Πώς να διαχειριστείτε το εύρος ζώνης και τη χρήση δεδομένων στο Chrome για iOS

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε συσκευές iOS.

Για τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στο διαδίκτυο, ιδίως για τα περιορισμένα σχέδια, η παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την περιήγηση, καθώς το ποσό των kilobytes και των megabytes που ταξιδεύουν μπροστά και πίσω μπορεί να αυξηθεί γρήγορα.

Για να διευκολύνετε τους χρήστες iPhone, το Google Chrome προσφέρει κάποιες δυνατότητες διαχείρισης εύρους ζώνης που σας επιτρέπουν να μειώσετε τη χρήση δεδομένων κατά περισσότερο από 50% μέσω μιας σειράς βελτιστοποιήσεων απόδοσης. Εκτός από αυτά τα μέτρα εξοικονόμησης δεδομένων, το Chrome for iOS παρέχει επίσης τη δυνατότητα προφόρτωσης ιστοσελίδων, επιτρέποντας την ταχύτερη περιήγηση στην κινητή συσκευή σας.

Αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί σε κάθε ένα από αυτά τα σύνολα λειτουργιών, εξηγώντας ακριβώς πώς λειτουργούν καθώς και πώς να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Επιλέξτε το κουμπί του μενού του Chrome που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις . Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα εμφανιστεί τώρα. Επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Bandwidth . Οι ρυθμίσεις του εύρους ζώνης του Chrome είναι πλέον ορατές. Επιλέξτε την πρώτη ενότητα, που φέρει την ένδειξη " Προφόρτωση ιστοσελίδων" .

Προκαταβολή ιστοσελίδων

Πρέπει τώρα να εμφανιστούν οι ρυθμίσεις του Προπληρωμένου Ιστοτόπου , οι οποίες περιέχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές για να διαλέξετε. Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, το Chrome έχει τη δυνατότητα να προβλέψει πού μπορεί να πάει στη συνέχεια (δηλαδή ποιες συνδέσεις μπορείτε να επιλέξετε από την τρέχουσα σελίδα). Κατά την περιήγηση στη συγκεκριμένη σελίδα, οι σελίδες προορισμού που συνδέονται με τους διαθέσιμους συνδέσμους προφορτώνονται στο παρασκήνιο. Μόλις επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, η σελίδα προορισμού του είναι σε θέση να καταστεί σχεδόν άμεση, αφού έχει ήδη ανακτηθεί από το διακομιστή και αποθηκευτεί στη συσκευή σας. Αυτό είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό για εκείνους τους χρήστες που δεν τους αρέσει να περιμένουν να φορτωθούν οι σελίδες, γνωστές και ως καθέναν! Ωστόσο, αυτή η αναψυχή μπορεί να έρθει με μια απότομη τιμή, οπότε είναι σημαντικό να καταλάβετε κάθε μία από τις παρακάτω ρυθμίσεις.

Μόλις επιλέξετε την επιθυμητή επιλογή, επιλέξτε το κουμπί Τέλος για να επιστρέψετε στη διεπαφή ρυθμίσεων εύρους ζώνης του Chrome.

Μειώστε τη χρήση δεδομένων

Οι ρυθμίσεις μείωσης των δεδομένων χρήσης του Chrome, προσβάσιμες μέσω της οθόνης ρυθμίσεων εύρους ζώνης που αναφέρθηκε παραπάνω, παρέχουν τη δυνατότητα μείωσης της χρήσης δεδομένων κατά την περιήγηση σχεδόν κατά το ήμισυ του συνήθους ποσού. Ενώ είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία αυτή συμπυκνώνει τα αρχεία εικόνων και εκτελεί ορισμένες άλλες βελτιστοποιήσεις από την πλευρά του διακομιστή πριν από την αποστολή μιας ιστοσελίδας στη συσκευή σας. Αυτή η συμπίεση και βελτιστοποίηση με βάση το νέφος μειώνει σημαντικά την ποσότητα δεδομένων που λαμβάνει η συσκευή σας.

Η λειτουργικότητα μείωσης δεδομένων του Chrome μπορεί να μετακινηθεί εύκολα πατώντας το συνοδευτικό κουμπί ON / OFF.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σύνολο του περιεχομένου δεν πληροί τα κριτήρια για τη συμπίεση αυτών των δεδομένων. Για παράδειγμα, τα δεδομένα που ανακτώνται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS δεν βελτιστοποιούνται στους διακομιστές της Google. Επίσης, η μείωση δεδομένων δεν ενεργοποιείται κατά την περιήγηση στο Web σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης .