Στοιχεία Σχεδιασμού μιας Ευχετήριας Κάρτας

Μια ευχετήρια κάρτα είναι γενικά ένα απλό έγγραφο - ένα κομμάτι διπλωμένου χαρτιού με κείμενο ή εικόνες στο μπροστινό μέρος και ένα μήνυμα μέσα. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, οι ευχετήριες κάρτες ακολουθούν γενικά μια τυπική διάταξη. Αναδιπλωμένο στην πλευρά ή στην κορυφή, υπάρχει ένα μπροστινό μέρος, μια εσωτερική εξάπλωση (συνήθως χρησιμοποιείται μόνο το μισό) και μια πλάτη.

Τμήματα ευχετήριων καρτών

Εμπρός

Το κάλυμμα ή το μπροστινό μέρος της κάρτας μπορεί να είναι μια φωτογραφία, ένα μόνο κείμενο ή ένας συνδυασμός κειμένου και εικόνων. Το μπροστινό μέρος της κάρτας είναι αυτό που αρχικά τραβάει την προσοχή και ορίζει τον τόνο (αστείο, σοβαρό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο) για την κάρτα.

Εσωτερικό Μήνυμα

Ορισμένες ευχετήριες κάρτες είναι κενές στο εσωτερικό και γράφετε το δικό σας μήνυμα. Άλλοι μπορεί να διακηρύξουν Χρόνια Πολλά , Χαιρετισμούς της Εποχής ή κάποιο άλλο κατάλληλο μήνυμα. Μπορεί να υπάρχει ένα διασκεδαστικό ή σοβαρό ποίημα, μια παραπομπή ή στίχος της Βίβλου ή η διάτρηση για ένα αστείο που ξεκίνησε στο μπροστινό μέρος της κάρτας. Το εσωτερικό της κάρτας μπορεί να επαναλαμβάνει γραφικά από το μπροστινό μέρος της κάρτας ή να έχει πρόσθετες εικόνες. Το εσωτερικό μήνυμα μιας ευχετήριας κάρτας εμφανίζεται συνήθως στη δεξιά πλευρά της ανοικτής πλαϊνής πτυσσόμενης κάρτας με το κενό κενό (πίσω μέρος του καλύμματος) κενό. Σε μια επάνω πτυχή κάρτα, το εσωτερικό μήνυμα βρίσκεται συνήθως στο κάτω πλαίσιο (πίσω από την πίσω πλευρά ή σελίδα).

Πρόσθετα εσωτερικά πλαίσια. Αντί για την κοινή διπλωμένη κάρτα με ένα μπροστινό κάλυμμα και ένα μήνυμα μέσα, μερικές ευχετήριες κάρτες μπορεί να ενσωματώνουν πολλαπλά φύλλα διπλωμένα σαν τριπλάσιο φυλλάδιο . Μπορούν να έχουν πτυχώσεις ακορντεόν ή πύλες για να φιλοξενήσουν περισσότερα κείμενα και εικόνες.

Πρόσθετες εσωτερικές σελίδες. Ορισμένες ευχετήριες κάρτες μπορούν να είναι σαν μικρά φυλλάδια για να παρουσιάσουν ένα εκτεταμένο μήνυμα ή να μιλήσουν σε μια ιστορία. Ορισμένες ευχετήριες κάρτες που έχουν κατασκευαστεί με λογισμικό υπολογιστή εκτυπώνονται σε χαρτί τύπου Letter, το οποίο στη συνέχεια διπλώνεται για να δημιουργηθεί μια τετραπλή κάρτα έτσι ώστε όλη η εκτύπωση να βρίσκεται στη μία πλευρά του ξεδιπλωμένου φύλλου χαρτιού.

Πίσω

Στις ευχετήριες κάρτες που παράγονται στο εμπόριο, στο πίσω μέρος της κάρτας βρίσκεται το όνομα της εταιρείας ευχετήριων καρτών, το λογότυπο , η ανακοίνωση σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και τα στοιχεία επικοινωνίας. Όταν δημιουργείτε τις δικές σας ευχετήριες κάρτες, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε το όνομα και την ημερομηνία σας ή μια προσωπική σφραγίδα ή λογότυπο. Θα μπορούσε επίσης να αφεθεί κενό.

Προαιρετικά μέρη μιας ευχετήριας κάρτας

Πλαίσια / Παράθυρα. Ευχετήριες κάρτες οποιουδήποτε μεγέθους μπορεί να έχουν παράθυρα κομμένα χωρίς ή χωρίς πτερύγια που κρύβουν / αποκαλύπτουν τμήματα του εσωτερικού της κάρτας.

Pop-Ups / Tabs. Ορισμένες ευχετήριες κάρτες ενδέχεται να έχουν αναδυόμενα στοιχεία ή καρτέλες που ο παραλήπτης τραβάει για να αποκαλύψει ένα μήνυμα ή να προκαλέσει την κίνηση τμημάτων της κάρτας.

Διακοσμήσεις. Οι ευχετήριες κάρτες που δημιουργούνται με το χέρι ή στον υπολογιστή μπορούν να διακοσμηθούν με κορδέλα, γοητεία, λάμψη ή άλλα αντικείμενα που δεν αποτελούν μέρος της κάρτας χαρτιού.

Ήχος. Πολλές ευχετήριες κάρτες σήμερα ενσωματώνουν ήχο. Ένας μηχανισμός ενσωματωμένος στην κάρτα προκαλεί την αναπαραγωγή μουσικής ή την ομιλία όταν ανοίγει η κάρτα.

Περισσότερες συμβουλές σχεδίου κάρτας ευχετήριων καρτών

Πώς να φτιάξετε μια ευχετήρια κάρτα

DIY Greeting Cards

Πρότυπα καρτών ευχετήριων καρτών