Κάντε το βίντεό σας καλύτερο, χωρίς να σπάσετε την τράπεζα!

Το βίντεο δεν χρειάζεται να κοστίσει μια περιουσία για να κάνει. Ας βρούμε περιθώρια βελτίωσης.

Η λήψη βίντεο είναι διασκεδαστική και ανταμείβοντας και η ολοκλήρωση μικρών έργων μπορεί να είναι μια πραγματική χαρά. Ιστορικά, αυτό δεν ήταν το φθηνότερο χόμπι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξακολουθεί να μην είναι, αλλά υπάρχουν κάποιες καλές επιλογές αυτές τις μέρες για να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό ψάχνοντας - και να ακούσετε - βίντεο χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν εξετάζοντας τα στοιχεία που συνδυάζονται για να καταστεί ένα βίντεο παρακολουθητικό. Για να ξεκινήσετε, τα γραφικά πρέπει να είναι υπέροχα! Αυτό σημαίνει μια φωτεινή, καθαρή, σταθερή εικόνα. Ο ήχος πρέπει επίσης να είναι καλός. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα ισχυρό, καθαρό ηχητικό σήμα.

Αρα αυτο ειναι. Τα καλά βίντεο χρειάζονται καλό ήχο και βίντεο. Ακούγεται αρκετά απλό, σωστά; Κάθε φωτογραφική μηχανή στον πλανήτη μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι διαθέτει εξαιρετικό βίντεο, και πολλοί από αυτούς διαθέτουν επίσης εξαιρετικό ήχο.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι πολλές κάμερες δεν μπορούν να επιτύχουν την υπόσχεση του εξαιρετικού ήχου και βίντεο απ 'ευθείας από το κουτί. Μπορείτε να αγοράσετε ένα Panasonic GH4 ή ένα Canon 5D Mark IV και να τραβήξετε κακό βίντεο. Heck, μπορείτε να αγοράσετε ένα RED WEAPON 8K και Zeiss Master Primes και να πυροβολήσετε ακόμα κακό βίντεο. Είναι ακριβώς όπως το καλύτερο πιστόλι καρφιών του κόσμου που κτίζει ένα κακόφημο σπίτι. Τα εργαλεία του εμπορίου είναι ακριβώς αυτά: τα εργαλεία.

Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη παραγωγή βίντεο είναι ένας συνδυασμός χούφτας στοιχείων για να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τον διαθέσιμο εξοπλισμό.

Πού λοιπόν βρίσκουμε βελτιώσεις;

Ας ξεκινήσουμε με οπτικά. Η απόκτηση μιας εξαιρετικής εικόνας αρχίζει με την κάμερα και λειτουργεί με τρόπο τέτοιο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν κάνετε αγορές για φωτογραφικές μηχανές ή εξετάζοντας τα υπάρχοντα σας είναι να αναζητήσετε έναν αισθητό αισθητήρα εικόνας. Αν χρησιμοποιείτε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR ή κάμερα χωρίς κάτοπτρο, όχι μόνο θα πρέπει η φωτογραφική μηχανή σας να έχει υψηλό αριθμό pixel, αλλά το μέγεθος του ίδιου του αισθητήρα κάνει μεγάλη διαφορά. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αισθητήρας, τόσο μεγαλύτερα είναι τα εικονοστοιχεία. Με τις βιντεοκάμερες θα δείτε όρους όπως ο Super 35, ο αισθητήρας CMOS 1/3 ", το Micro 4/3 ή το APS-C 3 τσιπ. Κάνετε μια μικρή έρευνα σχετικά με το μέγεθος του αισθητήρα που θα σας δώσει το μεγαλύτερο κτύπημα για το buck σας. Αυτές τις μέρες, ωστόσο, η τεχνολογία της κάμερας είναι τόσο καλή που είναι δύσκολο να πάμε πάρα πολύ λάθος. Απλά επιλέξτε τον μεγαλύτερο αισθητήρα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Εκτός από τους αισθητήρες, ορισμένες κάμερες έρχονται με ειδικά χαρακτηριστικά που θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία της λήψης σας και θα σας εξοικονομήσουν χρήματα αλλού. Εάν χρησιμοποιείτε μια βιντεοκάμερα μεγάλου μεγέθους pro με οπτική σταθεροποίηση εικόνας, ίσως μπορέσετε να ξεφύγετε από τη λήψη βίντεο χειρός με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ελέγξτε τα φύλλα προδιαγραφών κατά την αγορά φωτογραφικών μηχανών και, στη συνέχεια, ζητήστε να δοκιμάσετε αυτά που σας περιπλανώνουν την περιέργεια.

Ετοιμάζοντας από την κάμερα, φτάνουμε στους φακούς. Πολλές βιντεοκάμερες θα έχουν σταθερούς φακούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους. Αναζητήστε πράγματα όπως το πόσο καιρό το οπτικό ζουμ για το συγκεκριμένο μοντέλο κάμερας. Το ψηφιακό ζουμ είναι ωραίο (σκεφτείτε να κάνετε μεγέθυνση σε μια φωτογραφία ακόμα - η εικόνα παίρνει μόλις χαμηλότερη ανάλυση όσο πιο κοντά παίρνετε), αλλά το οπτικό ζουμ είναι μια πραγματική προσαρμογή φακού για να επιτρέψει στην κάμερα να πλησιάσει ένα θέμα. Πηγαίνετε για τη μακρύτερη βολή μπορείτε να βρείτε!

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στον αριθμό σχετικού διαφράγματος στο φακό. Θα εκπροσωπείται είτε από έναν σταθερό αριθμό f-stop στην περίπτωση ενός πρωτεύοντος φακού είτε από την τιμή που αντιστοιχεί σε σταθερή έκθεση, όπως το f2.8, ή θα δείχνει ένα εύρος που αλλάζει ανάλογα με το βαθμό στον οποίο ο φακός έχει σμικρυνθεί, όπως f3.5-5.6. Υπάρχει μια μακρά, τελικά πολύτιμη εξήγηση αυτών των αριθμών και γιατί θα θελήσετε να τα γνωρίσετε, αλλά η σύντομη έκδοση είναι αυτή: όσο χαμηλότερο είναι ο αριθμός, το μεγαλύτερο διάφραγμα του φακού. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται περισσότερος φωτισμός μέσω του φακού και τελικά στον αισθητήρα. Αυτό σημαίνει μια σειρά πλεονεκτημάτων, αλλά πρωτίστως, ο φακός μπορεί να αποδώσει καλύτερα στο χαμηλότερο φως. Επιτρέπει επίσης πολύ μεγαλύτερο βάθος πεδίου (αντικείμενο στο επίκεντρο, φόντο χωρίς εστίαση), αλλά αυτό είναι ένα άλλο άρθρο.

Τι άλλο είναι σημαντικό κατά την αγορά για φακούς; Εάν πρόκειται για φανταχτερούς φακούς και αναρωτιέστε γιατί παρόμοιοι φακοί κοστίζουν πολύ διαφορετικά ποσά, υπάρχουν διάφοροι λόγοι (υλικά, κατασκευή κλπ.), Αλλά ένας βασικός λόγος είναι ο αριθμός των λεπίδων διαφράγματος που υπάρχουν μέσα στο φακό . Όσο περισσότερες λεπίδες κινούνται μέσα και έξω από το συγχρονισμό ανάλογα με την επιλογή του ανοίγματος, εμφανίζεται το στρογγυλό υπόστρωμα φωτός εστίασης - ή bokeh -. Οι φθηνότεροι φακοί, όπως το σχεδόν πανταχού παρόν (και εξαιρετικά ικανό) της Canon 100 mm 50mm f1.8, έχουν πέντε λεπίδες με ανοίγματα, όπου φακοί υψηλής ακρίβειας όπως τα 100mm f2.8 έχουν εννέα λεπίδες. Περισσότερες λεπίδες, πιο σέξι bokeh.

Εντάξει, έχουμε επιλέξει κάμερες και φακούς. Λοιπόν τι ακολουθεί? Τι συμβαίνει με τα φώτα;

Όταν μιλήσαμε για φακούς και αισθητήρες, το επαναλαμβανόμενο θέμα ήταν ελαφρύ. Το φως είναι καλό. Έχοντας άφθονο φως είναι μεγάλη. Η λήψη φωτογραφιών με την κατάλληλη ποσότητα φωτός μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε τις φωτογραφικές μηχανές μας, να καλέσουμε σε τέλεια φωτογραφία και να αποτυπώσουμε χωρίς φόβο ψηφιακού θορύβου από έλλειψη φωτός και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν χωρίς κατάλληλο περιβάλλον φωτισμού.

Η πρώτη επιλογή είναι η αγορά φώτων. Υπάρχουν πολλές επιλογές για φώτα για αγορά. Τα βολφράμια, αλογόνου, λαμπτήρες φθορισμού, LED, φωτιστικά σπιτιού, ισχυροί λαμπτήρες εργασίας, φώτα iPhone, κάμερες, τρισδιάστατοι, τοποθετημένοι σε φωτιστικό, C-stand και σφιγκτήρας ... ο κατάλογος συνεχίζεται και μπορεί να μπερδευτεί γρήγορα. Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι με μερικές ανέξοδες ένα τετράγωνο τετράγωνο LED πάνελ. Αυτά έχουν πέσει στην τιμή για χρόνια, και τώρα εισέρχονται στο εύρος τιμών των $ 300. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πίνακες θα έχουν ελέγχους για την αλλαγή της θερμοκρασίας χρώματος, την αλλαγή της φωτεινότητας και μερικές θα έχουν επιλογές για την τοποθέτηση μιας μπαταρίας για ασύρματη τροφοδοσία.

Εάν αγοράσετε φωτισμό δεν είναι επιλογή, σκεφτείτε την ώρα της ημέρας που πρόκειται να γυρίσετε. Η πρώτη ώρα μετά την αυγή και πριν το ηλιοβασίλεμα ονομάζεται "Μαγική ώρα", ή "Χρυσή ώρα". Αυτό συμβαίνει όταν τα θαύματα της Μητέρας Φύσης συνυπάρχουν και μας παρέχουν απολύτως ένδοξο φυσικό φως. Το φως του ουρανού είναι πιο κόκκινο, πιο ζεστό και λιγότερο σκληρό, ο ήλιος δεν μπερδεύει απευθείας στο Zacuto EVF μας, και οι κάμερες σβήνουν απόλυτα εκείνο το περιβάλλον. Δεν φώτα; Κανένα πρόβλημα. Απλά σηκωθείτε νωρίς για να πυροβολήσετε ή περιμένετε μέχρι λίγο μετά το δείπνο για να βγείτε εκεί.

Πρέπει να είμαστε σχεδόν εκεί, έτσι; Έχουμε μια κάμερα, ένα φακό και ένα φως. Τι κάνεις περισσότερο από εμάς;!;!

Σταθερά πλάνα. Αυτό είναι ό, τι. Έχουμε δει όλοι τρεμάμενο φωτογραφικό υλικό. Το Heck, Το Πρόγραμμα Μάγισσας Μπλερ έκανε μια περιπέτεια από τρομερό υλικό. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς, βλέποντας τρεμάμενο υλικό δεν είναι ευχάριστο. Κάποιοι από εμάς - και αυτό είναι πιο διαδεδομένο σε 360 footage - ακόμη και να πάρει ναυτία βλέποντας τρεμάμενο υλικό. Ο εγκέφαλός μας ξέρει ότι δεν κινούμαστε και το πλάνο είναι πραγματικά, οπότε θα αρρωστήσουμε.

Ας πάρουμε σταθερό. Η προφανής πρώτη επιλογή για σταθερότητα είναι ένα τρίποδο. Διατίθεται παντού με τιμές που κυμαίνονται από σχεδόν τίποτα έως πάνω από $ 18K για ένα φορτωμένο μοντέλο OConnor ή Cartoni. Η ομορφιά του τρίποδου είναι ότι είναι εύκολη, προσιτή και πραγματικά λειτουργεί καλά. Τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε είναι η ποιότητα της κατασκευής, η ρευστότητα του κεφαλιού (κάντε μερικές δοκιμαστικές σκεύη και γέρνουν πριν γλιστρήσετε) και το κόστος. Μην αγοράζετε το φθηνότερο πράγμα που βρίσκετε - αγοράστε το καλύτερο μοντέλο αίσθησης στο εύρος τιμών.

Εκτός από τα τρίποδα υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές σταθερότητας για βίντεο. Η Manfrotto κάνει μια συσκευή σε σχήμα τιμονιού που ονομάζεται Fig Fig, η οποία ήταν αρκετά αξιοπρεπής για τη μαγνητοσκόπηση του όγκου των 8MM. Υπάρχουν επίσης χειροκίνητοι σταθεροποιητές που θα εξισορροπήσουν την κάμερα και θα κάνουν την κίνηση ομαλή με την πρόσδεση ενός αντίβαρου σε έναν πόλο κάτω από τη βάση της κάμερας.

Εάν η σχετική κινητικότητα αποτελεί παράγοντα, ελέγξτε τα μονοπώλια. Τα ελαφριά και οικονομικά προσιτά μονοπτάλια μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο σκοπούς - λειτουργούν ως στάση για τη φωτογραφική σας μηχανή και, όταν οι πυθμένες τους είναι από το έδαφος, χρησιμεύουν ως ένα γρήγορο και εύκολο σταθεροποιητικό βάρος για την κάμερά σας.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ για το βίντεο υψηλής εμφάνισης είναι το λογισμικό. Χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες διόρθωσης χρωμάτων και τα εφέ του ωραίου κομματιού επεξεργασίας ή του λογισμικού γραφικών κίνησης μπορεί να γίνει καλό βίντεο. Ξεκινώντας με μια εξαιρετική εικόνα είναι το κλειδί, αλλά φέρνετε τα footage σας σε κάτι σαν το Adobe Premiere ή το HitFilm 4 Pro (ή η εξαιρετική και ελεύθερη έκφρασή τους) και θα μπορείτε να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες μαζί χωρίς προβλήματα, να χρησιμοποιείτε μεταβάσεις για σκηνές, και να βαθμολογήσετε την παραγωγή σας και να την εκτυπώσετε σε μια ποικιλία μορφών για δική σας χρήση ή να μοιραστείτε σε κοινωνικά μέσα και σε δικτυακούς τόπους βίντεο όπως το YouTube.

Τα πακέτα οπτικών εφέ, όπως το Adobe After Effects ή το Apple Motion, είναι εξαιρετικά εργαλεία για τη δημιουργία οπτικών και ειδικών εφέ σε βίντεο, αν και αυτό είναι πολύ προηγμένο ακόμα, ελέγξτε τη συλλογή εφέ στυλ του Rampant Design Tools. Ο τραγουδιστής του βραβείου Emmy, που κέρδισε τρεις φορές, βραβεύτηκε με βραβείο Emmy και τον είχε δημιουργήσει προπαρασκευασμένα οπτικά εφέ. Πυρκαγιά, χιόνι, σκόνη, μεταβάσεις, ματ, κ.λπ., και να τα ρυθμίσετε έτσι ώστε να μπορούν να μεταφερθούν απευθείας πάνω από τα footage σας για να προσθέσετε ένα αποτέλεσμα. Δημιούργησαν τα ακόμη και με ένα άλφα (διαφανές) κανάλι, οπότε αν προσθέσετε ένα εφέ στο κλιπ σας και αλλάξετε τη λειτουργία μίξης ή μεταφοράς του clip στο Premiere, τα αποτελέσματά τους θα έχουν διαφανές φόντο και θα συνδυαστούν με τα κλιπ σας. Φοβερός!

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι ηχητικό. Ενώ οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές έχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα ή στην περίπτωση κάποιων φωτογραφικών μηχανών, μπορεί να υπάρχει ένα εξωτερικό μικρόφωνο, αλλά μην τοποθετείτε πάρα πολύ από αυτά τα μικρόφωνα. Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι πολύ υψηλής ποιότητας και είναι για καλό λόγο. Οι περισσότεροι από εμάς πρόκειται να θέλουν να αγοράσουν μικρόφωνα που καλύπτουν μια ανάγκη στα βίντεό μας. Αν πρόκειται να κάνετε βίντεο συνέντευξης, κοιτάξτε τα μικρόφωνα lavaliere (ή πέτου). Αν θέλετε να τραβήξετε διάλογο, ελέγξτε τις ρυθμίσεις του κατόπτρου και του μικροφώνου.

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για την λήψη ήχου και δεν χρειάζεται να τροφοδοτούν όλες απευθείας στην κάμερά σας. Οι εξωτερικές συσκευές μπορούν να αποτυπώσουν όμορφο ήχο, ο οποίος μπορεί να συγχρονιστεί με το βίντεό σας μόλις επιστρέψετε στο Premiere ή στο HitFilm.

Αν αυτό φαίνεται σαν πόνος, γιατί να μην ελέγξετε τη λύση all-in-one - η τελευταία συσκευή ήχου του Zoom είναι στην πραγματικότητα και μια μικρή φωτογραφική μηχανή. Το Zoom Q8 είναι μια κάμερα καλύτερο από την κάμερα HD με ενσωματωμένη μία από τις καταπληκτικές συσκευές λήψης ήχου του Zoom. Ένα μικρόφωνο XY βρίσκεται στην κορυφή της μικρής μονάδας παραγωγής ενέργειας και σας επιτρέπει να αποτυπώσετε ήχο WAV χωρίς απώλειες ή ήχο AAC με απώλειες.

Συνολικά, υπάρχουν πολλές επιλογές για την παραγωγή βίντεο. Εάν αυτές οι επιλογές δεν σας κόβουν για σας, ελέγξτε τα φίλτρα φακών και τα κομμάτια και τις κούκλες και τους γερανούς ... δουλεύουμε και παίζουμε σε ένα χώρο διασκέδασης, οπότε μην περιορίζεστε από τίποτα άλλο από τη δική σας φαντασία. Εάν το ονειρεύεστε, μπορείτε πιθανότατα να το κάνετε. Εάν δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, να το χτίσετε.

Καλή τύχη και χαρούμενος πυροβολισμός!