Πώς να τροποποιήσετε το κινητό σας Motorola Z

Αναβαθμίστε γρήγορα το Smartphone σας

Οι Moto Mods είναι συσκευές που προσαρτώνται στο πίσω μέρος των smartphones της Moto Z και τους δίνουν υπερδυνάμεις, όπως ένα ισχυρότερο ηχείο, μια μπαταρία υπερβολικού μεγέθους ή ακόμα και έναν προβολέα. Οι συσκευές (που ονομάζονται Mods) συνδέονται στη σειρά Moto Z μέσω μαγνητών.

Η πρώτη γραμμή των Moto Z Mods είναι συμβατή με όλα τα Z smartphones της σειράς, μέσω της γραμμής Z3. Το προβάδισμα σε αυτές τις συσκευές είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όταν αναβαθμίσετε το Z smartphone σας. το μειονέκτημα, βέβαια, είναι όταν αλλάζει ο σχεδιασμός του τηλεφώνου, οι Mods σας θα μπορούσαν να ενοχληθούν.

Υπάρχει επίσης ένα Κιτ Ανάπτυξης Moto Mods με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας Mod, ως μέρος του "Transform the Smartphone Challenge". Το κιτ περιλαμβάνει τα εργαλεία που απαιτούνται για την κατασκευή ενός πρωτοτύπου, συμπεριλαμβανομένου ενός Mod Reference. Η Lenovo συνεργάστηκε με την Indiegogo για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να συγκεντρώσουν χρήματα για να χρησιμοποιήσουν τα πρωτότυπα.

Πώς λειτουργούν οι Moto Mods

Για να χρησιμοποιήσετε Moto Mods, χρειάζεστε ένα smartphone Moto Z και την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Moto Mods Manager, η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play αλλά πρέπει να είναι προεγκατεστημένη στη συσκευή σας. Στη συνέχεια, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε ένα κλικ, να ταιριάξετε τα σημεία επαφής του χρυσού και το Moto Z να δονηθεί, να εμφανίσει ένα μήνυμα στην οθόνη και να εκπέμψει έναν ήχο για να επιβεβαιώσει ότι αναγνωρίζει το Mod. (Δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε πρώτα το κινητό σας τηλέφωνο Motorola.) Για να καταργήσετε ένα Mod, βρείτε το αυλάκι στο πλάι της Mod και σπρώξτε το τηλέφωνο με το δάχτυλό σας.

Ορισμένες από τις Mods είναι περιπτώσεις για την κάλυψη της μαγνητισμένης πλάτης, ενώ άλλες είναι τροφοδοτούμενες από μπαταρία και εκτελούν μια λειτουργία, όπως συζητάμε παρακάτω, και έχουμε μία θύρα USB-C για φόρτιση. Εάν χρεώνετε ταυτόχρονα τόσο το smartphone όσο και το Mod, το τηλέφωνο έχει προτεραιότητα. Για να ελέγξετε τη στάθμη της μπαταρίας ενός Mod, τραβήξτε προς τα κάτω τον πίνακα ειδοποιήσεων ή τις γρήγορες ρυθμίσεις, όπου θα δείτε εικονίδια μπαταρίας τόσο για το smartphone όσο και για το Mod. Όταν αποσυνδέεται το Mod, μπορείτε να ελέγξετε πατώντας το κουμπί τροφοδοσίας για να ανάψετε την ενδεικτική λυχνία, η οποία αναβοσβήνει πράσινη για πλήρες, κόκκινο σχεδόν κενό και σταθερό πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο για όλα τα ενδιάμεσα. Ας ρίξουμε μια ματιά στην τρέχουσα κατηγορία Moto Mods.

Moto Gamepad

Ευγενική προσφορά της Motorola

Το Moto Gamepad φέρνει τα κινητά παιχνίδια στο επόμενο επίπεδο προσθέτοντας διπλά μπαστούνια ελέγχου, έναν D-pad (τέσσερις κατευθυντικούς ελεγκτές), τέσσερα κουμπιά δράσης και δύο κόκκινα φώτα LED που ανταποκρίνονται στο smartphone σας Moto Z. Περιλαμβάνει επίσης μια υποδοχή ακουστικών, η οποία λείπει από ορισμένα smartphone της Moto Z. Η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει έως και 8 ώρες και το Gamepad είναι συμβατό με εκατοντάδες παιχνίδια στο Google Play Store. Για να βρείτε ταχύτερα συμβατά παιχνίδια, πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής Moto Game Explorer.

Τι μας αρέσει
Το Gamepad παίρνει παιχνίδια από την οθόνη αφής και βελτιώνει την εμπειρία του παιχνιδιού πρώτου προσώπου shooters (FPS) και παιχνίδια οδήγησης.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Δεν συνοδεύεται από ηχεία, οπότε για τον καλύτερο ήχο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ακουστικά. (Οι κοντινοί θα σας ευχαριστήσουν.)

Hasselblad True Zoom

Ευγενική προσφορά της Motorola

Αυτό το Hasselblad Mod μεταφέρει την κάμερά σας στο επόμενο επίπεδο με φακό οπτικού ζουμ 10x, εξωτερικό φλας και υποστήριξη μορφής RAW. Ένας πραγματικός φακός ζουμ σας επιτρέπει να καταγράφετε τις λεπτομέρειες χωρίς να θυσιάζετε την ποιότητα της εικόνας, καθώς ο φακός κινείται πιο κοντά στη δράση. Το smartphone σας χρησιμοποιεί πιθανώς ψηφιακό ζουμ, το οποίο υποβαθμίζει την ποιότητα της φωτογραφίας αυξάνοντας τα εικονοστοιχεία. (Σκεφτείτε τη χρήση της δυνατότητας μεγέθυνσης σε ένα φωτοαντιγραφικό μη σαφώς.) Η λήψη σε RAW έχει ως αποτέλεσμα μια ασυμπίεστη εικόνα (σε αντίθεση με μια JPEG), η οποία δίνει στους φωτογράφους περισσότερη ευελιξία στην επεξεργασία.

Η κάμερα διαθέτει αισθητήρα 12 megapixel και βίντεο 1080p. μπορεί να συλλάβει ασπρόμαυρες φωτογραφίες εκτός από το χρώμα. Το True Zoom Hasselblad δεν συνοδεύεται από μπαταρία, αλλά φέρει κιβώτιο μεταφοράς.

Τι μας αρέσει
Μεγάλη για καλύτερες φωτογραφίες από κοντά.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Θα μπορούσε να είναι μια αποστράγγιση στη μπαταρία του smartphone σας.

Φωτογραφική μηχανή Moto 360

Ευγενική προσφορά της Motorola

Η μηχανή Moto 360 παράγει 4K 360 βίντεο με ήχο Ultra HD και φωτογραφίες με οπτικό πεδίο 150 μοιρών. Η κάμερα διαθέτει έναν διπλό αισθητήρα 13 megapixel και ενσωματωμένο λογισμικό επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών, των φίλτρων, της ρύθμισης της έκθεσης και πολλά άλλα, καθώς και εργαλεία επεξεργασίας βίντεο.

Μπορείτε να ζωντανά βίντεο ροής στα κοινωνικά μέσα ή να τα μοιραστείτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Photos .

Το Motorola 360 Mod απεικονίζεται παραπάνω με τη δύναμη του Moto Z2.

Τι μας αρέσει
Τα live streaming 360 βίντεο είναι αρκετά δροσερά. Η δυνατότητα επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο σε λειτουργία είναι ένα χρονικό διάστημα.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Η ποιότητα των 360 φωτογραφιών και των βίντεο δεν είναι τόσο καλή όσο τα παραδοσιακά πλάνα και αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να γίνει γρήγορα μια καινοτομία.

Μηχανικός προβολέας Insta-Share

Ευγενική προσφορά της Motorola

Ο προβολέας Insta-Share στρέφει τις επίπεδες επιφάνειες σε μεγάλη οθόνη (διαγώνιο έως 70 ίντσες), ώστε να μπορείτε να εμφανίζετε περιεχόμενο από το κινητό σας smartphone Moto Z σε ανάλυση 480p. Έρχεται με ένα kickstand έτσι μπορείτε να το γωνία ακριβώς δεξιά και έρχεται με μια μικρή τσάντα για να το αποθηκεύσετε όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Η παρεχόμενη μπαταρία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα πριν χρησιμοποιήσει την ισχύ του smartphone. Το mod projector μπορεί να αναπαράγει ήχο συνδέοντας το smartphone σας μέσω καλωδίου Bluetooth ή aux.

Τι μας αρέσει
Ψυχαγωγία για να απολαύσετε φίλους και να μοιραστείτε αστεία βίντεο και να παρακολουθήσετε ταινίες και παιχνίδια χωρίς να χύσετε μια συσκευή.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Λειτουργεί μόνο με εφαρμογές που υποστηρίζουν μια δεύτερη οθόνη. (Πολλοί κάνουν, συμπεριλαμβανομένου του Netflix, αλλά η αγαπημένη σας εφαρμογή ροής μπορεί να μην είναι.)

Εκτυπωτής Polaroid Insta-Share

Ευγενική προσφορά της Motorola

Αυτό το Mod μετατρέπει το τηλέφωνό σας σε Polaroid, συνοδευόμενο από ένα κουμπί λήψης. Σπρώξτε το Mod και τραβήξτε μια φωτογραφία, προσθέστε φίλτρα, μοιραστείτε με φίλους ή εκτυπώστε το χρησιμοποιώντας χαρτί διπλής όψης Zink Zero Ink. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε υπάρχουσες φωτογραφίες. Η ενσωματωμένη μπαταρία μπορεί να διαχειριστεί περίπου 20 εκτυπώσεις ανά φόρτιση και η φωτογραφική μηχανή χωράει έως και 10 φύλλα χαρτιού.

Τι μας αρέσει
Η παράδοση μιας τυπωμένης εικόνας σε κάποιον σε αυτήν την ψηφιακή εποχή είναι πολύ ωραίο και ωραίο για πάρτι και άλλα γεγονότα.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Κάθε εκτύπωση τρέχει περίπου 40 σεντς.

Moto Smart Speaker με την Amazon Alexa

Ευγενική προσφορά της Motorola

Ακριβώς με το όνομά της, αυτό το Mod προσθέτει το Amazon Alexa στο Moto Z, ώστε να μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις, να παίξετε μουσική, να ελέγχετε το έξυπνο σπίτι σας και να παίρνετε τίτλους, καιρό και να ελέγχετε το πρόγραμμά σας για την ημέρα. Το Mod συνδέεται αυτόματα στο δίκτυο Wi-Fi ή 4G που χρησιμοποιεί το smartphone σας. Υπάρχουν δύο ηχεία για στερεοφωνικό ήχο και τέσσερα μικρόφωνα για να παραλάβετε τις εντολές σας. Η ενσωματωμένη μπαταρία διαρκεί μέχρι και 15 ώρες και μπορείτε να φορτίσετε και τα δύο ταυτόχρονα συνδέοντας το ηχείο και συνδέοντας το τηλέφωνο.

Ο Moto Smart Speaker με τον Amazon Alexa απεικονίζεται παραπάνω με τη δύναμη του Moto Z2.

Τι μας αρέσει
Είναι Alexa εν κινήσει, συν ένα αντλημένο ηχείο για το smartphone σας.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Δεν προσφέρει την πλήρη εμπειρία Alexa και δεν ακούει πάντα τη φωνή του χρήστη όταν υπάρχει γύρω από το θόρυβο του περιβάλλοντος. Εάν θέλετε να κάνετε αναπαραγωγή μουσικής, περιορίζεστε στις υπηρεσίες μουσικής και βίντεο της Amazon, εκτός και αν περιηγηθείτε στην Alexa και περιηγηθείτε στην υπηρεσία της επιλογής σας.

JBL SoundBoost 2

Ευγενική προσφορά της Motorola

Το JBL SoundBoost 2 αναβαθμίζει τον ήχο του Moto Z με δύο ηχεία. Διαθέτει επίστρωση με προστασία από πιτσίλισμα ώστε να μπορείτε να το φέρετε έξω και μια μπαταρία που διαρκεί έως και 10 ώρες, οπότε δεν χρειάζεται να τρέχετε για να βρείτε μια έξοδο. Το ηχείο διαθέτει επίσης ένα στήριγμα για να μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο ή στοιχεία ελέγχου πρόσβασης και να είναι συμβατό με μεγάφωνο.

Τι μας αρέσει
Σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα τυπικά ηχεία smartphone

Αυτό που δεν μας αρέσει
Η τιμή για εξαιρετικό ήχο είναι επιπλέον χύμα και βάρος.

JBL SoundBoost Speaker

Ευγενική προσφορά της Motorola

Το ηχείο JBL SoundBoost διαθέτει δύο ηχεία, ένα ενσωματωμένο κιβώτιο ταχυτήτων και έως και 10 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σε αντίθεση με τον διάδοχό του, δεν είναι απόδειξη.

Τι μας αρέσει
Τα ηχεία smartphone κυμαίνονται από κακό σε μέτριο, γενικά, οπότε δεν υπάρχει πουθενά να πάει από πάνω.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Γνωρίζοντας ότι η δεύτερη γενιά αυτού του ομιλητή μπορεί να χειριστεί να πάρει υγρό, φαίνεται σαν ένα καλύτερο στοίχημα.

Incipio οχημάτων

Ευγενική προσφορά της Motorola

Αυτή η βάση αποσκευών προσφέρει έλεγχο hands-free κατά την οδήγηση και υποστήριξη για φόρτιση 15 W TurboPower, η οποία δίνει στα smartphone ώρες μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε λίγα λεπτά. Η μονάδα ασφαλίζεται σε ένα εξαεριστικό και συνδέεται στο στερεοφωνικό σύστημα του αυτοκινήτου σας μέσω Bluetooth ή μέσω ενσύρματης σύνδεσης. Μπορείτε να διαμορφώσετε την βάση για να ξεκινήσετε το Android Auto κάθε φορά που το Moto Z σας συνδέει.

Τι μας αρέσει
Παρέχει έναν ασφαλή τρόπο αλληλεπίδρασης με το smartphone σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Τι συμβαίνει όταν κάνετε ανατίναξη της ζέστης;

Πακέτο Moto TurboPower

Ευγενική προσφορά της Motorola

Το πακέτο TurboPower μπορεί να διατηρήσει το smartphone σας σε μια πλήρη επιπλέον ημέρα με τη μπαταρία 3490 mAh που υποστηρίζει τη γρήγορη φόρτιση. Αν αγοράσετε έναν φορτιστή τοίχου TurboPower 30W, δίνει το τηλέφωνό σας έως και 15 ώρες χυμού σε μόλις 15 λεπτά.

Τι μας αρέσει
Η μπαταρία είναι μεγάλη, αλλά η Mod είναι λεπτή. Είναι ένας σπουδαίος σύντροφος για να φέρετε μαζί σας όταν είστε εν κινήσει όλη την ημέρα.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Δεν υπάρχουν επιλογές χρώματος ή στυλ.

Κέλυφος Moto Style με ασύρματη φόρτιση

Ευγενική προσφορά της Motorola

Αυτό το Moto Style Shell προσθέτει ασύρματη φόρτιση στο Moto Z σας, αν και θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά ένα ασύρματο καλώδιο Qi ή PMA. Έρχεται σε διάφορα στυλ και χρώματα αλλά δεν περιλαμβάνει μπαταρία.

Τι μας αρέσει
Η ασύρματη χρέωση είναι βολική, ειδικά εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για λίγο και μπορείτε να προσθέσετε κάποιο στυλ.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Θα ήταν ωραίο αν είχε επίσης μια ενσωματωμένη μπαταρία.

Moto Style Shell

Ευγενική προσφορά της Motorola

Το Moto Style Shell είναι απλά μια περίπτωση που καλύπτει το πίσω μέρος του Moto Z σας. Έρχεται σε μια ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και υλικών, όπως Corning Gorilla Glass.

Τι μας αρέσει
Τα Shells προσθέτουν στυλ και προσωπικότητα στο smartphone σας και μπορείτε να τα ανταλλάξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Ενώ προστατεύουν το τηλέφωνό σας από γρατζουνιές, οι θήκες δεν κάνουν τίποτα άλλο, όπως η φόρτιση της μπαταρίας σας.

Moto Folio

PC screenshot

Το Moto Folio είναι μια άλλη περίπτωση, διαθέσιμη σε λίγα χρώματα, για το Moto Z σας, αλλά προσθέτει μια τσέπη για να κρατάτε την πιστωτική σας κάρτα, την ταυτότητά σας ή κάποια μετρητά.

Τι μας αρέσει
Ποιος δεν αγαπάει μια τσέπη;

Αυτό που δεν μας αρέσει
Οι επιλογές χρώματος του Folio δεν είναι τόσο ζωντανές όσο τα Shells Style Moto.