Δημιουργία λογαριασμού βάσης δεδομένων SQL Server 2008

Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας των Windows ή τον έλεγχο ταυτότητας SQL Server

Ο SQL Server 2008 παρέχει δύο μεθόδους για τη δημιουργία λογαριασμών χρήστη βάσης δεδομένων: έλεγχος ταυτότητας των Windows και έλεγχος ταυτότητας του SQL Server. Στη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας των Windows, εκχωρείτε όλα τα δικαιώματα βάσης δεδομένων στους λογαριασμούς των Windows. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι παρέχει μια μοναδική εμπειρία σύνδεσης στους χρήστες και απλοποιεί τη διαχείριση της ασφάλειας. Στον έλεγχο ταυτότητας του SQL Server (ανάμεικτη λειτουργία), μπορείτε ακόμα να εκχωρήσετε δικαιώματα στους χρήστες των Windows, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λογαριασμούς που υπάρχουν μόνο στο πλαίσιο του διακομιστή βάσης δεδομένων.

Πώς να προσθέσετε έναν λογαριασμό βάσης δεδομένων

  1. Ανοίξτε το SQL Server Management Studio .
  2. Συνδεθείτε στη βάση δεδομένων SQL Server όπου θέλετε να δημιουργήσετε μια σύνδεση.
  3. Ανοίξτε το φάκελο Ασφαλείας .
  4. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο " Σύνδεση " και επιλέξτε Νέα σύνδεση .
  5. Εάν θέλετε να εκχωρήσετε δικαιώματα σε έναν λογαριασμό των Windows, επιλέξτε τον έλεγχο ταυτότητας των Windows . Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό που υπάρχει μόνο στη βάση δεδομένων, επιλέξτε τον έλεγχο ταυτότητας SQL Server .
  6. Καταχωρίστε το όνομα σύνδεσης στο πλαίσιο κειμένου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Περιήγηση για να επιλέξετε έναν υπάρχοντα λογαριασμό εάν επιλέξετε τον έλεγχο ταυτότητας των Windows.
  7. Αν επιλέξατε έλεγχο ταυτότητας SQL Server, πρέπει επίσης να δώσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και στα πλαίσια κειμένου " Κωδικός πρόσβασης" και " Επιβεβαίωση" .
  8. Προσαρμόστε την προεπιλεγμένη βάση δεδομένων και τη γλώσσα για το λογαριασμό, αν θέλετε, χρησιμοποιώντας τα αναπτυσσόμενα πλαίσια στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  9. Κάντε κλικ στο OK για να δημιουργήσετε το λογαριασμό.

Συμβουλές