Τι είναι οι Παρουσιάσεις Google;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το δωρεάν πρόγραμμα παρουσίασης

Οι Παρουσιάσεις Google είναι μια εφαρμογή online παρουσίασης που σας επιτρέπει να συνεργάζεστε και να μοιράζεστε εύκολα παρουσιάσεις που περιλαμβάνουν αρχεία κειμένου, φωτογραφιών, ήχου ή βίντεο.

Παρόμοια με το PowerPoint της Microsoft, οι Παρουσιάσεις Google φιλοξενούνται στο διαδίκτυο, έτσι ώστε η παρουσίαση να είναι προσβάσιμη σε οποιοδήποτε μηχάνημα με σύνδεση στο διαδίκτυο. Πραγματοποιείτε πρόσβαση στις Παρουσιάσεις Google σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Τα Βασικά στοιχεία των Παρουσιάσεων Google

Η Google έχει δημιουργήσει ένα σύνολο γραφείων και εκπαιδευτικών εφαρμογών που είναι παρόμοια με τα εργαλεία που βρίσκονται στο Microsoft Office. Οι Παρουσιάσεις Google είναι το πρόγραμμα παρουσίασης της Google που είναι παρόμοιο με το εργαλείο παρουσίασης της Microsoft, το PowerPoint. Γιατί θα θέλατε να εξετάσετε τη μετάβαση στην έκδοση της Google; Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης των εργαλείων της Google είναι ότι είναι δωρεάν. Αλλά υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι λόγοι. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των Διαφανειών Google.

Χρειάζομαι Λογαριασμό Gmail για να χρησιμοποιήσω τις Παρουσιάσεις Google;

Οι επιλογές του Gmail και του μη Gmail για τη δημιουργία ενός λογαριασμού Google.

Όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κανονικό λογαριασμό σας που δεν ανήκει στο Gmail. Ωστόσο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν Λογαριασμό Google αν δεν έχετε ήδη. Για να δημιουργήσετε ένα, μεταβείτε στη σελίδα εγγραφής στο λογαριασμό Google και ξεκινήστε. Περισσότερο "

Είναι συμβατό με το Microsoft PowerPoint;

Οι Παρουσιάσεις Google παρέχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης σε πολλές μορφές.

Ναί. Αν θέλετε να μετατρέψετε μία από τις παρουσιάσεις σας στο PowerPoint στις Παρουσιάσεις Google, απλώς χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα μεταφόρτωσης στο Google Slides. Το έγγραφό σας PowerPoint θα μετατραπεί αυτόματα σε Παρουσιάσεις Google, χωρίς καμία προσπάθεια εκ μέρους σας. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε την παρουσίαση του Google Slide ως παρουσίαση σε PowerPoint ή ακόμα και σε PDF.

Χρειάζομαι σύνδεση στο Internet;

Οι Παρουσιάσεις Google παρέχουν μια επιλογή εκτός σύνδεσης στις ρυθμίσεις.

Ναι και ΟΧΙ. Οι Παρουσιάσεις Google βασίζονται σε σύννεφο , πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε πρόσβαση στο Internet για να δημιουργήσετε το Λογαριασμό σας Google. Μόλις δημιουργήσετε το λογαριασμό σας, η Google προσφέρει μια λειτουργία που σας δίνει πρόσβαση εκτός σύνδεσης, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε στο έργο σας εκτός σύνδεσης. Αφού συνδεθείτε ξανά στο Internet, όλες οι εργασίες σας συγχρονίζονται με την ζωντανή έκδοση.

Live Collaboration

Προσθήκη διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από συνεργάτες.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Slides Google στο PowerPoint της Microsoft είναι ότι το Google Slides επιτρέπει τη συνεργασία ζωντανής ομάδας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι συμπαίκτες σας. Το κουμπί κοινής χρήσης στις Παρουσιάσεις Google θα σας δώσει τη δυνατότητα να προσκαλέσετε πολλά άτομα μέσω του λογαριασμού Google ή του λογαριασμού Gmail. Μπορείτε να ελέγξετε ποιο επίπεδο πρόσβασης έχει κάθε άτομο, όπως το αν το άτομο μπορεί να δει μόνο ή να επεξεργαστεί.

Η κοινή χρήση της παρουσίασης επιτρέπει σε όλους όσους εργάζονται στην ομάδα να δουλεύουν και να βλέπουν στην ίδια παρουσίαση ταυτόχρονα από δορυφορικά γραφεία. Όλοι μπορούν να δουν ζωντανές επεξεργασίες καθώς δημιουργούνται. Για να λειτουργήσει αυτό, όλοι πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Ιστορικό εκδόσεων

Δείτε το ιστορικό εκδόσεων στην καρτέλα Αρχείο.

Επειδή οι Παρουσιάσεις Google βασίζονται σε σύννεφα, η Google αποθηκεύει συνεχώς αυτόματα την παρουσίασή σας ενώ εργάζεστε στο διαδίκτυο. Η λειτουργία "Ιστορικό εκδόσεων" παρακολουθεί όλες τις αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της ώρας, και ποιος έκανε την επεξεργασία και τι έγινε.

Προκατασκευασμένα θέματα

Προσαρμόστε τις διαφάνειες σας με προ-ενσωματωμένα θέματα.

Ακριβώς όπως το PowerPoint, οι Παρουσιάσεις Google παρέχουν τη δυνατότητα χρήσης προ-σχεδιασμένων θεμάτων και λειτουργιών που συνδυάζονται με χρώματα και γραμματοσειρές. Οι Παρουσιάσεις Google παρέχουν επίσης κάποιες ωραίες λειτουργίες σχεδίασης, που περιλαμβάνουν τη μεγέθυνση και σμίκρυνση των διαφανειών σας και τη δυνατότητα εφαρμογής μάσκας σε εικόνες για να τροποποιήσετε τα σχήματα τους. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε ένα βίντεο στην παρουσίασή σας με ένα αρχείο .mp4 ή συνδέοντας σε ένα online βίντεο.

Ενσωματωμένη δημοσίευση στο Web

Κάντε το περιεχόμενό σας ορατό σε οποιονδήποτε, δημοσιεύοντας στον ιστό, μέσω συνδέσμου ή ενσωματωμένου κώδικα.

Η παρουσίαση του Google Slides σας μπορεί επίσης να δημοσιευτεί σε μια ιστοσελίδα μέσω ενός συνδέσμου ή με ενσωματωμένο κώδικα. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την πρόσβαση σε ποιος μπορεί πραγματικά να δει την παρουσίαση μέσω των δικαιωμάτων. Αυτά είναι ζωντανά έγγραφα, οπότε κάθε φορά που κάνετε μια αλλαγή στο έγγραφο Παρουσιάσεις, οι αλλαγές θα εμφανιστούν και στη δημοσιευμένη έκδοση.

PC ή Mac;

Και τα δυο. Επειδή οι Παρουσιάσεις Google βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης, η πλατφόρμα από την οποία εργάζεστε δεν έχει καμία σημασία.

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να εργάζεστε στο πρόγραμμα Google Slides στο σπίτι σας στον υπολογιστή σας και να παραλάβετε από πού έχετε μείνει πίσω στο γραφείο στο Mac σας. Οι Παρουσιάσεις Google διαθέτουν επίσης μια εφαρμογή Android και iOS , ώστε να μπορείτε να εργαστείτε στην παρουσίασή σας σε tablet ή smartphone.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλοι οι συνεργάτες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν υπολογιστή ή Mac.

Εύκολα ζωντανές παρουσιάσεις

Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε την παρουσίασή σας, δεν περιορίζεστε στον υπολογιστή. Οι Παρουσιάσεις Google μπορούν επίσης να παρουσιαστούν σε μια τηλεόραση έτοιμη με Internet με το Chromecast ή την Apple TV.

Η κατώτατη γραμμή

Τώρα που εξετάσαμε τα βασικά στοιχεία των Slides Google, είναι ξεκάθαρο ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σε αυτό το εργαλείο παρουσίασης είναι η ικανότητα χειρισμού ζωντανής συνεργασίας. Η ζωντανή συνεργασία θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου και να κάνει μια δραματική διαφορά στην παραγωγικότητα του επόμενου έργου σας.