Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ετικετών πίνακα TH και TD;

Πίνακες έχουν πάρει από καιρό μια κακή ραπ στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Πριν από πολλά χρόνια, χρησιμοποιήθηκαν πίνακες HTML για τη διάταξη, κάτι που προφανώς δεν ήταν αυτό που προορίζονταν. Καθώς το CSS αυξήθηκε στη δημοφιλή χρήση για τη διάταξη ιστοσελίδων, η ιδέα ότι "οι πίνακες είναι κακοί" έμειναν παγιδευμένοι. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι παρεξηγήθηκαν αυτό που σημαίνει ότι οι πίνακες HTML είναι όλες κακές, όλη την ώρα. Αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πίνακες HTML είναι κακοί όταν χρησιμοποιούνταν για κάτι διαφορετικό από τον πραγματικό σκοπό τους, δηλαδή την εμφάνιση δεδομένων πίνακα (υπολογιστικά φύλλα, ημερολόγια κ.λπ.). Αν χτίζετε έναν ιστότοπο και έχετε μια σελίδα με αυτό το είδος πινακοποιημένων δεδομένων, δεν πρέπει να διστάσετε να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα HTML στη σελίδα σας.

Αν ξεκινήσατε να δημιουργείτε τοποθεσίες τα έτη από την στιγμή που οι πίνακες HTML για το layout έπεσαν εκτός εύρους, ίσως να μην είσαστε εξοικειωμένοι με τα στοιχεία που απαρτίζουν τους πίνακες HTML. Μια ερώτηση που πολλοί έχουν όταν ξεκινήσουν να κοιτάζουν τον πίνακα είναι:

"Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ετικετών και ετικετών HTML;

Τι είναι η ετικέτα;

Η ετικέτα ή η ετικέτα "δεδομένα πίνακα" δημιουργεί κελιά πίνακα μέσα σε μια σειρά πίνακα σε έναν πίνακα HTML. Αυτή είναι η ετικέτα HTML που περιέχει οποιοδήποτε κείμενο και εικόνες. Βασικά, αυτό είναι οι ετικέτες workhouse του πίνακα σας. Οι ετικέτες θα περιέχουν το περιεχόμενο του πίνακα HTML.

Τι είναι η ετικέτα

Η ετικέτα ή η "κεφαλίδα του πίνακα" είναι παρόμοια με την με πολλούς τρόπους. Μπορεί να περιέχει το ίδιο είδος πληροφοριών (αν και δεν θα βάζετε μια εικόνα σε ), αλλά ορίζει το συγκεκριμένο κελί ως κεφαλίδα πίνακα.

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης Web αλλάζουν το βάρος της γραμματοσειράς σε έντονα και κεντράρισμα του περιεχομένου σε ένα κελί. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στυλ CSS για να κάνετε αυτές τις κεφαλίδες πινάκων, καθώς και τα περιεχόμενα των ετικετών σας, να φαίνονται με οποιονδήποτε τρόπο που θα θέλατε να φαίνονται στην παραγόμενη ιστοσελίδα.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε & lt; th & gt; Μάλλον απ 'ότι;

Η ετικέτα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν θέλετε να ορίσετε το περιεχόμενο στο κελί ως κεφαλίδα για αυτήν τη στήλη ή γραμμή. Τα κελιά κεφαλίδων του πίνακα βρίσκονται συνήθως στην κορυφή του πίνακα ή κατά μήκος της πλευράς - βασικά, οι επικεφαλίδες στην κορυφή των στηλών ή οι επικεφαλίδες στα αριστερά ή στην αρχή μιας σειράς. Αυτές οι κεφαλίδες χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν ποιο είναι το περιεχόμενο κάτω ή δίπλα τους, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο τον έλεγχο και την επεξεργασία του πίνακα και του περιεχομένου του.

Μην χρησιμοποιείτε το για το στυλ των κελιών σας. Επειδή τα προγράμματα περιήγησης έχουν την τάση να εμφανίζουν διαφορετικά τα κελιά κεφαλίδων του πίνακα, ορισμένοι τεμπέληδες σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορεί να προσπαθήσουν να επωφεληθούν από αυτό και να χρησιμοποιήσουν την ετικέτα όταν θέλουν το περιεχόμενο να είναι τολμηρό και κεντρικό. Αυτό είναι κακό για διάφορους λόγους:

  1. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, θα εμφανίζει πάντα το περιεχόμενο με αυτόν τον τρόπο. Τα μελλοντικά προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να αλλάξουν το χρώμα από προεπιλογή ή να μην κάνουν καθόλου οπτικές αλλαγές στο περιεχόμενο. Δεν πρέπει ποτέ να βασίζεστε αποκλειστικά σε προεπιλεγμένα στυλ προγραμμάτων περιήγησης και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ένα στοιχείο HTML λόγω του τρόπου εμφάνισης του από προεπιλογή
  2. Είναι σημασιολογικά λανθασμένο. Οι πράκτορες χρηστών που διαβάζουν το κείμενο μπορούν να προσθέσουν ακουστική μορφοποίηση, όπως "επικεφαλίδα σειράς: το κείμενό σας", για να υποδείξει ότι βρίσκεται σε ένα κελί. Επιπλέον, κάποιες εφαρμογές Web εκτυπώνουν τις κεφαλίδες του τραπεζιού στην κορυφή κάθε σελίδας, πράγμα που θα είχε ως αποτέλεσμα προβλήματα εάν το κελί δεν είναι στην πραγματικότητα μια κεφαλίδα αλλά χρησιμοποιείται αντί για λόγους κομψότητας. Η κατώτατη γραμμή, χρησιμοποιώντας ετικέτες με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα προσβασιμότητας σε πολλούς χρήστες, ειδικά σε εκείνους που χρησιμοποιούν βοηθητικές συσκευές για πρόσβαση στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας.
  3. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το CSS για να καθορίσετε τον τρόπο εμφάνισης των κελιών. Ο διαχωρισμός του στυλ (CSS) και της δομής (HTML) υπήρξε μια καλή πρακτική στον σχεδιασμό ιστοσελίδων για πολλά χρόνια. Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιήστε ένα επειδή το περιεχόμενο αυτού του κελιού είναι μια κεφαλίδα, όχι επειδή σας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησης είναι πιθανό να προβάλει αυτό το περιεχόμενο από προεπιλογή.