Δημιουργία τοπικών λογαριασμών στα Windows 10

01 από 11

Όλοι οι λογαριασμοί της Microsoft

Παρόμοια με τα Windows 8, η Microsoft πιέζει την επιλογή να συνδεθεί στα Windows 10 με λογαριασμό Microsoft. Το πλεονέκτημα, λέει η Microsoft, είναι ότι σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις λογαριασμού σας σε πολλές συσκευές. Χαρακτηριστικά όπως το προτιμώμενο φόντο της επιφάνειας εργασίας, οι κωδικοί πρόσβασης, οι προτιμήσεις γλώσσας και το θέμα των Windows συγχρονίζονται όταν χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό Microsoft. Ένας λογαριασμός της Microsoft σας επιτρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση στο Windows Store.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε για κάποια από αυτές τις λειτουργίες, ωστόσο, ένας τοπικός λογαριασμός ίσως είναι μια καλύτερη επιλογή. Οι τοπικοί λογαριασμοί είναι επίσης εύχρηστοι εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν απλοποιημένο λογαριασμό για έναν άλλο χρήστη στον υπολογιστή σας.

Κατ 'αρχάς, θα σας δείξω πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό με τον οποίο συνδέεστε σε έναν τοπικό λογαριασμό και, στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τη δημιουργία τοπικών λογαριασμών για άλλους χρήστες.

02 από 11

Δημιουργία τοπικού λογαριασμού

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" από το μενού. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Λογαριασμοί> Το email και οι λογαριασμοί σας . Ακριβώς πάνω από την υποενότητα που λέει "Η εικόνα σας", κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση με έναν τοπικό λογαριασμό .

03 από 11

Έλεγχος κωδικού πρόσβασης

Τώρα, θα δείτε ένα μπλε παράθυρο σύνδεσης που ζητάει τον κωδικό πρόσβασής σας για να επιβεβαιώσετε ότι πραγματικά ζητάτε το διακόπτη. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο

04 από 11

Πηγαίνετε τοπικά

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε τα διαπιστευτήρια τοπικού λογαριασμού επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να δημιουργήσετε μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχάσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης που δεν είναι εύκολο να μαντέψετε και έχει μια σειρά τυχαίων χαρακτήρων και αριθμών. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης, δείτε το σεμινάριο σχετικά με την Πώς να κάνετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης .

Μόλις έχετε τα πάντα έτοιμα, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

05 από 11

Αποσυνδεθείτε και ολοκληρώστε

Είμαστε σχεδόν στο τελευταίο βήμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποσύνδεση και να τερματίσετε . Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία να ξανασκεφτούν τα πράγματα. Αφού κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί, θα πρέπει να περάσετε τη διαδικασία αλλαγής σε έναν λογαριασμό της Microsoft - κάτι που ειλικρινά δεν είναι τόσο δύσκολο.

06 από 11

Ολα τελείωσαν

Αφού αποσυνδεθείτε, συνδεθείτε ξανά. Εάν έχετε ρυθμίσει το PIN, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Εάν χρησιμοποιείτε κωδικό πρόσβασης, χρησιμοποιήστε τη νέα για να συνδεθείτε. Μόλις επιστρέψετε στην επιφάνεια εργασίας σας, ανοίξτε ξανά την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" και μεταβείτε στην περιοχή Λογαριασμοί> Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και οι λογαριασμοί σας .

Εάν όλα πήγαν ομαλά, τώρα θα πρέπει να δείτε ότι συνδέεστε στα Windows με έναν τοπικό λογαριασμό. Αν θέλετε να μεταβείτε ξανά σε έναν λογαριασμό της Microsoft, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί> Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους λογαριασμούς σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση με ένα λογαριασμό της Microsoft για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

07 από 11

Τοπική για άλλους χρήστες

Τώρα ας δημιουργήσουμε έναν τοπικό λογαριασμό για κάποιον που δεν θα είναι διαχειριστής PC. Και πάλι, θα ανοίξουμε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις", αυτή τη φορά στους Λογαριασμούς> Οικογένεια & Άλλοι χρήστες . Τώρα, στην υποενότητα "Άλλοι χρήστες" κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη άλλου σε αυτόν τον υπολογιστή .

08 από 11

Επιλογές σύνδεσης

Αυτό είναι όπου η Microsoft παίρνει λίγο δύσκολο. Η Microsoft θα προτιμούσε αν οι χρήστες δεν χρησιμοποιούσαν έναν τοπικό λογαριασμό, οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με αυτό που κάνουμε. Σε αυτήν την οθόνη, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που λέει ότι δεν έχω τις πληροφορίες σύνδεσης αυτού του προσώπου . Μην κάνετε κλικ σε τίποτα άλλο ή εισάγετε ένα email ή έναν αριθμό τηλεφώνου. Απλά κάντε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο.

09 από 11

Δεν υπάρχει ακόμα

Τώρα είμαστε σχεδόν στο σημείο όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν τοπικό λογαριασμό, αλλά όχι αρκετά. Η Microsoft προσθέτει μια ακόμη πιο δύσκολη οθόνη που θα μπορούσε να ξεγελάσει μερικούς από αυτούς για τη δημιουργία ενός κανονικού λογαριασμού της Microsoft ξεκινώντας να συμπληρώνει τη φόρμα που φαίνεται εδώ. Για να αποφύγετε όλα αυτά, κάντε κλικ στον μπλε σύνδεσμο στο κάτω μέρος που λέει Προσθέστε έναν χρήστη χωρίς λογαριασμό Microsoft .

10 από 11

Τελικά

Τώρα έχουμε φτάσει στη σωστή οθόνη. Εδώ συμπληρώνετε το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και τον κωδικό πρόσβασης για το νέο λογαριασμό. Όταν όλα είναι ρυθμισμένα όπως θα θέλατε, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

11 από 11

Εγινε

Αυτό είναι! Ο τοπικός λογαριασμός έχει δημιουργηθεί. Αν θέλετε να αλλάξετε το λογαριασμό από έναν τυπικό χρήστη σε έναν διαχειριστή, κάντε κλικ στο όνομα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αλλαγή τύπου λογαριασμού . Θα δείτε επίσης ότι υπάρχει μια επιλογή για να καταργήσετε τον λογαριασμό, εάν ποτέ χρειαστεί να το ξεφορτωθείτε.

Οι τοπικοί λογαριασμοί δεν είναι για όλους, αλλά είναι μια εύχρηστη επιλογή για να μάθετε αν το χρειάζεστε ποτέ.