτογραφιών διαθέσιμοι για τους ιδιοκτήτες της Apple Mac και δεν πρόκειται να κάνω οποιαδήποτε προσπάθεια να αναφέρω όλους εδώ. Εστιάζω αποκλειστικά σε επεξεργαστές εικόνας βασισμένους σε εικονοστοιχεία που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία και την προσαρμογή αρχείων raster (bitmap) , όπως τα αρχεία JPEG που παράγονται από την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή .

Οι επεξεργαστές εικόνας γραμμής εικονοστοιχείου δεν θεωρούνται σε αυτή τη συλλογή.

Μπορώ να αγνοήσω εντελώς τον προσωπικό σας αγαπημένο συντάκτη, αλλά αν αυτή η εφαρμογή λειτουργεί για εσάς, τότε δεν θα υποστηρίξω αν λέτε ότι αυτή η εφαρμογή είναι ο καλύτερος επεξεργαστής εικόνων για Mac OS X. Εντούτοις, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τις εφαρμογές που αναφέρεται εδώ ως εναλλακτική λύση, ιδιαίτερα αν μερικές φορές βρίσκεστε αρχίζοντας να ξεπεράσετε τον τρέχοντα συντάκτη σας.

Χρήματα χωρίς αντικείμενο

Αν έχετε έναν εντελώς ανοικτό προϋπολογισμό, τότε θα πρέπει να σας κατευθύνω κατευθείαν στο Adobe Photoshop . Ήταν ο αρχικός επεξεργαστής εικόνων και αρχικά παράχθηκε μόνο για να τρέξει στο παλιό λειτουργικό σύστημα Apple Mac. Θεωρείται ως ο συνήθης επεξεργαστής εικόνας και με βάσιμους λόγους.

Είναι μια εξαιρετικά ισχυρή εφαρμογή με ένα ευρύ και καλά εξετασμένο σύνολο χαρακτηριστικών που σημαίνει ότι είναι ακριβώς όπως στο σπίτι επεξεργασίας φωτογραφιών καθώς παράγει δημιουργικές και καλλιτεχνικές εικόνες ράστερ. Η ανάπτυξή της, ιδιαίτερα μετά την εισαγωγή των εκδόσεων Creative Suite, ήταν εξελικτική και όχι επαναστατική. Ωστόσο, κάθε έκδοση βλέπει να γίνει μια ακόμη πιο στρογγυλεμένη και σταθερή εφαρμογή που τρέχει natively στο OS X.

Είναι συνήθως σαφές ότι άλλοι συντάκτες φωτογραφιών έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από το Photoshop, αν και κανένας δεν μπορεί να ταιριάζει με το σετ χαρακτηριστικών που επιτρέπει την ευελιξία μη καταστρεπτικών προσαρμογών, εύκολα εφαρμοζόμενων στυλ στρώσεων και ισχυρών διορθώσεων εικόνων κάμερας και φακού.

Εργασία για το Φτηνές

Αν είστε συγκρατημένοι από έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, τότε δεν μπορείτε να βρείτε φθηνότερα από ελεύθερα και αυτό είναι το GIMP . Το GIMP συχνά αναφέρεται ως ελεύθερη και ανοιχτή εναλλακτική λύση ως προς το Photoshop, αν και οι προγραμματιστές το εκπτώσουν εσκεμμένα.

Το GIMP είναι ένας πολύ ισχυρός και ευέλικτος επεξεργαστής εικόνων που μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω μέσω πολλών δωρεάν εφαρμογών. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να ταιριάζει με το Photoshop με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης στρώσεων προσαρμογής για να κάνουν μη καταστρεπτικές επεξεργασίες σε εικόνες και επίσης την ευελιξία των στυλ επιπέδων. Όλοι οι λιγότερο, πολλοί χρήστες ορκίζονται από το GIMP και στα σωστά χέρια, μπορεί να παράγει δημιουργικά αποτελέσματα που να ταιριάζουν με την εργασία που παράγεται από το Photoshop. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μερικές φορές το GIMP μπορεί να προσφέρει εργαλεία που δεν είναι διαθέσιμα αλλού. Για παράδειγμα, το plugin Resynthesizer έδωσε στους χρήστες του GIMP ένα ισχυρό εργαλείο πλήρωσης περιεχομένου πολύ καιρό πριν εμφανιστεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στο Photoshop CS5.

Εάν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε λίγα χρήματα, τότε ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το Pixelmator, το οποίο είναι ένα πολύ κομψό και άρτια χαρακτηρισμένο μηχάνημα επεξεργασίας φωτογραφιών για το OS X.

[ Σημείωση του συντάκτη: Αισθάνομαι ότι το Adobe Photoshop Elements αξίζει μια αναφορά εδώ. Προσφέροντας τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Photoshop σε ένα κλάσμα της τιμής , σίγουρα αξίζει να εξεταστεί για οικιακούς χρήστες, χομπίστες και ακόμη και για κάποια επαγγελματική δουλειά όπου δεν χρειάζονται προηγμένα χαρακτηριστικά. -SC ]

Δωρεάν επεξεργαστές φωτογραφιών για Mac

Για τον οικιακό χρήστη

Το OS X συνοδεύεται από την προεγκατεστημένη εφαρμογή προεπισκόπησης και για πολλούς χρήστες αυτό θα προσφέρει αρκετά εργαλεία και δυνατότητες για την πραγματοποίηση απλών προσαρμογών στις ψηφιακές φωτογραφίες. Ωστόσο, αν ψάχνετε για λίγο περισσότερη λειτουργικότητα, χωρίς την απότομη καμπύλη εκμάθησης του GIMP ή του Photoshop, τότε η Seashore θα αξίζει τον κόπο, ειδικά καθώς προσφέρεται δωρεάν.

Αυτός ο ελκυστικός επεξεργαστής φωτογραφιών έχει μια σαφή και διαισθητική διεπαφή και έναν οδηγό χρήστη που θα λάβει βασικούς χρήστες με λίγη γνώση μέσω της έννοιας των επιπέδων και των εφέ εικόνας. Θα ήταν ένα καλό βήμα για μια κίνηση σε έναν ισχυρότερο επεξεργαστή φωτογραφιών, αν και είναι πιθανό να προσφέρει περισσότερες από αρκετές λειτουργίες για μεγάλο αριθμό χρηστών.

Αρχάριοι επεξεργαστές φωτογραφιών για Mac

Ποιο είναι λοιπόν ο καλύτερος επεξεργαστής φωτογραφιών για Mac OS X;

Όπως είπα νωρίτερα, προσπαθώντας να αποφασίσω ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής φωτογραφιών του OS X είναι πραγματικά ένα θέμα που αποφασίζει ποιος επεξεργαστής εικόνας κάνει την καλύτερη δουλειά να επιτύχει διάφορους συμβιβασμούς.

Γενικά, πρέπει να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι το GIMP προσφέρει τον καλύτερο συνολικό συμβιβασμό. Το γεγονός ότι είναι δωρεάν σημαίνει ότι απολύτως οποιοσδήποτε με σύνδεση στο Internet μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον επεξεργαστή εικόνων. Αν και δεν είναι η πιο ισχυρή ή καλύτερα εμφανισμένη εφαρμογή, είναι σίγουρα κοντά στην κορυφή του πίνακα. Παρόλα αυτά, οι βασικοί χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το GIMP για απλές εργασίες, χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσουν την απότομη καμπύλη μάθησης για να κάνουν πλήρη χρήση όλων των χαρακτηριστικών. Τέλος, με τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε plugins, είναι πιθανό ότι αν το GIMP δεν κάνει αυτό που θέλετε, κάποιος άλλος μπορεί να έχει ήδη δημιουργήσει ένα plugin που θα το φροντίσει.

• Πόροι GIMP και Tutorials
• Εκμάθηση του GIMP
Αναφορές αναγνώστη: GIMP Image Editor