Πώς να σχεδιάσετε μια καρδιά αγάπης στο GIMP

01 από 09

Πώς να σχεδιάσετε μια καρδιά αγάπης στο GIMP

Αν χρειάζεστε ένα γραφικό αγάπη καρδιά για μια Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή ένα ρομαντικό έργο, αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να σχεδιάσετε ένα στο GIMP .

Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Ellipse Select Tool and Paths Tool για να δημιουργήσετε μια καρδιά αγάπης που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί κάθε φορά.

02 του 09

Ανοίξτε ένα κενό έγγραφο

Πρέπει να ανοίξετε ένα κενό έγγραφο για να αρχίσετε να εργάζεστε.

Μεταβείτε στο Αρχείο > Νέο για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Δημιουργία νέας εικόνας . Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα μέγεθος εγγράφου κατάλληλο για ό, τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε την καρδιά αγάπης σας. Επίσης, θέτω τη σελίδα μου σε πορτραίτο, καθώς οι καρδιές αγάπης συνήθως τείνουν να είναι ψηλότερες από ό, τι είναι ευρείες.

03 του 09

Προσθέστε έναν κατακόρυφο οδηγό

Ένας κάθετος οδηγός κάνει αυτό το φροντιστήριο πολύ γρήγορο και εύκολο.

Αν δεν μπορείτε να δείτε κυβερνήτες στα αριστερά και στην κορυφή της περιοχής εργασίας, μεταβείτε στην προβολή > Εμφάνιση γραμμών για να τις εμφανίσετε. Τώρα κάντε κλικ στον αριστερό χάρακα και, κρατώντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού, σύρετε έναν οδηγό στη σελίδα και αφήστε το περίπου στο κέντρο της σελίδας. Αν ο οδηγός εξαφανιστεί όταν τον αφήσετε, μεταβείτε στην επιλογή Προβολή > Εμφάνιση οδηγών .

04 του 09

Σχεδιάστε έναν Κύκλο

Το πρώτο μέρος της καρδιάς αγάπης μας είναι ένας κύκλος που σχεδιάζεται σε ένα νέο στρώμα.

Εάν η παλέτα " Επίπεδα " δεν είναι ορατή, μεταβείτε στα παράθυρα "Παράθυρα με δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων" > " Επίπεδα" . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου επιπέδου και στο παράθυρο διαλόγου Νέο επίπεδο , βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το κουμπί επιλογής Διαφάνεια , πριν κάνετε κλικ στο OK . Τώρα κάντε κλικ στο Εργαλείο επιλογής ελλειψοειδούς και σχεδιάστε έναν κύκλο στο πάνω μισό της σελίδας που έχει μια ακμή που αγγίζει την κάθετη κατευθυντήρια γραμμή, όπως φαίνεται στην εικόνα.

05 του 09

Συμπληρώστε τον Κύκλο

Ο κύκλος είναι γεμάτος με ένα συμπαγές χρώμα.

Για να ορίσετε το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο πλαίσιο χρώματος προσκηνίου και επιλέξτε ένα χρώμα στο παράθυρο διαλόγου Αλλαγή προτύπου χρώματος . Επιλέξαμε ένα κόκκινο χρώμα πριν κάνετε κλικ στο OK . Για να γεμίσετε τον κύκλο, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Συμπλήρωση με το χρώμα FG , ελέγχοντας στην παλέτα στρώσεων ότι ο κόκκινος κύκλος έχει εφαρμοστεί στο νέο επίπεδο . Τέλος, μεταβείτε στην Επιλογή > Καμία για να καταργήσετε την επιλογή.

06 του 09

Σχεδιάστε το κάτω μέρος της καρδιάς αγάπης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Paths για να σχεδιάσετε το κάτω μέρος της καρδιάς.

Επιλέξτε το εργαλείο διαδρομής και κάντε κλικ στην άκρη του κύκλου λίγο πιο πάνω από το κεντρικό σημείο, όπως φαίνεται στην εικόνα. Τώρα τοποθετήστε το δρομέα στην κεντρική κατεύθυνση πλησιέστερα στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ και σύρετε. Θα δείτε ότι τραβάτε μια λαβή σύρετε έξω από τον κόμβο και η γραμμή είναι καμπύλη. Όταν είστε ικανοποιημένοι με την καμπύλη της γραμμής, αφήστε το κουμπί του ποντικιού. Τώρα κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ για να τοποθετήσετε το τρίτο σημείο αγκύρωσης όπως φαίνεται στην εικόνα. Τέλος, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ στο πρώτο σημείο αγκύρωσης για να κλείσετε τη διαδρομή.

07 του 09

Μετακινήστε το πρώτο σημείο αγκύρωσης

Αν δεν ήταν πολύ τυχερός ή πολύ ακριβής, θα χρειαστεί να μετακινήσετε το πρώτο σημείο αγκύρωσης ελαφρά.

Εάν η παλέτα πλοήγησης οθόνης δεν είναι ανοιχτή, μεταβείτε στα παράθυρα > Παράθυρα εγγράψιμο > Πλοήγηση . Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί μεγέθυνσης λίγες φορές και μετακινήστε το ορθογώνιο παραθύρου προβολής στην παλέτα για να τοποθετήσετε τη σελίδα έτσι ώστε να κάνετε μεγέθυνση στο πρώτο σημείο αγκύρωσης. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο σημείο αγκύρωσης και να το μετακινήσετε όπως είναι απαραίτητο ώστε να αγγίζει την άκρη του κύκλου. Μπορείτε να μεταβείτε στην Προβολή > Μεγέθυνση > Προσαρμογή εικόνας στο παράθυρο όταν ολοκληρωθεί.

08 από 09

Χρωματίστε το κάτω μέρος της Αγάπης Καρδιάς

Η διαδρομή μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για να γίνει μια επιλογή και η επιλογή να γεμίσει με χρώμα.

Στην παλέτα Επιλογές διαδρομής που εμφανίζεται κάτω από την Εργαλειοθήκη , κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή από το μονοπάτι . Στην παλέτα " Επίπεδα ", κάντε κλικ στο νέο στρώμα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργή και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Συμπλήρωση με το χρώμα FG . Μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή τώρα επιλέγοντας Επιλογή > Καμία .

09 του 09

Διπλασιάστε και αναστρέψτε την μισή καρδιά αγάπης

Τώρα θα πρέπει να είστε ο υπερήφανος ιδιοκτήτης μισής καρδιάς αγάπης και αυτό μπορεί να αντιγραφεί και να αναστραφεί για να κάνει μια ολόκληρη καρδιά.

Στην παλέτα " Επίπεδα ", κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία διπλότυπου και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Layer > Transform > Flip Horizontal . Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε το διπλό στρώμα λίγο από τη μία πλευρά και αυτό θα είναι πιο εύκολο αν μεταβείτε στην Προβολή > Εμφάνιση οδηγών για να αποκρύψετε τον οδηγό κέντρο. Επιλέξτε το εργαλείο μετακίνησης και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δύο πλάγια βέλη στο πληκτρολόγιό σας για να μετακινήσετε το νέο μισό στη σωστή θέση. Μπορεί να το βρείτε πιο εύκολο αν κάνετε ζουμ σε λίγο.

Τέλος, μεταβείτε στο Layer > Merge Down για να συνδυάσετε τα δύο μισά σε μια ενιαία καρδιά αγάπης.