Πώς να πληκτρολογήσετε χαρακτήρες με όρια Accent Accent Marks

Είναι εύκολο να δώσετε έμφαση σε ένα γράμμα και στις δύο μονάδες Mac και PC

Οξεία σημάδια προφοράς - που ονομάζονται επίσης διακριτικά σήματα - κλίνουν προς τα δεξιά πάνω από τις κορυφές ορισμένων φωνηέντων και συμφώνων. Χρησιμοποιούνται σε λατινικά, κυριλλικά και ελληνικά. Τα αγγλικά έχουν ενσωματώσει αναρίθμητες ισπανικές, ιταλικές, γαλλικές και πορτογαλικές λέξεις και πολλά από τα φωνήεντα τους έχουν το σήμα προφοράς. Για παράδειγμα, η γαλλική και η ισπανική λέξη "καφέ". Είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται συνήθως στα Αγγλικά και συνήθως περιλαμβάνεται το σήμα προειδοποίησης.

Τα οτοητικά σημάδια της έντασης εμφανίζονται και στα μικρά και στα μικρά φωνήεντα: Á, á, É, é, Í, í, ó, ó, Ú, ú, ý και ý.

Διαφορετικές διαδρομές για διαφορετικές πλατφόρμες

Ορισμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου μπορούν να αποδώσουν οξεία έμφαση στο πληκτρολόγιό σας, ανάλογα με την πλατφόρμα σας. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα προγράμματα και πλατφόρμες υπολογιστών ενδέχεται να έχουν ειδικές πληκτρολογήσεις για τη δημιουργία σημείων έντονου τόνου.

Πώς να Επιστολές Accent σε υπολογιστές Mac

Σε υπολογιστές Mac, κρατήστε πατημένο το γράμμα για μερικά δευτερόλεπτα, μετά από το οποίο θα εμφανιστεί ένα μικρό μενού με διαφορετικές επιλογές έμφασης. Για την κεφαλαία έκδοση του χαρακτήρα, πατήστε το πλήκτρο Shift προτού πληκτρολογήσετε το γράμμα που θα τονιστεί.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο επιλογής και το γράμμα που θα τονιστούν ταυτόχρονα. στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ξανά το γράμμα χωρίς το πλήκτρο επιλογής .

Υπολογιστές Windows

Σε υπολογιστές με Windows, ενεργοποιήστε το Num Lock . Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt κατά την πληκτρολόγηση του κατάλληλου αριθμητικού κώδικα στο αριθμητικό πληκτρολόγιο για να δημιουργήσετε χαρακτήρες με έντονα σημάδια έμφασης (βλ. Παρακάτω).

Σημαντικό: Η σειρά αριθμών στην κορυφή του πληκτρολογίου, πάνω από το αλφάβητο, δεν θα λειτουργήσει για αριθμητικούς κωδικούς. Αν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας, δείτε τις παρακάτω οδηγίες για περισσότερες επιλογές.

Οι αριθμητικοί κωδικοί για κεφαλαία γράμματα περιλαμβάνουν:

Οι αριθμητικοί κωδικοί για μικρά γράμματα με έντονα σημάδια έμφασης είναι:

Πώς να κάνετε τα σημάδια έμφασης αν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο

Αν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τους χαρακτήρες με ακεραίους χαρακτήρες από το χάρτη χαρακτήρων. Για Windows, εντοπίστε το χάρτη χαρακτήρων κάνοντας κλικ στο Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Αξεσουάρ > Εργαλεία συστήματος > Χάρτης χαρακτήρων . Ή κάντε κλικ στα Windows και πληκτρολογήστε το χάρτη χαρακτήρων στο πλαίσιο αναζήτησης. Επιλέξτε το γράμμα που χρειάζεστε και επικολλήστε το στο έγγραφο στο οποίο εργάζεστε.

HTML

Οι προγραμματιστές των υπολογιστών χρησιμοποιούν τη γλώσσα HTML (HyperText Markup Language) ως τη βασική γλώσσα του υπολογιστή για την κατασκευή ιστοσελίδων. Το HTML χρησιμοποιείται για τη δημιουργία σχεδόν κάθε σελίδας που βλέπετε στον ιστό. Περιγράφει και ορίζει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.

Στην HTML, μπορείτε να κάνετε χαρακτήρες με οξείες ενδείξεις πληκτρολογώντας το σύμβολο & (σύμβολο ampersand), τότε το γράμμα (A, e, U, κλπ.), Τότε η λέξη οξεία , τότε . (ένα ερωτηματικό) χωρίς κανένα κενό μεταξύ τους. Για παράδειγμα, αυτό είναι το HTML για ένα ε με ένα σήμα προφορά:

é = & eacute;

Στην HTML, οι χαρακτήρες με έντονα σημάδια έμφασης ενδέχεται να εμφανίζονται μικρότεροι από το περιβάλλον κείμενο. Απλά μεγεθύνετε τη γραμματοσειρά μόνο για τους χαρακτήρες, αν αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα.