Κινούμενες καρδιές αλληλεπίδρασης με το Paint Shop Pro X και το Animation Shop

01 από 10

Καρδιές Όλα A-Glitter!

Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αυτές τις κινούμενες καρδιές αλληλεπίδρασης με το Paint Shop Pro X και το Animation Shop. © Πνευματικά δικαιώματα Arizona Kate

Με αυτό το σεμινάριο θα δημιουργήσουμε δύο αλληλοσυνδεόμενες καρδιές γεμάτες με αστραφτερή λάμψη. Θα δημιουργήσουμε τις καρδιές χρησιμοποιώντας το Paint Shop Pro X και το φινίρισμα με το Animation Shop (v.3). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε προ-φτιαγμένο, απρόσκοπτο, κινούμενο μοτίβο glitter. Η παραπάνω εικόνα είναι ένα παράδειγμα. Περισσότερα παραδείγματα παρουσιάζονται στα παρακάτω βήματα.

Σημείωση: Το Animation Shop συμπεριλήφθηκε δωρεάν με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του Paint Shop Pro αλλά δεν περιλαμβάνεται στο PSP X. Αν δεν έχετε ένα αντίγραφο, μπορείτε να κατεβάσετε ένα demo στο Corel.com. Ίσως να μπορείτε να βρείτε μια παλιά έκδοση του PSP για μια καλή τιμή σε μια πώληση αυλή ή σε eBay και να πάρει το Animation Shop μαζί με αυτό!

Πριν ξεκινήσετε αυτό το σεμινάριο, θα χρειαστεί να βρείτε και να κατεβάσετε ένα προκατασκευασμένο πλακίδιο μοτίβο glitter της επιλογής σας. Υπάρχουν πολλά μέρη στο Web, όπου μπορείτε να βρείτε πλακάκια glitter. Το FlashLites έχει μια ωραία επιλογή από ελεύθερα πλακάκια μοτίβο glitter.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα Preset Shape με τη μορφή μιας καρδιάς. Αν θυμάμαι σωστά, δεν περιλαμβάνονται σχήματα καρδιάς με το PSP X. Έχω όλα τα προκαθορισμένα σχήματα για όλες τις εκδόσεις PSP που έχουν συγκεντρωθεί στο φάκελο "Βιβλιοθήκη PSP" και δεν μπορώ να θυμηθώ με βεβαιότητα ποια σχήματα ήρθε με ποια έκδοση. Έτσι, σε περίπτωση που χρειαστεί, έχω συμπεριλάβει μια καρδιά εδώ για να κατεβάσετε. Κάντε λήψη και αποσυνδέστε το φάκελο Preset Shapes. Η μορφή αρχείου είναι .PspShape, η οποία λειτουργεί μόνο σε έκδοση PSP 8 έως X.

02 από 10

Προετοιμάστε το μοτίβο Glitter

Αυτό το παράδειγμα είναι η ίδια καρδιά γεμάτη με ένα διαφορετικό μοτίβο glitter. © Πνευματικά δικαιώματα Arizona Kate

Το μοτίβο σε αυτό το παράδειγμα είναι διαθέσιμο στο FlashLites.

Κατά τη δημιουργία μιας κινούμενης εικόνας, το μέγεθος του αρχείου είναι πάντα ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Οι διαστάσεις, ο αριθμός πλαισίων και άλλα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος του αρχείου. Θέλουμε να διατηρήσουμε το μέγεθος του αρχείου όσο το δυνατόν μικρότερο, έτσι ώστε η κινούμενη εικόνα να φορτώνεται γρήγορα στην ιστοσελίδα μας. Οι καρδιές που θα δημιουργήσουμε είναι αρκετά μεγάλες για μια κινούμενη εικόνα, οπότε προσπαθήστε να επιλέξετε ένα κεραμίδι μοτίβο που δεν έχει πάνω από 2-5 καρέ στο κινούμενο σχέδιο. Περισσότερο από αυτό, και το τελικό μέγεθος του αρχείου μπορεί να είναι περισσότερο από το επιθυμητό. Ο ιστότοπος FlashLites υποδεικνύει τον αριθμό των καρέ για πολλά από τα μοτίβα του glitter, αλλά άλλοι ιστότοποι δεν επιτρέπεται. Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε το αρχείο στο Animation Shop για να ανακαλύψετε πόσα πλαίσια χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν κάποια εφέ λάμψης.

Ανοίξτε το Animation Shop και το πλακάκι μοτίβο της λάμψης της επιλογής σας.

Σημειώστε την ώρα εμφάνισης που έχει χρησιμοποιήσει ο δημιουργός μοτίβων για κάθε πλαίσιο της κινούμενης εικόνας. Κάτω από κάθε πλαίσιο της ταινίας θα αναφερθεί κάτι παρόμοιο με το F: 1 D: 10 . Αυτό υποδεικνύει τον αριθμό πλαισίου ( F ) και την ταχύτητα / χρόνο εμφάνισης του πλαισίου ( D ).

Αν δεν βλέπετε αυτές τις πληροφορίες κάτω από τα πλαίσια της ταινίας, θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε με την επεξεργασία των "Προτιμήσεων". Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο> Προτιμήσεις> Γενικές προτιμήσεις προγράμματος. Κάτω από την καρτέλα Misc, επιλέξτε το πλαίσιο που λέει "Εμφάνιση προβολής πλαισίων σε παράθυρο κάτω από κινούμενα σχέδια" .

Επίσης, στην καρτέλα "Στρώματα ", βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει "Διατήρηση των επιπέδων ως ξεχωριστά πλαίσια" .

03 από 10

Αποθήκευση πλαισίων ως ξεχωριστά αρχεία

© Πνευματικά δικαιώματα Arizona Kate
Το Animation Shop δεν παίζει καλά με το PSP X και το "Export Frames to Paint Shop Pro" μπορεί να μην λειτουργήσει. Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι να αποθηκεύσετε κάθε καρέ ως ξεχωριστή εικόνα και στη συνέχεια να ανοίξετε στο PSP X.

Για να αποθηκεύσετε κάθε πλαίσιο του μοτίβου glitter ως ξεχωριστή εικόνα PSP:
Επιλέξτε το πρώτο πλαίσιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αρχείο> Αποθήκευση πλαισίου ως . Όταν κάνετε κλικ στο OK, το Animation Shop θα προσθέσει '1' στο τέλος του ονόματος αρχείου (για το πλαίσιο 1).

Επιλέξτε το δεύτερο πλαίσιο και Αρχείο> Αποθήκευση πλαισίου ως . Το Animation Shop θα προσθέσει αυτή τη φορά '2' στο τέλος του αρχείου (για το πλαίσιο 2).

Επιλέξτε το τρίτο και όλα τα άλλα πλαίσια για αποθήκευση μέχρι να έχετε αποθηκεύσει ένα αρχείο για κάθε πλαίσιο του μοτίβου της λάμψης.

04 από 10

Δημιουργήστε τα σχήματα καρδιάς

Ανοίξτε το Paint Shop Pro.Ανοίξτε όλα τα πλαίσια του κεραμιδιού μοτίβου και αφήστε το στην άκρη.
Άνοιγμα νέας εικόνας 300x300 με διαφανές φόντο. Επιλέξτε ένα χρώμα περιγράμματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Dropper για να επιλέξετε ένα χρώμα από το πλακίδιο μοτίβου ή να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα που αντιπαραβάλλεται. Ορίστε κανένα για το χρώμα πλήρωσης.

Επιλέξτε το εργαλείο Preset Shape (Προεπιλεγμένο σχήμα) (Προκαθορισμένο σχήμα στο αναπτυσσόμενο μενού). Επιλέξτε το σχήμα Heart-1 από τη λίστα σχημάτων παλέτας επιλογών εργαλείων. Επιλογές εργαλείου: Έλεγχος κατά των ψευδώνυμων, διανυσματικά και διατηρώντας στυλ χωρίς έλεγχο. Στερεό στυλ γραμμής και πλάτος γραμμής 30.

Μπορείτε να σχεδιάσετε ό, τι μέγεθος καρδιά θέλετε. Απλά θυμηθείτε, δημιουργούμε ένα κινούμενο σχέδιο και δεν θέλουμε να έχουμε πολύ μεγάλο μέγεθος αρχείου! Η καρδιά που δημιουργώ είναι περίπου 150x150 pixels.

Τοποθετήστε την καρδιά στο πάνω αριστερό τμήμα του καμβά, αφήνοντας χώρο για δεύτερη καρδιά στα δεξιά. Αν θέλετε να προσθέσετε ένα μήνυμα κειμένου στο κάτω μέρος ή στην κορυφή, φροντίστε να αφήσετε κάποιο περιθώριο για αυτό!

Σημαντικό: Προσέξτε να μην μετακινήσετε καμία καρδιά στα παρακάτω βήματα. Εάν η ευθυγράμμιση είναι απενεργοποιημένη μόνο με ένα εικονοστοιχείο, θα κάνει το κινούμενο πλάνο σας γεμάτο!

05 από 10

Κλείστε τις καρδιές

Χρησιμοποιήστε το Magic Wand για να επιλέξετε έγχρωμο τμήμα της καρδιάς (αντι-ψευδώνυμο ναι, φτερό όχι). Τροποποιήστε την επιλογή για σύμβαση με 2. Επιλογές> Τροποποίηση> Συμβόλαιο

Επιλέξτε Αποκοπήγια να αφαιρέσετε το κέντρο από τη διαδρομή. Τώρα έχετε ένα περίγραμμα της καρδιάς που έχει το δικό του περίγραμμα.

Διπλότυπο στρώμα . Μετακινήστε το νέο στρώμα προς τα δεξιά και προς τα κάτω, παρόμοια με την παραπάνω εικόνα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και χρησιμοποιήστε το Magic Wand για να προσθέσετε δεύτερη καρδιά στην επιλογή σας (επιλέξτε την περιοχή που είχε διακοπεί στο προηγούμενο βήμα). Θα πρέπει τώρα να επιλεγεί το εγκεφαλικό επεισόδιο και των δύο καρδιών.

Μεγέθυνση.

Επιλέξτε το στρώμα για την καρδιά στα δεξιά (Copy of raster 1) και, με το εργαλείο Eraser , διαγράψτε τις γραμμές που διασχίζουν την άλλη καρδιά (crossover closest to top ... δείτε παραπάνω εικόνα).

Αλλαγή στρώσεων. Επιλέξτε καρδιά στα αριστερά (Raster 1) και διαγράψτε τις γραμμές που διασχίζουν την άλλη καρδιά (crossover πλησιέστερα προς τα κάτω).

Σμίκρυνση σε κανονικό μέγεθος.

06 από 10

Ρυθμίστε για το Glitter Effect, Καρδιά # 1

Οι επιλογές ήταν μια μεγάλη βοήθεια στη διατήρηση της γόμας μας υπό έλεγχο! Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά στο περίγραμμα της αλληλοσυνδεθείσας καρδιάς. Θα χρειαστούν ξανά αυτές τις επιλογές, οπότε μην αποεπιλέξετε.

Συγχώνευση των 2 καρδιακών στρωμάτων. Στρώματα> Συγχώνευση ορατό . Μην χρησιμοποιείτε τη Συγχώνευση όλων ή θα χάσετε το διαφανές υπόβαθρό σας.

Τώρα αντιγράψτε αυτό το επίπεδο όσες φορές έχετε τα αρχεία μοτίβων λάμψης (τα αρχεία αποθηκεύονται στο Βήμα 3). Στρώματα> Διπλότυπο. ή δεξί κλικ και επιλέξτε Διπλότυπο . Αν το μοτίβο που έχετε επιλέξει χρειάζεται 3 καρέ για να δημιουργήσετε το εφέ γκλίτερ, αντιγράψτε διπλά τις αλληλοσυνδεόμενες καρδιές για συνολικά 3 στρώματα. Εάν το μοτίβο του glitter έχει 5 καρέ, αντιγράψτε τις αλληλεπικαλυμμένες καρδιές 4 φορές για συνολικά 5 στρώματα.

Επιλέξτε το κάτω στρώμα. Και οι δύο καρδιές πρέπει να επιλεγούν (αν όχι, χρησιμοποιήστε το Magic Wand για να επιλέξετε ξανά). Αυξήστε το μέγεθος της επιλογής κατά μία. Επιλογές> Τροποποίηση> Ανάπτυξη> 1. Θα πρέπει να μπορείτε να γεμίσετε μια καρδιά χωρίς να επηρεάσετε την άλλη. Αν αυτό δεν λειτουργεί για εσάς, αλλάξτε τη λειτουργία 'Match Mode' στην παλέτα επιλογών εργαλείων σε 'All Opaque' ή 'Opaque'.

07 από 10

Ρυθμίστε για το Glitter Effect, Καρδιά # 2

Σε κάθε στρώμα, η καρδιά στην αριστερή πλευρά πρέπει τώρα να γεμίσει εντελώς με ένα μοτίβο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε την καρδιά στα δεξιά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά ίσως είναι πιο ενδιαφέρον αν το αποτέλεσμα της λάμψης ήταν ελαφρώς διαφορετικό στη δεύτερη καρδιά. Ας επιλέξουμε τα πλακίδια μοτίβων με διαφορετική σειρά.

Επιλέξτε το κάτω στρώμα. Μπορείτε να αναμίξετε την παραγγελία, να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια σε μια σειρά προς τα πίσω ή να το κάνετε αυτό:

Αποεπιλέξτε. Επιλογές> Επιλέξτε Κανένα.

Μπορείτε να προσθέσετε τώρα ένα μήνυμα κειμένου στην εικόνα σας ή να το κάνετε αργότερα στο Animation Shop. Αν προσθέσετε ένα χαιρετισμό, βεβαιωθείτε ότι το κείμενο σε κάθε επίπεδο είναι ευθυγραμμισμένο με άλλα επίπεδα ή ότι το μήνυμά σας θα «αναπηδήσει».

Πριν αποθηκεύσετε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα επίπεδα είναι ορατά και ότι δεν υπάρχουν ενεργές επιλογές. Αρχείο> Αποθήκευση .

Στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως (Save As ), ορίστε τον τύπο αρχείου ως "Κατάστημα ψυχαγωγίας PSP". Η μορφή .pspimage που χρησιμοποιείται από το PSP X δεν θα λειτουργήσει στο Animation Shop. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την παλιά μορφή .psp.

08 από 10

Ζωντανέψτε το Glitter Effect

© Πνευματικά δικαιώματα Arizona Kate
Κλείστε το PSP και ανοίξτε την εικόνα σας στο Animation Shop.
Σημείωση: Παλαιότερες εκδόσεις του PSP μπορούν να χρησιμοποιήσουν το File> Export to Animation Shop. Αυτή η εντολή δεν υπάρχει στο PSP X.

Αν επιλέξατε "Διατήρηση των επιπέδων ως ξεχωριστά πλαίσια" στο Βήμα 2, τα επίπεδα εικόνας PSP σας είναι τώρα ξεχωριστά πλαίσια σε ταινία ταινίας.

Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε τον χρόνο εμφάνισης ώστε να ταιριάζει με τον χρόνο εμφάνισης που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο. Το γράψατε αυτό στο βήμα 2, σωστά; ;-) Κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία> Επιλογή όλων για να επιλέξετε όλα τα καρέ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κινούμενα σχέδια> Ιδιότητες πλαισίου . Στο παράθυρο διαλόγου, αλλάξτε το χρόνο εμφάνισης στον ίδιο αριθμό που χρησιμοποιείται στο αρχικό πλακάκι μοτίβο glitter.

Δείτε το εφέ της λάμψης επιλέγοντας Προβολή> Κινούμενα σχέδια (ή το κουμπί "ταινία ταινίας" στη γραμμή εργαλείων).

Κλείσιμο παράθυρο προεπισκόπησης Αλλαγή της ώρας εμφάνισης ξανά εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Πείραμα.

09 από 10

Προσθέστε κείμενο

Θέλετε να προσθέσετε κάποιο κείμενο τώρα; Εάν όχι, μεταβείτε στο βήμα 10. Εάν το κάνετε, χρησιμοποιήστε το εργαλείο κειμένου (το Α ). Θα προσθέσει μη κινούμενο κείμενο ένα καρέ κάθε φορά.

Αν θέλετε να τοποθετήσετε το ίδιο κείμενο σε κάθε καρέ (φαίνεται καλύτερα), ενεργοποιήστε το εργαλείο Onionskin . Αυτό θα βοηθήσει στην επένδυση του κειμένου από το πλαίσιο στο πλαίσιο. Το εργαλείο Onionskin είναι το κίτρινο κουμπί στη γραμμή εργαλείων που βρίσκεται κάτω από το κυρίως μενού κειμένου. Όταν είναι ενεργοποιημένη, θα εμφανιστεί μια επικάλυψη «φάντασμα» των περιεχομένων του παρακείμενου πλαισίου σε κάθε πλαίσιο. Αυτό δεν θα εμφανιστεί στην τελική εικόνα. είναι μόνο ένας οδηγός ευθυγράμμισης. Κάντε διπλό κλικ στο κουμπί για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

Με το εργαλείο κειμένου , κάντε κλικ στο πρώτο πλαίσιο όπου θα τοποθετηθεί το κείμενο. Χρησιμοποιώντας το αριστερό κλικ, το χρώμα κειμένου θα είναι οποιοδήποτε χρώμα έχει επιλεγεί στο πλαίσιο προσκηνίου / διαδρομής. Κάντε δεξί κλικ για να χρησιμοποιήσετε το χρώμα φόντου.

Όταν κάνετε κλικ σε ένα πλαίσιο εικόνων, το παράθυρο διαλόγου Προσθέστε κείμενο θα εμφανιστεί για να εισαγάγετε κείμενο, να επιλέξετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος της γραμματοσειράς, το στυλ και την ευθυγράμμιση. Όταν κάνετε κλικ στο OK στο παράθυρο διαλόγου, το κείμενο θα επισυναφθεί στον δείκτη του ποντικιού σας. Τοποθετήστε το κείμενο ακριβώς εκεί που το θέλετε και κάντε ξανά κλικ για να «αποσυνδέσετε» το κείμενο. Όταν κάνετε το δεύτερο και το τρίτο καρέ, τοποθετήστε το κείμενο για να ευθυγραμμιστεί με την επικάλυψη με το κρεμμύδι. Εάν δεν το κάνετε σωστά στην πρώτη δοκιμή, μπορείτε να αναιρέσετε και να δοκιμάσετε ξανά.

10 από 10

Περικοπή, Βελτιστοποίηση και Αποθήκευση

Χρησιμοποιήστε αυτή την ίδια τεχνική glitter για να κάνετε τον εαυτό σας ένα blinkie !. © Πνευματικά δικαιώματα Arizona Kate
Για να μειώσουμε το μέγεθος του τελικού αρχείου, ας τραβήξουμε το μέγεθος του καμβά στις μικρότερες δυνατές διαστάσεις.

Επιλέξτε το κουμπί Περικοπή από τη γραμμή εργαλείων (βρίσκεται δίπλα στο εργαλείο Μετακίνηση ). Τρία νέα κουμπιά εμφανίζονται πάνω από τη γραμμή εργαλείων όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Περίγραμμα. Επιλέξτε το κουμπί Επιλογές . Στο αναπτυσσόμενο παράθυρο διαλόγου επιλέξτε 'Περιβάλλει την αδιαφανή περιοχή' . Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Ένα κουτί περικοπής εμφανίζεται τώρα σε κάθε πλαίσιο. Κοιτάξτε την τοποθέτησή του σε κάθε καρέ για να βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι αυτό που θέλετε. Επιλέξτε το μεγάλο κουμπί Περικοπή δίπλα στο κουμπί Επιλογές για να εφαρμόσετε (ή χρησιμοποιήστε την επιλογή Εκκαθάριση εάν πρέπει να προσπαθήσετε ξανά!).

Επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση . Θα εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου GIF Optimizer.

Ποιότητα κινούμενης εικόνας σε σχέση με την ποιότητα παραγωγής . Η μετακίνηση του δρομέα "Καλύτερη ποιότητα εικόνας" προς τα κάτω θα μειώσει το μέγεθος του αρχείου μειώνοντας την ποιότητα της εικόνας. Θα πρέπει να είμαστε εντάξει για να κρατήσουμε το slider σε όλη τη διαδρομή προς την κορυφή για αυτό το κινούμενο σχέδιο. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προσαρμογή" σε αυτό το παράθυρο διαλόγου και ελέγξτε όλες τις ρυθμίσεις για χρώματα, βελτιστοποιήσεις και διαφάνεια. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και Next μέχρι να ολοκληρωθεί! Εάν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να αναιρέσετε τη βελτιστοποίηση και να προσπαθήσετε ξανά με διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ελπίζω να απολαύσατε αυτές τις καρδιές λάμψης! .....Καίτη