Κάντε ρετρό ακτίνες Sun στο Photoshop

01 από 14

Κάντε ρετρό ακτίνες Sun στο Photoshop

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Σε αυτό το σεμινάριο, θα κάνω μια ρετρό γραφική παράσταση των ακτίνων του ήλιου, η οποία είναι ιδανική για έργα που απαιτούν μια εκλεκτική εμφάνιση και κάποιο πρόσθετο ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Είναι μια αρκετά εύκολη γραφική παράσταση, η οποία θα με κάνει να χρησιμοποιώ το εργαλείο της πένας, προσθέτοντας χρώμα, επικαλύπτοντας στρώματα, διευθετώντας σχήματα και προσθέτοντας μια κλίση. Θα χρησιμοποιήσω το Photoshop CS6 , αλλά ίσως μπορείτε να ακολουθήσετε μαζί με μια παλαιότερη έκδοση που γνωρίζετε.

Για να ξεκινήσετε, θα ξεκινήσω το Photoshop. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, στη συνέχεια να συνεχίσετε με κάθε ένα από τα βήματα που θα ακολουθήσετε.

02 από 14

Δημιουργία νέου εγγράφου

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο, θα επιλέξω Αρχείο> Νέα. Θα πληκτρολογήσω το όνομα "Sun Rays" και επίσης πλάτος και ύψος 6 x 6 ίντσες. Θα διατηρήσω τις υπόλοιπες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις όπως είναι και κάντε κλικ στο OK.

03 από 14

Προσθήκη οδηγών

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θα επιλέξω Προβολή> Χάρακες. Στη συνέχεια, σύρετε έναν οδηγό από τον κορυφαίο χάρακα και τοποθετήστε τον 2 1/4 ίντσες κάτω από την επάνω άκρη του καμβά. Θα σύρουν έναν άλλο οδηγό από τον πλαϊνό χάρακα και θα το τοποθετήσετε 2 1/4 ίντσες από το αριστερό άκρο του καμβά.

04 από 14

Κάντε ένα τρίγωνο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Τώρα θέλω να κάνω ένα τρίγωνο. Συνήθως θα επέλεγα το εργαλείο Πολύγωνο στον πίνακα εργαλείων, θα δείξω 3 για τον αριθμό των πλευρών στη γραμμή Επιλογών στο επάνω μέρος και στη συνέχεια κάντε κλικ στον καμβά και σύρετε. Αλλά αυτό θα έκανε το τρίγωνο πολύ ομοιόμορφο και θέλω να είναι μακρύτερο από ευρύτερο. Έτσι, θα κάνω το τρίγωνό μου με έναν άλλο τρόπο.

Θα επιλέξω Προβολή> Μεγέθυνση. Στη συνέχεια, θα επιλέξω το εργαλείο "Στυλό" στον πίνακα "Εργαλεία", θα κάνω κλικ στο σημείο όπου θα διασταυρωθούν οι δύο οδηγοί μου, θα κάνω κλικ στον οδηγό όπου θα εκτείνονται από τον καμβά, θα πατήσω λίγο κάτω από αυτό και πάλι θα πατήσω εκεί που οι οδηγοί μου τέμνονται. Αυτό θα μου δώσει ένα τρίγωνο που μοιάζει με μια μοναδική ακτινοβολία.

05 από 14

Προσθήκη χρώματος

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Στη γραμμή Επιλογών, θα κάνω κλικ στο μικρό βέλος στη γωνία του κουτιού "Συμπληρώματα", στη συνέχεια στην κηλίδα χρώματος κίτρινου πορτοκαλί χρώματος. Αυτό θα γεμίσει αυτόματα το τρίγωνό μου με αυτό το χρώμα. Θα επιλέξω στη συνέχεια Προβολή> Σμίκρυνση.

06 από 14

Διπλότυπο επίπεδο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να ανοίξω τον πίνακα "Επίπεδα", θα επιλέξω Παράθυρο> Επίπεδα. Στη συνέχεια θα κάνω δεξί κλικ στο στρώμα Σχήματος 1, στα δεξιά του ονόματός του και θα επιλέξω το Διπλότυπο Layer. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που μου επιτρέπει να διατηρήσω το προεπιλεγμένο όνομα του διπλότυπου στρώματος ή να το μετονομάσω. Θα πληκτρολογήσω "Σχήμα 2" για να το μετονομάσετε και κάντε κλικ στο OK.

07 από 14

Flip Shape

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Με το σχήμα 2 που επισημαίνεται στον πίνακα "Επίπεδα", θα επιλέξω Επεξεργασία> Μετασχηματισμός διαδρομής> Οριζόντια αναστροφή.

08 από 14

Μετακίνηση Σχήματος

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θα επιλέξω το εργαλείο Μετακίνηση στον πίνακα "Εργαλεία" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε το στρεφόμενο σχήμα προς τα αριστερά έως ότου φαίνεται να αντικατοπτρίζει το άλλο με καθρέφτη.

09 από 14

Περιστρέψτε το σχήμα

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν, θα αντιγράψω ένα στρώμα. Θα το ονομάσω αυτό "Σχήμα 3" και κάντε κλικ στο OK. Στη συνέχεια, θα επιλέξω Επεξεργασία> Διαδρομή μεταστροφής> Περιστροφή. Θα κάνω κλικ και σύρετε έξω από το πλαίσιο οριοθέτησης για να περιστρέψετε το σχήμα, στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε μέσα στο πλαίσιο οριοθέτησης για να τοποθετήσετε το σχήμα. Όταν βρίσκεστε στη θέση θα πιέσω την επιστροφή.

10 από 14

Διαγράμματα χώρου εκτός

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Όπως και προηγουμένως, θα αντιγράψω ένα στρώμα και θα περιστρέψω το σχήμα, και θα το κάνω ξανά και ξανά μέχρι να φτάσω αρκετά σχήματα για να γεμίσω τον καμβά με τρίγωνα, αφήνοντας χώρο ανάμεσα τους. Δεδομένου ότι η απόσταση δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, θα βάλω μόνο το μάτι σε κάθε θέση.

Για να είστε σίγουροι ότι όλα τα τρίγωνα είναι εκεί που πρέπει να είναι, θα κάνω κλικ στον καμβά με το εργαλείο ζουμ, όπου οι δύο οδηγοί τέμνονται. Εάν ένα τρίγωνο είναι εκτός χώρου, μπορώ να κάνω κλικ και να σύρετε με το εργαλείο Μετακίνηση για να επανατοποθετήσετε το σχήμα. Για να σμικρύνετε ξανά, θα επιλέξω Προβολή> Προσαρμογή στην οθόνη. Θα κλείσω επίσης τον πίνακα "Επίπεδα" επιλέγοντας Παράθυρο> Στρώματα.

11 από 14

Μετασχηματισμός σχημάτων

Επειδή μερικές από τις ακτίνες του ήλιου μου δεν εκτείνονται από τον καμβά, θα πρέπει να τους τεντώσω. Για να το κάνετε, θα κάνω κλικ σε ένα τρίγωνο που είναι πολύ μικρό, επιλέξτε Επεξεργασία> Ελεύθερο μετασχηματιστικό μονοπάτι, κάντε κλικ και σύρετε το πλάι του πλαισίου οριοθέτησης που βρίσκεται πιο κοντά στην άκρη του καμβά μέχρι να εκτείνεται πέρα ​​από την άκρη και στη συνέχεια πατήστε enter ή επιστροφή. Θα το κάνω αυτό για κάθε τρίγωνο που χρειάζεται επέκταση.

12 από 14

Δημιουργήστε ένα νέο επίπεδο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Επειδή δεν χρειάζομαι πλέον τους οδηγούς μου, θα επιλέξω Προβολή> Καθορισμός οδηγών.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσω ένα νέο στρώμα που να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το στρώμα φόντου στον πίνακα "Επίπεδα", καθώς οποιοδήποτε στρώμα βρίσκεται πάνω από το άλλο στον πίνακα "Επίπεδα" κάθεται μπροστά του στον καμβά και το επόμενο βήμα θα απαιτήσει μια τέτοια ρύθμιση. Έτσι, θα κάνω κλικ στο στρώμα φόντου στη συνέχεια στο κουμπί Δημιουργία νέας στρώσης, στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο όνομα του νέου στρώματος και πληκτρολογήστε το νέο όνομα "χρώμα".

Σχετικά: Κατανόηση των επιπέδων

13 από 14

Κάντε μια πλατεία

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Επειδή ο σχεδιασμός έχει υπερβολική αντίθεση στην αξία, θα καλύψω το λευκό με ένα χρώμα παρόμοιο με το κίτρινο πορτοκαλί παστέλ. Θα το κάνω σχεδιάζοντας ένα μεγάλο τετράγωνο που καλύπτει ολόκληρο τον καμβά, κάντε κλικ στο εργαλείο Rectangle (Ορθογώνιο) στον πίνακα Tools (Εργαλεία) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ακριβώς έξω από τον καμβά στην επάνω αριστερή γωνία και σύρετε ακριβώς έξω από τον καμβά κάτω δεξιά. Στη γραμμή Επιλογών θα επιλέξω ένα ανοιχτό κίτρινο πορτοκαλί χρώμα για το γεμίσμα, επειδή είναι κοντά στην αξία του παστέλ κίτρινο πορτοκαλί.

14 από 14

Κάντε μια κλίση

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θέλω να κάνω μια κλίση που να βρίσκεται πάνω από οτιδήποτε άλλο, γι 'αυτό πρέπει πρώτα να κάνω κλικ στο στρώμα στην κορυφή στον πίνακα "Επίπεδα" και έπειτα στο κουμπί "Δημιουργία νέας στρώσης". Θα κάνω επίσης διπλό κλικ στο όνομα του στρώματος και έπειτα πληκτρολογήστε "Κλίση". Τώρα, για να φτιάξετε την κλίση, θα χρησιμοποιήσω το εργαλείο Rectangle για να δημιουργήσω τετράγωνο που τρέχει από τις άκρες του καμβά και να αλλάξω το γεμάτο πλήρες χρώμα σε ένα γεμάτο με κλίση. Στη συνέχεια, θα αλλάξω το στυλ της κλίσης σε Radial και θα την περιστρέψω σε -135 μοίρες. Θα κάνω κλικ στη Διακοπή αδιαφάνειας στην άκρη αριστερά και θα αλλάξω την αδιαφάνεια στο 0, πράγμα που θα το κάνει διαφανές. Στη συνέχεια, θα κάνω κλικ στο Stop Opacity στο δεξί άκρο και θα αλλάξω την αδιαφάνεια έως 45, ώστε να γίνει ημιδιαφανής.

Θα επιλέξω Αρχείο> Αποθήκευση και τελειώσω! Έχω τώρα ένα γραφικό έτοιμο για χρήση σε οποιοδήποτε έργο που απαιτεί ακτίνες του ήλιου.

Σχετίζεται με:
• Retro Sun ακτίνες στο GIMP
Δημιουργία τέχνης κόμικς με το Photoshop
Δημιουργία στυλιζαρισμένου γραφικού στο Illustrator