Τι είναι ένα αρχείο EMZ;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EMZ

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EMZ είναι ένα αρχείο συμπιεσμένης εικόνας, πιο συγκεκριμένα αναφερόμενο ως αρχείο Compressed Enhanced Metafile των Windows.

Αυτοί οι τύποι αρχείων είναι στην πραγματικότητα μόνο συμπιεσμένα αρχεία EMF GZIP , τα οποία είναι μια γραφική μορφή που χρησιμοποιείται από εφαρμογές της Microsoft όπως το Visio, το Word και το PowerPoint.

Σημείωση: Τα αρχεία EMF που είναι αποθηκευμένα σε αρχεία EMZ ονομάζονται αρχεία Windows Enhanced Metafile, αλλά ορισμένα αρχεία με επέκταση αρχείου .EMF είναι εντελώς άσχετα και αποθηκεύονται στη μορφή Macro JEPSPA MicroEmacs.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EMZ

Το δωρεάν πρόγραμμα XnView MP μπορεί να δει τα αρχεία EMZ σε Windows, Mac και Linux.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα αρχείο EMZ, τοποθετώντας το σε οποιοδήποτε πρόγραμμα του Microsoft Office ως εικόνα . Μπορείτε να το κάνετε αυτό από την επιλογή μενού Εισαγωγή > Εικόνες ή μεταφέροντας το αρχείο σε ένα ανοιχτό έγγραφο, όπως ένα νέο ή υπάρχον έγγραφο του Word.

Μια άλλη επιλογή είναι να εξαγάγετε το αρχείο EMF από το αρχείο EMZ με ένα πρόγραμμα όπως το 7-Zip. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε το εξαγόμενο αρχείο EMF σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων ή να το χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε.

Σημείωση: Παρόλο που το 7-Zip και τα περισσότερα άλλα ελεύθερα εργαλεία zip / unzip θα επιτρέψουν την εξαγωγή των αρχείων που περιλαμβάνονται στο αρχείο EMZ, δεν υποστηρίζουν εγγενώς αυτή την επέκταση. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε το πρόγραμμα εξαγωγής και στη συνέχεια να μεταβείτε στο αρχείο EMZ για να ανοίξετε τα συμπιεσμένα περιεχόμενά του. Στο 7-Zip, αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο EMZ και επιλέγοντας 7-Zip > Open archive .

Άλλα προγράμματα γραφικών μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία EMZ. Κάποιος που γνωρίζω μπορεί να είναι η Quick View Plus. Ωστόσο, ενώ είναι σε θέση να τις ανοίξει, δεν θα επεξεργαστεί ένα.

Σημείωση: Εάν ασχολείστε με ένα αρχείο EMF που δεν είναι σε μορφή γραφικών, ίσως να έχετε ένα αρχείο μακροεντολών που χρησιμοποιείται με το πρόγραμμα MicroEmacs της Jasspa.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EMZ

Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο EMZ είναι ακριβώς να το ανοίξετε σε έναν δωρεάν μετατροπέα εικόνας όπως το XnConvert. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε το ανοιχτό αρχείο σε άλλη μορφή που πιθανόν να είναι πιο χρήσιμη, όπως JPG , PNG , GIF κ.λπ.

Ένας άλλος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο EMZ είναι πρώτα να εξαγάγετε το αρχείο EMF από αυτό χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων, όπως το 7-Zip, όπως περιγράφεται παραπάνω, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα αρχείων στο αρχείο EMF.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μετατροπέα EMZ που θα μετατρέψει το αρχείο απευθείας σε άλλη μορφή που θέλετε (π.χ. PDF ), μετατρέψτε πρώτα το αρχείο EMZ σε μορφή που υποστηρίζεται (όπως PNG) και, στη συνέχεια, μετατρέψτε αυτό το αρχείο στη μορφή που θέλετε (όπως το PDF). Για το παράδειγμα αυτό, η Zamzar θα μπορούσε να λειτουργήσει τέλεια για τη μετατροπή του PNG σε PDF.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία EMZ

Το προκύπτον αρχείο EMF αποσυμπιέζεται από ένα αρχείο EMZ είναι μια νεότερη έκδοση της μορφής αρχείου Metafile των Windows (WMF) της Microsoft. Έτσι, ενώ τα αρχεία EMF είναι συμπιεσμένα με το GZIP σε ένα αρχείο EMZ, η μορφή WMF μπορεί να είναι ZIP -συμπιεσμένη, με αποτέλεσμα ένα αρχείο WMZ.

Ένα αρχείο Metafile των Windows είναι παρόμοιο με τη μορφή SVG , επειδή μπορεί να περιέχει bitmap και διανυσματικά γραφικά.

Αφού ανοίξετε ένα αρχείο EMZ με βοηθητικό πρόγραμμα αποσυμπίεσης αρχείων, ίσως διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν αρχεία EMF, αλλά αρχεία που έχουν την επέκταση .EM. Θα πρέπει να μπορείτε να τα μετονομάσετε σε .EMF και να τα χρησιμοποιείτε όπως θα κάνατε ένα αρχείο EMF.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο το αρχείο σας δεν ανοίγει ως αρχείο EMZ με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, είναι επειδή δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο EMZ. Μπορείτε να κάνετε διπλό έλεγχο, εξετάζοντας την επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, είναι εύκολο να συγχέουμε τα αρχεία EMZ και τα αρχεία EML επειδή οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, ένα αρχείο EML είναι ένα αρχείο μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται από ορισμένους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποθήκευση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα αρχεία EMZ.

Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί για οποιαδήποτε μορφή αρχείου που χρησιμοποιεί παρόμοια ήχο ή παρόμοια στίξη επίθεμα, όπως EMY για eMelody Ringtone αρχεία. Αυτά τα αρχεία μπορεί να φαίνονται πάρα πολλά, όπως αυτά που σχετίζονται με τα αρχεία EMZ, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα και απαιτούν έναν επεξεργαστή κειμένου ή το πρόγραμμα Awave Studio.

Αν το αρχείο σας δεν τελειώνει με το ".EMZ", αναζητήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν ή να τα μετατρέψουν.