Τι είναι το Gamerscore του Xbox;

Βραβεία επίτευξης Κατασκευάστε το Gamerscore σας

Το Gamerscore σας αποτελείται από όλους τους βαθμούς που κερδίζετε για να επιτύχετε τα επιτεύγματα στα παιχνίδια του Xbox One και του Xbox 360.

Κάθε παιχνίδι Xbox έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό επιτευγμάτων που συνδέονται με αυτό, και μέσα σε κάθε επίτευγμα είναι μια συγκεκριμένη τιμή σημείο. Καθώς ολοκληρώνετε περισσότερους στόχους εντός του παιχνιδιού και τερματίζετε ολόκληρα παιχνίδια, το Gamerscore θα αντικατοπτρίζει αυτό για να δείξει σε άλλους ανθρώπους ποια παιχνίδια έχετε παίξει και τι έχετε επιτύχει.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα Gamerscores;

Όταν το Gamerscore πρωτοεμφανίστηκε, προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος όχι μόνο να παρουσιάσει τις συνήθειες του gamer αλλά και ως τρόπο για να λάβουν δωρεάν downloads και πακέτα μπόνους για τα παιχνίδια τους.

Εντούτοις, με λίγα λόγια, αυτό που πραγματικά συνέβη με τα χρόνια είναι ότι το Gamerscore έχει εξελιχθεί ώστε να είναι χρήσιμο μόνο για τα καυχησιακά δικαιώματα. Είναι ένας τρόπος διασκέδασης για να συγκρίνετε την αφοσίωσή σας στο παιχνίδι σας με άλλους ανθρώπους, αλλά ένα υψηλό αποτέλεσμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος είναι καλύτερος gamer από κάποιον άλλο.

Ένα Gamerscore σημαίνει απλώς ότι ο παίκτης συμπληρώνει πολλά παιχνίδια και συγκεντρώνει όσα περισσότερα βραβεία μπορούν να παίξουν σε αυτά τα παιχνίδια. Με τον ένα τρόπο, αυτό δείχνει ότι μπορούν να ολοκληρώσουν πολλά παιχνίδια και να συλλέξουν όλα τα επιτεύγματα που έχει να προσφέρει το παιχνίδι, αλλά δεν είναι πραγματικά ένα σημαντικό σημάδι του επιπέδου δεξιοτήτων τους συνολικά.

Για παράδειγμα, μερικά παιχνίδια όπως King Kong, Fight Night Round 3 και όλα τα άλλα αθλητικά παιχνίδια έχουν πολύ εύκολα επιτεύγματα, οπότε είναι σχετικά εύκολο να κερδίσετε όλους τους πόντους που πρέπει να προσφέρουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Παίξτε αρκετά από αυτά τα πιο εύκολα παιχνίδια και το Gamerscore σας θα μπορούσε να ανεβαίνει γρήγορα.

Ωστόσο, άλλα παιχνίδια όπως Perfect Dark Zero, Ghost Recon Advanced Warfighter και Burnout Revenge σας δίνουν πολύ σκληρούς στόχους για τα επιτεύγματα και απαιτούν πραγματική αφοσίωση για να αποκτήσετε όλα εκτός από τα ευκολότερα σημεία. Θα μπορούσατε να παίξετε μερικά από αυτά τα παιχνίδια όλη την ημέρα κάθε μέρα και ποτέ δεν συγκεντρώνετε πραγματικά ένα ανταγωνιστικό Gamerscore.

Μπορείτε να δείτε ότι ένα Gamerscore μπορεί να φουσκώσει όταν πρόκειται για ευκολότερα παιχνίδια, αλλά αρκετά χαμηλά αν όλα παίζετε είναι σκληρότερα παιχνίδια που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συλλέξουν τα σημεία Gamerscore. Με άλλα λόγια, το Gamerscore δεν είναι απαραίτητο ενδεικτικό ενός παίκτη υψηλής ειδίκευσης που παίζει μερικά παιχνίδια, αλλά έναν παίκτη που συμπληρώνει πολλά παιχνίδια και επιτεύγματα.

Πόσο υψηλή μπορεί να πάρει ένα Gamerscore;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε το Xbox Gamerscore σας , αλλά υπάρχει ένα όριο; Υπάρχει σίγουρα ένα ανώτατο όριο στο πόσο υψηλό ένα συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να αυξήσει το Gamerscore σας, αφού υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός επιτευγμάτων που μπορείτε να πάρετε από αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, συνολικά, το Gamerscore περιορίζεται μόνο από τον αριθμό των παιχνιδιών που συμπληρώνετε και τον αριθμό των στόχων που επιτύχετε στα παιχνίδια.

Για παράδειγμα, ενώ κάθε παιχνίδι Xbox 360 έχει περίπου 1.000 πόντους που μπορείτε να κερδίσετε, το Gamerscore σίγουρα δεν περιορίζεται σε αυτόν τον αριθμό επειδή θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε όλα τα επιτεύγματα σε δύο παιχνίδια του Xbox 360 για να πάρετε 2.000 πόντους.

Ορισμένα παιχνίδια του Xbox έχουν περισσότερους πόντους λόγω της DLC. Το Halo: Master Chief Collection έχει στην πραγματικότητα 600 επιτεύγματα αξίας 6.000 Gamerscore και η Rare Replay έχει 10.000 πόντους στα 30 παιχνίδια της συλλογής.

Τα παιχνίδια Arcade προσφέρουν επίσης σημεία, τα οποία αρχικά είχαν ανώτατο όριο 200 βαθμούς, αλλά μπορούν τώρα να σας κερδίσουν μέχρι και 400 ανά παιχνίδι.

Δεδομένου ότι τα επιτεύγματα και το Gamerscore είναι επίσης στο Xbox One, οι πόντοι που κερδίζετε συμβάλλουν στη συνολική βαθμολογία που έχετε συγκεντρώσει μεταξύ του Xbox 360 και του Xbox One.