Λήψη αλληλογραφίας iCloud που εργάζεται στον Mac σας

Χρησιμοποιήστε το Apple Mail για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας iCloud Mail

Το iCloud, η λύση της Apple για αποθήκευση και συγχρονισμό σε σύννεφο, περιλαμβάνει έναν δωρεάν ηλεκτρονικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή Mac, Windows ή iOS μέσω του ιστότοπου iCloud.

Φωτίστε το iCloud

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τις υπηρεσίες iCloud . Μπορείτε να βρείτε πλήρεις οδηγίες για τη ρύθμιση του iCloud στη διεύθυνση: Ρύθμιση λογαριασμού iCloud στο Mac σας

Ενεργοποίηση της υπηρεσίας iCloud Mail (OS X Mavericks και αργότερα)

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις Συστήματος επιλέγοντας το στοιχείο Προτιμήσεις Συστήματος από το μενού της Apple ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προτιμήσεις Συστήματος στο Dock.
  1. Στη λίστα με τα παράθυρα προτιμήσεων που ανοίγει, επιλέξτε iCloud.
  2. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει ακόμα τον λογαριασμό σας στο iCloud, το παράθυρο προτιμήσεων iCloud θα σας ζητήσει το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας.
  3. Καταχωρίστε τις πληροφορίες και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση.
  4. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας iCloud με τις ακόλουθες υπηρεσίες:
    • Χρησιμοποιήστε το iCloud για αλληλογραφία, επαφές, ημερολόγια, υπενθυμίσεις, σημειώσεις και σαφάρι.
    • Χρησιμοποιήστε το στοιχείο Εύρεση του Mac μου.
  5. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα σε ένα ή και στα δύο σύνολα διαθέσιμων υπηρεσιών. Για αυτόν τον οδηγό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τουλάχιστον την επιλογή Χρήση iCloud για αλληλογραφία, Επαφές, Ημερολόγια, Υπενθυμίσεις, Σημειώσεις και Σαφάρι.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  7. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης iCloud για να ρυθμίσετε το iCloud Keychain. Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία iCloud Keychain, αλλά χρειάζεται περισσότερη προσοχή από τον χρήστη απλώς απλά συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα. Σας συνιστώ να ελέγξετε τον Οδηγό Χρήσης του iCloud Keychain για περισσότερες πληροφορίες και απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί Ακύρωση αυτή τη στιγμή.
  1. Το παράθυρο προτιμήσεων iCloud θα εμφανίσει τώρα την κατάσταση λογαριασμού σας iCloud, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπηρεσιών iCloud στις οποίες είστε συνδεδεμένοι. Θα πρέπει να δείτε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο ελέγχου Ταχυδρομείο, καθώς και αρκετά περισσότερα.
  2. Τώρα έχετε ρυθμίσει τις βασικές σας υπηρεσίες iCloud, καθώς και τον λογαριασμό σας iCloud Mail στην εφαρμογή Apple Mail.

Μπορείτε να επαληθεύσετε ότι ο λογαριασμός Apple Mail δημιουργήθηκε για εσάς εκκινώντας το Apple Mail και στη συνέχεια επιλέγοντας Προτιμήσεις από το μενού Αλληλογραφία. Με τις Προτιμήσεις αλληλογραφίας ανοιχτές, κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί. Θα δείτε τις λεπτομέρειες του λογαριασμού σας iCloud Mail.

Αυτό είναι; είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία iCloud Mail με την εφαρμογή Apple Mail.

Ενεργοποίηση της υπηρεσίας iCloud Mail (OS X Mountain Lion and Earlier)

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Το iCloud Mail αποτελεί μέρος της υπηρεσίας Mail & Notes του iCloud. Για να ενεργοποιήσετε το iCloud Mail, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο Mail & Notes.
  3. Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το iCloud Mail & Notes, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας επιτρέπεται ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά αναγνωριστικό της Apple. Όλοι οι λογαριασμοί email iCloud τελειώνουν σε @me ή @ icloud.com. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε το λογαριασμό e-mail iCloud.
  4. Μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να πραγματοποιήσετε έξοδο από το παράθυρο προτιμήσεων iCloud. Μην χρησιμοποιείτε το κουμπί Αποσύνδεση για έξοδο. απλά κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση όλων που βρίσκεται κοντά στο επάνω αριστερό τμήμα του παραθύρου προτιμήσεων iCloud για να εμφανίσετε όλες τις διαθέσιμες προτιμήσεις συστήματος.

Προσθέστε τον λογαριασμό σας iCloud Mail στην εφαρμογή Apple Mail

  1. Κλείστε το Apple Mail, αν είναι ανοιχτό.
  1. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος", κάντε κλικ στο εικονίδιο "Αλληλογραφία", "Επαφές και ημερολόγια", που βρίσκεται κάτω από την ενότητα Internet & Wireless.
  2. Το παράθυρο Προτιμήσεις αλληλογραφίας, επαφών και ημερολογίου εμφανίζει την τρέχουσα λίστα αλληλογραφίας, συνομιλίας και άλλων λογαριασμών που χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή σας Mac. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της λίστας και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη λογαριασμού ή κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) στην κάτω αριστερή γωνία.
  3. Εμφανίζεται μια λίστα με τους τύπους λογαριασμού. Κάντε κλικ στο στοιχείο iCloud.
  4. Προμηθεύστε το αναγνωριστικό και τον κωδικό πρόσβασης της Apple που χρησιμοποιήσατε νωρίτερα για να ρυθμίσετε το iCloud.
  5. Ο λογαριασμός iCloud θα προστεθεί στο αριστερό παράθυρο των λογαριασμών που είναι ενεργά στον υπολογιστή σας Mac.
  1. Κάντε κλικ στο λογαριασμό iCloud στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και βεβαιωθείτε ότι το Mail & Notes έχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα του.
  2. Κλείστε τις Προτιμήσεις συστήματος.
  3. Εκκινήστε το Apple Mail.
  4. Θα πρέπει τώρα να έχετε καταχωρίσει ένα λογαριασμό iCloud στα Εισερχόμενα του Mail. Ενδέχεται να χρειαστεί να κάνετε κλικ στο τρίγωνο αποκάλυψης εισερχομένων για να επεκτείνετε τη λίστα λογαριασμών Εισερχόμενα.

Πρόσβαση στο iCloud Mail από το Web

  1. Μπορείτε να δοκιμάσετε το λογαριασμό iCloud Mail, για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα αλληλογραφίας iCloud , δείχνοντας το πρόγραμμα περιήγησης στο:
  2. http://www.icloud.com
  3. Εισαγάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασης.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Mail.
  5. Στείλτε ένα μήνυμα δοκιμής σε έναν από τους άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  6. Περιμένετε λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, ελέγξτε το Apple Mail για να δείτε αν το μήνυμα εξέτασης ήρθε. Αν το έκαναν, καταργήστε την απάντηση και, στη συνέχεια, ελέγξτε τα αποτελέσματα στο σύστημα αλληλογραφίας iCloud.

Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή Apple Mail για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail iCloud.