Όλοι οι ερμηνευτές του καιρού: JVC Everio Quad-Proof Camcorder

Θυμηθείτε όταν φωτογραφίζετε τα βιντεοπαιχνίδια στο σπίτι σας, δημιουργώντας μια βιντεοκάμερα VHS στον ώμο σας που μοιάζει περισσότερο με ένα εκτοξευτή μίνι πυραύλων; Μπορώ να νιώσω ότι η νοσταλγία ξεχειλίζει ήδη. Αυτές τις μέρες, χρησιμοποιώ μια βιντεοκάμερα Canon HV20 που ταιριάζει άνετα στην παλάμη των χεριών μου. Είναι μια συμπαγής βιντεοκάμερα που με υπηρέτησε καλά τα χρόνια. Όταν πήγα στο πάρκο Schlitterbahn στο Σαν Αντόνιο, τελικά κατέληξα να φωτογραφίζω βίντεο με τα iPhone μου και τα τηλέφωνα Galaxy S3. Δείτε, όσο αγαπώ την τρέχουσα βιντεοκάμερα μου, δεν είναι αδιάβροχη. Έτσι κατέληξα να χρησιμοποιώ ένα iPhone με ένα Hitcase Pro και ένα S3 με μια αδιάβροχη θήκη Seidio Obex για να γυρίσω την υγρή και άγρια ​​περιπέτεια του Τέξας.

Είναι ακριβώς το είδος του σεναρίου που η JVC πιθανώς είχε κατά νου με την κάμερα Everio Quad-Proof. Το Everio Quad-Proof, που διατίθεται στην αγορά ως βιντεοκάμερα για λάτρεις της υπαίθρου, μπορεί να αντέξει πολλές καταχρήσεις τόσο από τους χρήστες όσο και από τα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι μπορεί να ασχοληθεί με, καλά, τέσσερα πράγματα. Για αρχάριους, η συσκευή είναι ανθεκτική στους κραδασμούς και μπορεί να επιβιώσει από μια πτώση από απόσταση 1,5 μέτρων ή σχεδόν 5 πόδια. Είναι επίσης dustproof και αδιάβροχο, μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες τόσο χαμηλή όσο 14 βαθμούς Fahrenheit ή μείον 10 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, η συσκευή είναι αδιάβροχη και μπορεί να αντέξει σε βάθος 5 μέτρων ή 16,4 πόδια. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο έρχεται ακόμη και με ένα χαρακτηριστικό που βοηθά στην μείωση του θορύβου από τον άνεμο. Η ποιότητα του ήχου στο μικρόφωνο, ωστόσο, δεν είναι η τέλεια και τείνετε να παίρνετε κοντινοί ήχο.

Εκτός από τα στιβαρά χαρακτηριστικά του, το Everio Quad-Proof διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικά φορητό μέγεθος. Χάρη σε λιγότερα κινούμενα μέρη, η φωτογραφική μηχανή είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από την HV20, καθιστώντας εύκολη τη μεταφορά της. Ακριβώς σημειώστε ότι μπορεί να είναι λίγο πολύ ελαφρύ έτσι θα θελήσετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο για να μειώσετε το κούνημα της κάμερας εκτός αν έχετε τη σταθερότητα των χεριών ενός αγάλματος. Η διαθέσιμη μνήμη ποικίλει ανάλογα με το αν έχετε λάβει το $ 400 GZ-R10 ή το $ 500 GZ-R70. Το R70 διαθέτει αυτόματο φωτισμό και ενσωματωμένη χωρητικότητα αποθήκευσης 32GB. Το R10, από την άλλη πλευρά, απαιτεί να αγοράσετε μια κάρτα μνήμης που θα χρησιμοποιηθεί με τη συσκευή. Διαφορετικά, οι συσκευές είναι αρκετά παρόμοιες.

Η λειτουργία είναι πολύ απλή. Η φωτογραφική μηχανή δεν διαθέτει κουμπιά τροφοδοσίας για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε ανοίγοντας ή κλείνοντας την οθόνη LCD. Το Everio Quad-Proof δεν συνοδεύεται από εικονοσκόπιο, το οποίο σας βοηθά να το κρατήσετε συμπαγές, αλλά σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παρατείνετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά 4,5 ώρες διατηρώντας την οθόνη LCD κλειστή καθώς η χρήση της είναι υποχρεωτική. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση χρησιμοποιώντας το κουμπί ζουμ - 40Χ οπτικά ή 60Χ μέσω του δυναμικού ζουμ, παρόλο που δεν συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το τελευταίο, καθώς η ποιότητα βίντεο υποφέρει πραγματικά. Ένα μειονέκτημα είναι ότι ο σχεδιασμός του κουμπιού ζουμ κάνει πιο δύσκολο να έχετε ένα ομαλό συνεχές ζουμ στην πτήση σε σύγκριση με την εξαιρετική εναλλαγή που βλέπετε στο HV20. Η βιντεοκάμερα διαθέτει επίσης ανίχνευση προσώπου για να βελτιώσει την εστίαση, η οποία λειτουργεί καλά αν παίρνετε βίντεο ενός ατόμου, αλλά επίσης παίρνει ενοχλητικό εάν προσπαθείτε να εστιάσετε σε κάτι άλλο και τυχαίνει να υπάρχει τυχαίο άτομο στο παρασκήνιο. Η έξοδος είναι υψηλής ευκρίνειας στα 1920-με-1080 με ρυθμό καρέ 60p.

Η κάμερα σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε τα εφέ της κάμερας και το χρόνο λήξης καθώς και την περιορισμένη επεξεργασία με τη μορφή βίντεο περικοπή. Για να μεταφέρετε βίντεο στον υπολογιστή σας, μπορείτε να συνδέσετε απευθείας τη βιντεοκάμερα μέσω USB ή απλά να την αντιγράψετε από την κάρτα μνήμης, εάν τη χρησιμοποιείτε.

Ένα μειονέκτημα της αδιάβροχης σχεδίασης είναι ότι η πρόσβαση στις θύρες και στην υποδοχή κάρτας μνήμης μπορεί να είναι λίγο πόνο. Επίσης, δεν μπορείτε να ανταλλάξετε μπαταρίες, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια εκτεταμένων λήψεων. Η διεπαφή χρήστη για την οθόνη LCD, εν τω μεταξύ, είναι δυσκίνητη και η απόδοση της οθόνης αφής δεν είναι τόσο ευαίσθητη όσο θα ήθελα. Η ποιότητα του βίντεο, εν τω μεταξύ, δεν είναι τόσο καλή όσο η βιντεοκάμερά μου Canon σε καλό φωτισμό, αν και λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλό φωτισμό, κάτι που το HV20 είναι γνωστό κακό. Σε αντίθεση με το HV20, το Quad Proof δεν έρχεται με τρόπο λήψης 24p για ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ρυθμό καρέ βίντεο.

Τελικά, η φωτογραφική μηχανή Everio Quad Proof δεν είναι κάτι που παίρνετε αν βάζετε ένα premium στην καλύτερη δυνατή ποιότητα βίντεο από μια βιντεοκάμερα. Αντ 'αυτού, είναι μια φωτογραφική μηχανή για ανθρώπους που θέλουν μια τραχιά βιντεοκάμερα σε προσιτή τιμή. Εάν οι προτεραιότητές σας βρίσκονται περισσότερο μέσα στο τελευταίο, τότε το JVC Everio Quad Proof γίνεται πιο βιώσιμη επιλογή.

Τελική αξιολόγηση: 3,5 αστέρια από 5

Για περισσότερες καταχωρίσεις gadget, ελέγξτε τη λίστα με τις Κριτικές Gadget .