Ποιο πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να χρησιμοποιήσω για την παρακολούθηση ταινιών;

Οι απαιτήσεις για γρήγορη ροή βίντεο

Κατά τη ροή ταινιών σε απευθείας σύνδεση , τα προγράμματα περιήγησης δεν είναι όλα δημιουργημένα ίσα, και δεν μπορείτε απλά να δείχνουν σε ένα μόνο πρόγραμμα περιήγησης και να οριστεί οριστικά ότι είναι το καλύτερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αγώνας στην κορυφή περιπλέκεται από πολλούς παράγοντες: υποστήριξη για HD (High Definition), ταχύτητα (δηλαδή χρόνος φόρτωσης ή καθυστέρηση) και αποστράγγιση μπαταρίας, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, παράγοντες εκτός του ίδιου του προγράμματος περιήγησης ζυγίζουν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του προγράμματος περιήγησης, όπως το μέγεθος της μνήμης RAM, η ταχύτητα του επεξεργαστή και η ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Ας εξετάσουμε αυτούς τους παράγοντες ξεχωριστά.

Standard Def έναντι υψηλού def

Αν βλέπετε βίντεο σε φορητό υπολογιστή, αυτό το ζήτημα δεν θα έχει μεγάλη σημασία, αλλά εάν έχετε μια εκτεταμένη, μεγάλη οθόνη, θα θέλετε να έχετε δυνατότητα HD. Το Netflix αναφέρει ότι ο Internet Explorer, το Microsoft Edge (το εγγενές πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10) και το Safari σε Mac (Yosemite ή αργότερα) υποστηρίζουν HD ή ανάλυση 1080p . Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Google Chrome δεν πληροί τις προϋποθέσεις, παρόλο που είναι μακράν το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης.

Για να έχετε HD, ωστόσο, η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι κρίσιμη: το Netflix συνιστά 5,0 Megabits ανά δευτερόλεπτο για ποιότητα HD. Έτσι εάν χρησιμοποιείτε το Edge στα Windows 10 και η ταχύτητά σας είναι κάτω από 5,0 MBps, δεν θα μπορείτε να κάνετε streaming HD.

Ταχύτητα

Το Google Chrome έχει από καιρό θεωρηθεί βασιλιάς ταχύτητας των προγραμμάτων περιήγησης και έχει πάντα τονίσει την απόδοση. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις αμερόληπτες στατιστικές για τα προγράμματα περιήγησης των w3 σχολείων, το Chrome έχει καταγράψει το 70% της αγοράς από το 2017, κυρίως επειδή είναι τόσο γνωστός για τον μινιμαλιστικό του σχεδιασμό και την ανώτερη ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων.

Ωστόσο, ο θρόνος του Chrome μπορεί να διακινδυνεύσει. Ένα πρόσφατο σύνολο δοκιμών αναφοράς από το δημοφιλές blog τεχνολογίας Ghacks αναφέρει ότι το Microsoft Edge ταιριάζει ή χτυπά το Chrome σε μερικές δοκιμές απόδοσης, ενώ οι Firefox και Opera έρχονται τελευταίοι. Οι δοκιμές περιελάμβαναν χρόνο για την εκτέλεση του Javascript και για τη φόρτωση σελίδων από το διακομιστή.

Χρήση μπαταρίας

Η χρήση της μπαταρίας είναι σημαντική για εσάς μόνο αν βλέπετε σε φορητό υπολογιστή χωρίς συνδεδεμένη πηγή ενέργειας - για παράδειγμα, ενώ περιμένετε στο αεροδρόμιο για αυτή την καθυστερημένη πτήση.

Τον Ιούνιο του 2016, η Microsoft διεξήγαγε μια μπαταρία (χωρίς λογοπαίγνιο) των δοκιμών του προγράμματος περιήγησης στο Web, μεταξύ των οποίων και η μία για τη χρήση της μπαταρίας. Φυσικά, αυτές οι δοκιμές προορίζονταν να προωθήσουν τον περιηγητή Edge. Εάν πιστεύετε ότι τα αποτελέσματα (και πολλά αξιόπιστα σημεία πώλησης όπως το PC World και οι Digital Trends τα ανέφεραν), το Edge εξέρχεται στην κορυφή, ακολουθούμενη από το Opera, το Firefox και μετά το Chrome στο κάτω μέρος. Ακριβώς για το αρχείο, η Opera διαφώνησε με τα αποτελέσματα, δηλώνοντας ότι οι μέθοδοι του τεστ δεν αποκαλύφθηκαν.

Σε ό, τι αφορά την τελική θέση του Chrome, ωστόσο, αυτό δεν ήταν έκπληξη μεταξύ των ειδικών τεχνολογίας, επειδή το Chrome είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά έντονο στο CPU. Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας απλά προβάλλοντας το Task Manager στα Windows ή το Activity Monitor σε Mac, το οποίο αναμφίβολα αποκαλύπτει το Chrome χρησιμοποιώντας τη μεγαλύτερη μνήμη RAM. Το Chrome εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα σε ενημερωμένες εκδόσεις, αλλά η χρήση των πόρων του συμβάλλει άμεσα στην ταχύτητα του προγράμματος περιήγησής του, οπότε η προσαρμογή του Chrome στους πόρους είναι μια πράξη εξισορρόπησης της εταιρείας.

Συμβουλές για μια καλύτερη εμπειρία προβολής

Επειδή όλα τα προγράμματα περιήγησης εκτελούν συνεχώς νέες εκδόσεις και ενημερώσεις, είναι αδύνατο να δείξετε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης ότι είναι "καλύτερο" - σε οποιαδήποτε στιγμή, μια νέα έκδοση θα μπορούσε να αναβαθμίσει τυχόν προηγούμενα σημεία αναφοράς. Επιπλέον, επειδή τα προγράμματα περιήγησης είναι δωρεάν, μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε από το ένα στο άλλο για διαφορετικούς σκοπούς.

Όποιο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για καλύτερη ροή: