Πώς μπορώ να μειώσω το μέγεθος φωτογραφίας για χρήση στο διαδίκτυο;

Μειώστε το μέγεθος της εικόνας, ώστε οι φωτογραφίες να φορτώνονται γρηγορότερα στις ιστοσελίδες

Οι εικόνες που είναι υπερβολικά μεγάλες δεν θα φορτωθούν γρήγορα σε ιστοσελίδες και οι χρήστες είναι πιθανότερο να εγκαταλείψουν τις σελίδες σας αν οι εικόνες δεν φορτωθούν. Αλλά πώς μπορείτε να κάνετε μια εικόνα μικρότερη χωρίς να χάσετε λεπτομέρειες; Αυτό το άρθρο σας περιγράφει τη διαδικασία.

Πώς να μειώσετε το μέγεθος της εικόνας

Προτού αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας σας για τον ιστό, πρέπει να τραβήξετε την εικόνα για να αφαιρέσετε τυχόν μη απαραίτητα τμήματα της εικόνας. Μετά την περικοπή, μπορείτε να αλλάξετε τις συνολικές διαστάσεις των εικονοστοιχείων για να πάτε ακόμη μικρότερες.

Όλα τα λογισμικά επεξεργασίας φωτογραφιών θα έχουν εντολή για την αλλαγή των διαστάσεων εικονοστοιχείων μιας εικόνας. Αναζητήστε μια εντολή που ονομάζεται Μέγεθος εικόνας , Αλλαγή μεγέθους ή Επανάληψη δείγματος . Όταν χρησιμοποιείτε μία από αυτές τις εντολές, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου για την εισαγωγή των ακριβών εικονοστοιχείων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Άλλες επιλογές που μπορείτε να βρείτε στο παράθυρο διαλόγου είναι:

Η μορφή αρχείου είναι το κλειδί

Οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι συνήθως σε μορφή .jpg ή .png . Η μορφή .png είναι λίγο ακριβέστερη από τη μορφή .jpg, αλλά τα αρχεία .png τείνουν επίσης να έχουν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου. Αν η εικόνα περιέχει διαφάνεια, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μορφή .png και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Διαφάνεια .

Οι εικόνες JPG θεωρούνται ως απώλειες. Η χαλαρή εξήγηση είναι ότι είναι τόσο μικρές, επειδή περιοχές συνεχόμενου χρώματος ομαδοποιούνται σε μια ενιαία περιοχή μειώνοντας την ανάγκη να θυμηθεί το χρώμα κάθε εικονοστοιχείου στην εικόνα. Το μέγεθος της συμπίεσης καθορίζεται με τη χρήση ενός ποιοτικού ρυθμιστικού στο Photoshop. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 0 και 12, που σημαίνει ότι όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο μικρότερο είναι το μέγεθος του αρχείου και οι περισσότερες πληροφορίες που χάνονται. Μια τιμή 8 ή 9 είναι κοινή για εικόνες προοριζόμενες για τον ιστό.

Εάν είστε χρήστης Sketch 3, μπορείτε να ρυθμίσετε την Ποιότητα όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή στο πεδίο Ιδιότητες . Θα εμφανιστεί ένα ποιοτικό ρυθμιστικό που κυμαίνεται από 0 έως 100%. Μια κοινή τιμή ποιότητας είναι 80%.

Κατά την επιλογή του επιπέδου συμπίεσης, διατηρήστε την ποιότητα στο μεσαίο έως υψηλό εύρος για να αποφύγετε τα συμπτώματα συμπίεσης.

Ποτέ μην αναπαράγετε ξανά εικόνα jpg. Εάν έχετε λάβει μια ήδη συμπιεσμένη εικόνα jpg, ορίστε την ποιότητα σε 12 στο Photoshop ή στο 100% στο Sketch 3.

Εάν η εικόνα είναι μικρή ή περιέχει συμπαγή χρώματα, σκεφτείτε τη χρήση μιας εικόνας GIF. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για λογότυπα μονού χρώματος ή γραφικά που δεν περιέχουν αποχρώσεις του χρώματος. το πλεονέκτημα εδώ είναι η δυνατότητα να μειωθεί ο αριθμός των χρωμάτων στην παλέτα χρωμάτων που έχει μεγάλη επίδραση στο μέγεθος του αρχείου.

Μην αλλάξετε ποτέ το μέγεθος και να αντικαταστήσετε το αρχικό σας αρχείο!


Μετά την ταξινόμηση του μεγέθους της εικόνας, φροντίστε να κάνετε μια αποθήκευση ως έτσι ώστε να μην αντικαταστήσετε το αρχικό αρχείο υψηλής ανάλυσης. εδώ είναι μερικές συμβουλές:

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά αν έχετε πολλές φωτογραφίες για να μοιραστείτε, αλλά ευτυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού λογισμικού έχει καταστήσει εύκολο το μέγεθος και τη συμπίεση μιας παρτίδας φωτογραφιών πολύ γρήγορα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης εικόνων και κάποιου λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών έχει μια εντολή "email photos" που θα αλλάξει το μέγεθος και θα συμπιέσει τις εικόνες για εσάς. Ορισμένο λογισμικό μπορεί ακόμη και να αλλάξει το μέγεθος, να συμπιέσει και να δημιουργήσει ολοκληρωμένες φωτογραφικές γκαλερί για την ανάρτηση στον Ιστό. Και υπάρχουν και εξειδικευμένα εργαλεία για τα δύο αυτά καθήκοντα - πολλά από αυτά είναι το ελεύθερο λογισμικό.

Αλλαγή μεγέθους παρτίδων

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν αλλάζετε μέγεθος σε εικόνες σε παρτίδες: