Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο περικοπής προοπτικής Adobe Photoshop

Αυτό συνέβη σε όλους μας σε κάποιο σημείο της σταδιοδρομίας μας.

Το Photoshop είναι ανοιχτό και δημιουργείτε μια σύνθετη εικόνα χρησιμοποιώντας κομμάτια από μια ποικιλία εικόνων. Αντιγράφετε και επικολλάτε μια επιλογή στο σύνθετο και συνειδητοποιείτε: "Χιούστον, έχουμε ένα πρόβλημα." Η εικόνα που έχετε προσθέσει περιέχει προοπτική και το σύνθετο που δημιουργείτε είναι επίπεδο. Δεν υπάρχει πρόβλημα, νομίζετε, και αρχίζετε να εργάζεστε με τις ιδιότητες Μετασχηματισμός για να αφαιρέσετε με κάποιο τρόπο την προοπτική. Αυτή η ροή εργασίας είναι επικίνδυνη επειδή εισάγει στρεβλώσεις στην εικόνα και βρεθείτε να δαπανάτε υπερβολικό χρόνο προσπαθώντας να λύσετε το ζήτημα.

Το εργαλείο Perspective Crop, που εισήχθη στο Photoshop CS6 , αφαιρεί το χρόνο που αφιερώνεται σε όλες αυτές τις επιπλέον προσαρμογές.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να το χρησιμοποιήσουμε.

01 από 03

Πώς να επιλέξετε το εργαλείο περικοπής προοπτικών

Το εργαλείο περικοπής προοπτικών βρίσκεται στο αναπτυσσόμενο μενού εργαλείου περικοπής και οι επιλογές εργαλείου επεκτείνουν πραγματικά τη λειτουργία του εργαλείου.

Στην παραπάνω εικόνα, η πρόθεση είναι να τραβήξουμε το κινούμενο σχέδιο του γορίλλας και να το βάλουμε σε ένα επίπεδο αεροπλάνο. Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το Εργαλείο περικοπής προοπτικών . Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εργαλείο περικοπής στη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε Εργαλείο περικοπής προοπτικών στο αναδυόμενο παράθυρο . Αφού επιλέξετε τις Επιλογές εργαλείου πάνω από την αλλαγή εικόνας.

Αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να ορίσετε το πλάτος και το ύψος της περιοχής καλλιέργειας, την ανάλυση, τη μέτρηση της ανάλυσης, τη δυνατότητα επαναφοράς των τιμών κάνοντας κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση και τη δυνατότητα εμφάνισης του πλέγματος.

Μόλις επιλέξετε την επιλογή σας, θα εμφανιστούν δύο επιπλέον επιλογές. Μπορείτε να "διασώσετε" εάν κάνετε λάθος ή κάντε κλικ στο σύμβολο + για να αποδεχθείτε την καλλιέργεια.

Πριν κάνετε κλικ στο σύμβολο +, γνωρίστε ότι δημιουργείτε μια καταστρεπτική επεξεργασία. Τα εικονοστοιχεία εκτός της περιοχής καλλιέργειας θα εξαφανιστούν. Έτσι έχει νόημα να εργάζεστε σε ένα αντίγραφο, όχι το πρωτότυπο, της εικόνας.

02 του 03

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα "κλικ" του εργαλείου περικοπής προοπτικής Adobe Photoshop

Η "μέθοδος κλικ" σας επιτρέπει να καθορίσετε τα όρια και την προοπτική της καλλιέργειας.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι δημιουργίας της περιοχής καλλιέργειας.

Το πιο συνηθισμένο είναι αυτό που θα ονομάσουμε "Μέθοδος κλικ". Για αυτό, επιλέγετε το Εργαλείο περικοπής προοπτικής και κάντε κλικ στις τέσσερις γωνίες για την καλλιέργεια. Όταν το κάνετε αυτό, θα δείτε την περιοχή καλλιέργειας που καλύπτεται με πλέγμα ή πλέγμα. Το Grid θα ασχολείται επίσης και με τις 8 χειρολαβές. Αυτές οι λαβές μπορούν να σύρονται μέσα ή έξω για να προσαρμόσουν την περιοχή περικοπής. Θα πρέπει επίσης να παρατηρήσετε ότι ο δρομέας γίνεται άσπρος όταν μετακινείτε το ποντίκι σε μια από τις λαβές.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Grid είναι η δυνατότητα περιστροφής του Grid. Εάν μετακινήσετε τον κέρσορα σε μια λαβή, θα δείτε να μεταβείτε σε ένα περιστρεφόμενο δρομέα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν η πρόθεσή σας είναι να έχετε μια άκρη της καλλιέργειας ακολουθεί μια προοπτική γραμμή όπως ένα περβάζι παραθύρου.

Τέλος, αν μετακινήσετε τον κέρσορα πάνω από μία από τις λαβές μεταξύ των γωνιών, ο δρομέας αλλάζει σε δρομέα της κλίμακας. Εάν κάνετε κλικ και σύρετε τη λαβή μόνο η επηρεαζόμενη πλευρά μπορεί να τραβηχτεί προς τα έξω ή προς τα μέσα.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι ότι έχετε εντοπίσει την κατάλληλη περιοχή καλλιέργειας είτε πατήστε το πλήκτρο Return / Enter είτε κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής .

03 του 03

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο "κλικ-έλξης" με το εργαλείο περικοπής προοπτικών

Το εργαλείο περικοπής προοπτικών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει την προοπτική.

Μια άλλη τεχνική είναι απλά να τραβήξετε την περιοχή καλλιέργειας σας με το εργαλείο προοπτικής καλλιέργειας.

Στην παραπάνω εικόνα, το σχέδιο είναι να αλλάξει η προοπτική της εικόνας στην περιοχή καλλιέργειας. Για να επιτευχθεί αυτό, μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο προοπτικής καλλιέργειας και να τραβήξετε το πλέγμα. Από εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε τις γωνιακές λαβές έτσι ώστε να έχετε μια προοπτική γραμμή που τρέχει από λίγο πάνω από την πινακίδα μέχρι το σημείο όπου ο ορίζοντας συναντά το νερό. Στη συνέχεια ρυθμίστε το πλέγμα και πατήστε το πλήκτρο Return / Enter. Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα, το θέμα "μετακινείται" μακρύτερα από το σημείο και η άκρη του νερού έρχεται πιο κοντά.

Το προοπτικό εργαλείο περικοπής σας παίρνει λίγο συνηθισμένο και σας προτείνουμε να παίξετε με αυτό σε μια σειρά εικόνων για να πάρετε μια αίσθηση του τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε περισσότερα μαθήματα αν χρειαστεί να διορθώσετε την προοπτική .